Hoe te verdienen en meer geld te verdienen als fotograaf

FacebookPinterestDelen

Hoe verdien je geld als fotograaf? Fotograferen jullie bruiloften? Fine art prints verkopen? Solliciteren naar persjobs?

Of, nog beter, diversifieer je je inkomstenstromen door buiten de gebaande paden te denken met andere manieren om geld te verdienen met je fotografiekennis of camera-uitrusting?

Thinkific

Thinkific

Eenvoudigste online platform voor het maken van cursussen om geld te verdienen terwijl u slaapt door uw vaardigheden, passie en expertise te delen.

Start gratis proefperiode

Fotografie biedt tegenwoordig een enorme kans omdat er zoveel verschillende manieren zijn om er geld mee te verdienen, ongeacht of het je fulltime baan, je side hustle of je passieproject is.

In dit bericht kijken we naar 13 manieren om meer geld te verdienen met je fotografie . Dus laten we erin springen!

Inhoudsopgave

Hoe geld te verdienen als fotograaf

Als je hoopt geld te verdienen met fotografie, moet je bedenken dat fotoshoots niet de enige bron van inkomsten zijn.

Om te beginnen kunt u uw expertise verkopen. Met andere woorden, je verdient geld door je kennis te delen. U kunt dit doen door online cursussen te maken. Je kunt ook lesgeven op lokale scholen, een fotografiegids worden, enz.

Een andere bron van inkomsten zijn je foto’s. U kunt ze verkopen als afdrukken of producten, er een fotoboek van maken, ze verkopen op voorraadwebsites, enz.

Zoals je kunt zien, zijn er veel manieren om online en offline geld te verdienen met fotografie. Het beste eraan is dat je er niet één hoeft te kiezen. Hoe meer je diversifieert, hoe meer je kunt verdienen. Het zal ook gemakkelijker zijn om moeilijke tijden aan de ene kant van het bedrijf onder ogen te zien als je anderen hebt om het aan te vullen.

Laten we dus enkele van deze ideeën in detail bekijken, zodat u meteen kunt beginnen met het laten groeien van uw inkomsten.

 • Is het onbeleefd om een fotograaf een fooi te geven?

1. Maak een online cursus

De wereld zit vol met fotografieliefhebbers die hun vaardigheden willen perfectioneren. Voor velen is een online cursus de beste optie omdat het flexibele uren heeft en ze in hun eigen tempo kunnen volgen.

Je kunt aan die behoefte voldoen door je fotografievaardigheden te delen. Door online cursussen te verkopen, kunt u ook meer geld verdienen.

Het klinkt in eerste instantie misschien overweldigend, maar maak je geen zorgen! Er zijn tools om het maken en distribueren van online cursussen te vereenvoudigen. Een van de meest populaire is Thinkific.

Met Thinkific kunt u uw eigen website maken zonder enige codeerkennis. Je kunt ook verschillende plannen ontwikkelen voor je studenten. Het ondersteunt live webinars, releasecertificaten en nog veel meer. Het platform is gemakkelijk te gebruiken en heeft geweldige klantenondersteuning als u hulp nodig hebt.

Als je Thinkific eens wilt proberen, kun je hier terecht om aan de slag te gaan en een gratis maand te ontvangen. Anders kunt u andere platforms zoals Teachable, Kajabi of Podia bekijken.

Vergeet niet dat je zoveel cursussen kunt aanbieden als je wilt. Je kunt een algemene fotografiecursus volgen om te beginnen. Bied vervolgens anderen aan die specifieker zijn voor een bepaald genre of fotobewerking.

2. Verkoop uw services als gigs op Fiverr

Veel platforms verbinden klanten met serviceproviders. Fiverr is een unieke website die gespecialiseerd is in freelance creatieve optredens.

Fiverr begon als een plek om ‘Gigs’ aan te bieden voor $ 5, maar nu kun je veel meer in rekening brengen door je profiel in te stellen en je fotografiegerelateerde diensten aan te bieden.

De meeste Gigs zijn externe taken – bijvoorbeeld het maken van knippaden voor productfotografie of batchbewerkingsfoto’s, maar er zijn ook lokale fotografieservicesl.

Veel Fiverr fotografen bieden aan om foto’s te maken met hun hond of model. Anderen verkopen portretsessies, huwelijksfotografie, fotografietours, enzovoort.

Je kunt zoveel Gigs maken als je wilt en langzaam beoordelingen krijgen die je omhoog duwen in de ranglijst – hoe meer positieve beoordelingen je hebt, hoe meer je Gigs worden weergegeven wanneer iemand zoekt naar een service die je aanbiedt.

Je communiceert met de klant via het platform en Fiverr handelt ook betalingen af. Als je denkt dat je ervaren genoeg bent om veel hoger te laden voor een Gig, bekijk dan Fiverr Premium. Hoe dan ook, u kunt deze link bezoeken om te beginnen met verkopen en geld verdienen via Gigs.

Andere platforms om freelance banen te vinden als professionele fotograaf zijn Thumbtack, Flexjobs, Obeo (voor vastgoedfotografie), Upwork en Guru.

3. Verkoop stockfoto’s

Veel fotografen geven er de voorkeur aan om foto’s te verkopen op stockfotografiewebsites. Er zijn twee manieren om op deze manier geld te verdienen: macrostock en microstock.

Macrostock-bureaus verkopen afbeeldingen met een hogere prijs voor exclusieve rechten. U kunt geld verdienen met royalty’s met behulp van dit type stockfotografiesite.

Microstock daarentegen betekent dat u foto’s online verkoopt via royaltyvrije aandelenwebsites. Op deze manier krijg je betaald voor elke download.

Veel stockfotografiesites werken op deze manier. Enkele van de bekendste zijn Shutterstock, iStock en Depositphotos.

Als u hierin geïnteresseerd bent, bekijk dan onze gids voor enkele waardevolle tips over hoe u geld kunt verdienen met stockfoto’s.

4. NFT’s maken en verkopen

Misschien heb je gehoord van alle buzz over NFT’s. Of misschien dacht je niet dat je er geld mee kon verdienen. Dan mis je een mooie kans!

Bekijk onze gids om geld te verdienen met NFT-foto’s als je er niet bekend mee bent of als het allemaal een beetje intimiderend klinkt,

Laat me het belangrijkste kenmerk van NFT-fotografie en het verdienpotentieel ervan samenvatten, gewoon om uw interesse te wekken.

De aantrekkingskracht op kopers en verzamelaars is dat een NFT een bewijs van originaliteit en eigendom biedt. Dit betekent dat het kopen van fotoafdrukken hetzelfde wordt als het kopen van schilderijen. Mensen weten dat ze een uniek stuk kopen, waardoor het waardevoller wordt.

Een populaire marktplaats voor het ‘slaan’ en beheren van uw NFT’s en merkactiva op de blockchain is Mintnfts – ze bevatten al duizenden creatieven die proberen geld te verdienen met NFT’s.

Als u al foto- of kunstafdrukken verkoopt (of overweegt het te doen), zullen NFT’s uw inspanningen winstgevender maken.

5. Verkoop afdrukken en fotoboeken

Veel fotografen verdienen geld met de verkoop van prenten en fotoboeken. Dit is meestal het geval voor degenen die landschaps-, dieren in het wild, beeldende kunst en reisfotografie doen.

De meeste platforms ondersteunen een online winkel op uw eigen website. Op deze manier kunt u de afbeeldingen uit uw online portfolio verkopen als kunst aan de muur, ingelijste afdrukken, canvasafdrukken, enz.

Een eenvoudige manier om te beginnen met het verkopen van uw fotografie is door gebruik te maken van een service genaamd Shootproof, wat een populaire manier is om uw fotografie zowel aan bestaande klanten als aan nieuwe klanten te laten zien en verkopen.

Schietvast geeft u een print-on-demand-service via aanpasbare online galerijen, zelfs als u geen website hebt. Het is gemakkelijk te gebruiken en stelt u in staat om meteen te beginnen met het verkopen van afdrukken en geld te verdienen met uw fotografie.

U uploadt eenvoudig foto’s van hoge kwaliteit – op deze manier hebben ze voldoende resolutie. Stel vervolgens uw prijzen in en publiceer de site. Als iemand een afdruk koopt, zorgen ze voor alles en krijg je betaald.

Op sommige sites bepaalt u hoeveel u voor elke afdruk wilt ontvangen en zij voegen hun vergoeding toe. Andere sites brengen een percentage van uw verkopen in rekening, dus u moet dat toevoegen aan de uiteindelijke prijs die u instelt – kijk hoe u uw fotografieafdrukken kunt prijzen.

Je moet wel zorgen voor je eigen marketing, bijvoorbeeld het delen van je foto’s op social media kanalen. Anders is het moeilijk voor mensen om uw afbeeldingen op de website te vinden. Dit komt omdat er veel andere fotografen zijn die hun kunst verkopen.

 • Schietvaste review

6. Verhuur je fotografiespullen

Een andere manier om geld te verdienen is door je spullen te verhuren. Veel beginners of aspirant-fotografen hebben niet het budget om apparatuur te kopen, maar vaak hebben ze uitrusting nodig om foto’s te maken en een portfolio op te bouwen.

Het is een kip-en-ei-situatie waarbij ze camera-uitrusting nodig hebben om geld te verdienen om genoeg te verdienen om meer uitrusting te kopen!

Andere keren hebben gevestigde fotografen apparatuur nodig die ze nog niet bezitten. Bijvoorbeeld een modefotograaf die een fotoshoot op safari heeft en een lange lens nodig heeft.. Of een trouwfotograaf die een keer een drone moet gebruiken voor een clifftopceremonie,

Dit type uitrusting kan erg duur zijn om te kopen en slechts één of twee keer te gebruiken, dus de op een na beste optie zou zijn om het item te lenen of te huren.

Aan de andere kant ben je misschien een fotograaf of videograaf die dure apparatuur bezit die je niet regelmatig gebruikt en die alleen maar stof verzamelt. Je wilt het niet verkopen, maar was er maar een manier om er geld mee te verdienen.

Omdat dit soort situaties vaak voorkomen, zijn er websites gewijd aan het oplossen van dit probleem. U kunt uw apparatuur of zelfs uw eigen studio voor anderen vermelden om te huren en geld verdienen als fotograaf of creatief.

Enkele van de meest populaire opties zijn KitSplit, Beazy en ShareGrid, maar zorg ervoor dat u er een vindt met een actieve community waar u zich bevindt. Anders kunt u altijd internationale verzending aanbieden, maar dit zou uiteraard de kosten en het risico verhogen.

7. Organiseer fotografieworkshops

Bron: Matheus Bertelli

Nog een manier om goed geld te verdienen is door fotografie te onderwijzen. Veel fotografen organiseren fotografielessen online of in hun studio’s, of geven fotografie op locatie shoots.

U kunt bijvoorbeeld beginnerscursussen aanbieden omdat u een groter publiek hebt. Toch krijg je ook te maken met veel concurrentie. Soms is het beter om een kleiner publiek te targeten dat geïnteresseerd is in meer geavanceerde vaardigheden. Het vinden van de juiste balans op basis van uw specifieke markt kan enige tijd duren.

Als je reisfoto’s maakt, kun je fotografiereizen organiseren die heel erg on demand zijn. Op deze manier kun je ook studenten wereldwijd krijgen.

Het is niet eenvoudig om zelf studenten te vinden. Als u problemen ondervindt, kunt u overwegen uw diensten aan te bieden aan een instelling. Bijvoorbeeld lokale kunstscholen of culturele verenigingen. Hier is een lijst met de beste fotografiescholen om je onderzoek te starten.

8. Word betaald om uw foto’s weer te geven

De meeste plaatsen waar u uw foto’s kunt laten weergeven, betalen u alleen als u iets verkoopt. Dit geldt voor fysieke en digitale galerijen, maar er is één platform dat je betaalt wanneer iemand je foto ziet. Het heet ClickaSnap.

Ik weet dat het klinkt ClickaSnap klinkt als een oplichterij, maar het is niet … het is echter ook niet zo magisch als het klinkt.

Het vereist meer dan alleen het maken van foto’s en het uploaden ervan. Je moet wel geld, tijd en moeite investeren voordat je er als fotograaf geld mee kunt gaan verdienen.

Dat gezegd hebbende, stockfotografen maken hetzelfde mee. U kunt onze ClickaSnap-beoordeling bekijken om beter te begrijpen hoe het werkt en of u er geld mee kunt verdienen. Vervolgens kun je beslissen of het iets is dat je wilt proberen.

9. Bouw een fotografieblog

Hoewel veel mensen dit niet weten, kan het bouwen van een fotografieblog een uitstekende manier zijn om geld te verdienen. Ten eerste zal het gebruik van relevante zoekwoorden potentiële klanten naar uw website leiden. Dat is al een uitstekende manier om jezelf te promoten.

Het kan ook een bron van inkomsten op zich zijn. Eigenlijk kun je een fotografieblogger zijn en geen commerciële praktijk hebben. U kunt bijvoorbeeld geld verdienen door een gesponsorde blogpost te doen of een affiliate-link toe te voegen.

Een van de meest populaire websitebouwers voor fotografen en creatieven is Flothemes, die honderden prachtig ontworpen sjablonen biedt die u kunt bewerken. Het biedt ook functionaliteit voor klantboekingen, facturering en meer.

Op dezelfde manier kun je geld verdienen door een YouTube-kanaal te starten. Daar kunt u fotografietutorials hosten of productrecensies doen.

Je moet er rekening mee houden dat geld verdienen met een fotografieblog of -kanaal tijd kost. Je moet regelmatig kwaliteitsinhoud aanbieden, zodat je een groot aantal volgers krijgt, en vervolgens fotografie SEO en marketing leren om het goed te promoten.

 • Flothemes beoordeling

10. Verkoop print-on-demand producten

Eerder in dit artikel over hoe je geld kunt verdienen als fotograaf, noemde ik het verkopen van afdrukken of een fotoboek als een haalbare en populaire manier.

U kunt uw foto’s op een willekeurig aantal producten afdrukken. Alles van het traditionele t-shirt tot een unieke yogamat.

Twee van de populaire platforms voor het maken van on-demand printproducten uit de fotografie zijn Prodigi en Printify.

Een andere manier om producten met je foto’s te verkopen is door zelf de daadwerkelijke producten te maken. Dit is meer geschikt voor fotografen die graag hun handen vuil maken met doe-het-zelf knutselen, om het zo maar te zeggen!

Als je zelf producten met je fotografie wilt maken, kun je platforms zoals Etsy gebruiken om je producten te verkopen of stands op lokale evenementen op te zetten.

11. Doe mee aan fotowedstrijden

Ik herinner me dat de eerste keer dat ik geld verdiende met mijn foto’s was door een fotowedstrijd te winnen. Ik was toen geen professionele fotograaf. Ik had net een prachtige foto die perfect aansloot bij het onderwerp van de wedstrijd.

Meedoen aan fotowedstrijden is natuurlijk geen manier om regelmatig geld te verdienen, maar het kan nog steeds oplopen. Bekijk Gurushots, Photocrowd en Viewbug om er maar een paar te noemen,

Het maakt niet uit waar je bent in je fotografische carrière of wat voor soort fotografie je doet. Tegenwoordig zijn er fotowedstrijden voor alle niveaus en onderwerpen. Het enige is dat je een aantal geweldige foto’s moet hebben.

Wanneer je deelneemt aan fotowedstrijden, zorg er dan voor dat je de regels zorgvuldig leest. Sommige wedstrijden vragen om volledige rechten op je foto’s – naar mijn mening zijn die wedstrijden het niet waard. Natuurlijk kun je dat zelf beslissen, maar het is belangrijk dat je je bewust bent van wat je geeft en wat je krijgt.

Sommige fotowedstrijden zijn gratis en andere vragen deelnamekosten. Als je geld gaat uitgeven, zorg er dan voor dat de prijs het waard is.

12. Verdien geld met uw fotobewerkingsvaardigheden

Fotografie gaat niet alleen over het vastleggen van beelden, maar ook over het nabewerken ervan. Als je goed bent in het bewerken van foto’s, kun je die vaardigheid gebruiken om geld te verdienen.

U kunt bijvoorbeeld bewerkingsservices aanbieden aan andere fotografen op Fiverr of Creative Market. Je kunt ook fotografievoorinstellingen verkopen op je website of op platforms zoals Etsy of zelfs via sociale media.

U zult merken dat veel beroemde fotografen een bijverdienste verdienen door Lightroom-presets te verkopen, vooral als hun foto’s een unieke uitstraling hebben die anderen willen repliceren.

13. Vertak je naar andere fotografiegenres

Credit: Liza Zomer

Het is essentieel om een specialiteit te hebben om succesvol te zijn als fotograaf. Je moet het ‘go-to newborn fotografiemeisje’ zijn, of de ‘go-to wedding video guy’. Het hebben van een niche is een krachtig iets – generalisten verwateren vaak hun potentieel om zichzelf effectief op de markt te brengen.

Dat betekent echter niet dat u uw fotografiebedrijf niet kunt laten groeien Lateraal om uw inkomsten te verhogen.

Laten we zeggen dat je een bruidsfotografiebedrijf hebt. Nou, je hoeft je niet per se aan schieten te houden alleen Bruiloften. U kunt zich vertakken naar andere evenementfotografie, zoals verjaardagsfeestjes, portretten, doopfeesten, enz.

Als trouwfotograaf heb je al de vaardigheden en apparatuur om meerdere soorten fotografie te fotograferen. Dit zou je ook helpen om je schema tijdens de week te vullen wanneer er niet veel bruiloften zijn.

Denk na over je belangrijkste fotografie-activiteit en hoe je deze kunt diversifiëren. Wees niet bang om een nieuw fotografiegenre te proberen – verpletter dat bedriegerssyndroom bij het starten van een nieuwe baan en heb wat vertrouwen in jezelf!

Een andere manier om uit te breiden is door samen te werken met andere fotografen en te werken als een bureau of een studio. Op deze manier blijft ieder van jullie bij één genre, maar als team ben je aan het diversifiëren.

14. Doe wat schrijven of reviewen aan de zijkant

Beoordelingen

Als professionele fotograaf neem ik aan dat je al zeer goed geïnformeerd bent over je vak en de apparatuur die je elke dag gebruikt. Als je weet hoe je goed moet schrijven, kun je wat neveninkomsten verdienen met schrijven.

Sites zoals deze betalen ervaren fotografen om grondige, onpartijdige beoordelingen te doen over de nieuwste fotografie-uitrusting – soms kun je het zelfs 🙂

Daarnaast kun je betaald worden om artikelen te schrijven over fotografie-gerelateerde onderwerpen waar je ervaring mee hebt. Als je schrijven gemakkelijk en plezierig vindt, kan het een leuke manier zijn om je inkomen te verhogen tijdens het laagseizoen.

Veel van de beste fotografiewebsites hebben schrijvers in dienst, dus waarom zou je niet contact opnemen om te zien of ze personeelsvacatures hebben?

geld-camera

Verschillende soorten fotografie bieden verschillende salarisverwachtingen. U moet echter ook rekening houden met het type klanten dat u heeft. Het is bijvoorbeeld niet hetzelfde om commerciële fotografie voor kleine bedrijven te doen als om foto’s te maken voor Apple.

Je moet ook rekening houden met je jarenlange ervaring, je werkgebied en andere factoren. Je kunt een meer diepgaand artikel bekijken dat we hebben gepubliceerd over de salarissen van fotografen.

Beschouw deze gegevens in ieder geval zoals ze zijn – een gemiddelde dat u een algemeen idee geeft. Er is niets in steen geschreven.

Annie Leibovitz meldde bijvoorbeeld dat ze gemiddeld $ 100.000 tot $ 250.000 per dag fotoshoot in rekening bracht. Dat is veel meer dan het gemiddelde jaarsalaris van een gewone portretfoto.er.

Terugkomend op de gemiddelde fotograaf, laten we freelancen scheiden van een fulltime baan. Gemiddeld kun je als freelance fotograaf meer geld verdienen dan met een vast contract.

Dit komt omdat je je inkomen kunt diversifiëren, bijvoorbeeld door een paar tips uit dit artikel te gebruiken. Aan de andere kant geeft het hebben van een vaste fotografiebaan je andere voordelen, zoals stabiliteit.

Om u een idee te geven, heeft Glassdoor een lijst samengesteld van het gemiddelde salaris van freelance fotografen op basis van informatie van meerdere websites. Daarin kun je zien dat volgens Freelancer het gemiddelde $ 51.952 per jaar is. Selfemployeed.com rapporteert een gemiddelde van 49.840 jaar en Self Opportunity toont $ 49.840 jaar.

Ok, dit is een goed startpunt, maar het is nog steeds erg generiek. Laten we eens kijken wat andere soorten fotografie je kunt doen om meer geld te verdienen.

 • 1e plaats: Mode fotografie

Volgens Salary.com verdient een modefotograaf in de VS vanaf augustus gemiddeld $ 44.773 per jaar. Dit is van een bereik tussen $ 39.318 jaar en $ 51.839 jaar met een laagste gerapporteerde inkomen van $ 34.350 jaar en een hoogste van $ 58.272 jaar.

 • 2e plaats: Wedding Photography

Huwelijksfotografie maakt de tweede plaats omdat – volgens Comparably.com, het gemiddelde inkomen in de VS $ 40.169 jaar is. Toch is het salarisbereik te groot. Aan de onderkant vind je fotografen die $ 10.163 jaar verdienen, terwijl ze aan de bovenkant maar liefst $ 202.650 jaar verdienen.

Shotkit heeft een enquête gehouden onder zijn lezers om te weten hoeveel trouwfotografen kosten en dus bekijk het voor een ruw idee.

 • 3e plaats. Productfotografie

Comparably.com rapporteert een gemiddeld salaris van $ 33.308 jaar voor een productfotograaf in de VS. In dit geval is het salarisbereik veel hoger dan voor modefotografen. Het laagste inkomen wordt gerapporteerd als $ 10.086 jaar, terwijl het hoogste $ 167.015 jaar is.

Welke fotografie levert buiten de VS het meeste geld op?

De meeste beschikbare gegevens zijn voor Amerikaanse fotografen. Toch kunnen de salarissen in andere landen heel anders zijn. Hier zijn enkele cijfers die ik heb gevonden, zodat je een breder idee kunt krijgen.

Verenigd Koninkrijk

 • Modefotograaf in het Verenigd Koninkrijk: £ 23.250 jaar.
 • Trouwfotograaf in het Verenigd Koninkrijk: £ 35.000 – £ 55.000 jaar.
 • Commerciële fotograaf in het Verenigd Koninkrijk: $ 47.053 jaar.

Canada

 • Trouwfotograaf in Canada: Kan $ 46.800 jaar.
 • Portretfotograaf in Canada: kan $ 43.349 jaar.
 • Productfotograaf in Canada: Can $ 45,192 jr.

Australië

 • Modefotograaf in Australië: AU $ 52381 jr.
 • Trouwfotograaf in Australië: AU $ 50.000 – AU $ 60.000 jaar.
 • Commerciële fotograaf in Australië: AU $ 61.700 jaar.

Italië

Fotograaf in Italië: € 44.587 jr.

Zuid-Afrika

Fotograaf in Zuid-Afrika: R 162.000 jr.

Filipijnen

Fotograaf in de Filipijnen: PHP 374.363 jr.

Hoe u uw fotografietarieven kunt berekenen

Zoals ik al eerder zei, is het gemiddelde inkomen slechts een referentiepunt. Prijzen kunnen zeer verschillend zijn in verschillende gebieden van hetzelfde land. Ze zijn ook afhankelijk van het type klanten dat je hebt. Het belangrijkste is dat uw vergoeding moet overeenkomen met uw expertise en portfolio.

De ideale manier om te weten hoeveel u zult verdienen, is dus door uw eigen berekeningen te maken. De eenvoudigste manier om dit te doen is door al uw uitgaven op te tellen.

Wijs jezelf dan een salaris toe. Met andere woorden, zoek uit hoeveel u wilt behouden nadat u al uw uitgaven hebt betaald.

Deel dat aantal nu door het aantal sessies dat je kunt doen. Een trouwfotograaf heeft er bijvoorbeeld twee of drie per week in het hoogseizoen. Toch zullen er periodes zijn dat er niet veel bruiloften zijn. Houd ook rekening met de fluctuatie in uw markt.

Het resulterende nummer is de ideale prijs voor uw diensten. Nu je weet hoeveel je kunt verdienen met je fotoshoots, kijk dan hoe je nog meer kunt verdienen met je fotografie. U kunt een of meer van de strategieën implementeren die in dit artikel worden gedeeld.

Hoe geld te verdienen als fotograaf – Veelgestelde vragen

Welk type fotograaf verdient het meeste geld?

Reclamefotografie is een van de best betaalde banen. Het hangt natuurlijk af van de klanten die je hebt. Het is niet hetzelfde om reclamefoto’s te maken voor een lokale ambachtsman als voor Coca-Cola. Andere goed verdienende takken zijn modefotografie en bruidsfotografie.

Hoe maak ik van mijn fotografie een bedrijf?

Zodra je vaardigheden een hoog niveau bereiken, kun je je passie omzetten in je werk. Om een professionele fotograaf te worden, heb je een sterke busine nodigss plannen, een merk bouwen en een goede marketingstrategie. Houd er rekening mee dat het tijd kost om voldoende klanten te krijgen om van je fotografie te leven.

Hoe kan een beginnende fotograaf geld verdienen?

Een goede manier om geld te verdienen is door je werk als stockfoto’s te verkopen en prints te verkopen. Op deze manier hoeft u een klant niet te overtuigen om u te vertrouwen – de klant ziet uw werk al. Adverteer vervolgens lokaal en begin met kleine klanten. Probeer niet vanaf dag één de grote merken of de meest gewenste klanten te krijgen.

Laatste woorden

Zoals je kunt zien, is het heel goed mogelijk om geld te verdienen met fotografie.

Natuurlijk gaat het verhogen van je inkomsten vaak gepaard met het uitgeven van geld, maar toch hopen we dat deze tips je zullen helpen om een goede combinatie van bronnen te vinden om een goede boterham te verdienen.

En jij dan? Welke andere manieren om geld te verdienen als fotograaf ken je?

Wat raad je beginnende fotografen aan? Heb je ooit geworsteld met je fotografiebedrijf?

Deel uw advies en ervaringen met ons in de comments sectie.

Thinkific

Thinkific

Eenvoudigste online platform voor het maken van cursussen om geld te verdienen terwijl u slaapt door uw vaardigheden, passie en expertise te delen.

Start gratis proefperiode

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer