Hoeveel foto’s kan 128 GB bevatten? (Camera, Telefoon, GoPro etc)

Het berekenen van het aantal foto’s dat 128 GB kan bevatten, hangt af van verschillende factoren, die we in deze handleiding zullen uitleggen.

128GB geheugenkaarten zijn een sweet spot voor fotografen die een grote capaciteit nodig hebben voor het bewaren van veel RAW- of JPEG-foto’s, terwijl ze toch relatief betaalbaar blijven.

Laten we eerst eens kijken naar enkele specifieke voorbeelden van het gebruik van de 128 GB geheugenkaart.

(Als u geheugenkaarten met een andere capaciteit bezit, kunt u zien hoeveel foto’s deze bevatten door deze links te volgen: 8 GB | 16 GB | 256 GB)

Hoeveel foto’s kan een 128GB geheugenkaart bevatten?

128GB-kaart in een camera (DSLR, spiegelloos enz.)

Laten we de Nikon Z7 als voorbeeld nemen. De afbeeldingen die nodig zijn, variëren in bestandsgrootte van 17 tot 31 MB. Dit zou betekenen dat je met een geheugenkaart van 128 GB iets tussen de 7529 en 4129 foto’s kunt bewaren, afhankelijk van het onderwerp en de hoeveelheid details en gegevens.

Voor uw camera kan dit veranderen afhankelijk van de resolutie en het bestandsformaat.

128GB-kaart in een mobiele telefoon

Met de iPhone 13 als voorbeeld leveren de ProRAW-foto’s bestanden op die gemiddeld 35 MB bedragen. Als u een kaart van 128 MB met deze instellingen gebruikt, kunt u ongeveer 3657 afbeeldingen bevatten.

128GB-kaart in een GoPro

Als uw GoPro-camera bestanden maakt die ongeveer 10 MB groot zijn, betekent dit dat u met een camera van 128 GB maximaal 12800 foto’s kunt bewaren.

Dit is afhankelijk van het model GoPro.

Hoe te berekenen hoeveel foto’s 128GB kan bevatten

Om te berekenen hoeveel foto’s een geheugenkaart van 128 GB kan bevatten, moet u de bestandsgrootte weten van de foto’s die u maakt.

Als uw camera foto’s van 25 MB produceert, kunt u 5120°-foto’s bevatten.

Als uw camera echter foto’s maakt met een bestandsgrootte van 15 MB, kan dezelfde kaart 8533°-foto’s bevatten.

Kijk, het enige dat u hoeft te doen, is de opslagruimte delen door de bestandsgrootte van een foto. Daarom is 25000 MB gedeeld door 25 MB 5120 en 25000 MB door 15 MB 8533.

Hoe te controleren hoeveel foto’s 128 GB op een camera kan houden

Als u de bestandsgrootte van de foto niet kent, hoeft u zich geen zorgen te maken – u kunt nog steeds achterhalen hoeveel afbeeldingen u op een kaart van 128 GB kunt opslaan.

U hoeft alleen maar de lege SD- of Compact Flash-geheugenkaart in uw camera te plaatsen. Kijk nu op het display hoeveel foto’s er nog over zijn – als het niet direct zichtbaar is, zou je het in het menu moeten kunnen vinden. Nu weet je hoeveel foto’s je op een 128GB geheugenkaart kunt bewaren.

Als je al een aantal foto’s hebt gemaakt, voeg je het aantal foto’s dat je hebt gemaakt toe aan het aantal resterende foto’s. Dat is hoeveel beelden een 128Gb kan bevatten.

Hoe het gebruik van de geheugenkaart met een computer te berekenen

Een andere manier om te controleren hoeveel foto’s u op een kaart van 128 GB kunt opslaan, is door uw computer te gebruiken.

Het enige dat u hoeft te doen, is de kaart op de computer aansluiten en het informatie- of browservenster openen. Controleer vervolgens de bestandsgrootte van de kaart. U moet dit controleren omdat de opmaak altijd wat ruimte in beslag neemt, dus een 128 GB heeft minder dan 128 GB vrij om te gebruiken.

Maak nu wat foto’s en bekijk de bestandsgrootte die ze hebben. Merk op dat ze nooit dezelfde grootte hebben – dit verandert afhankelijk van hoeveel informatie elk van hen heeft. Een onderwerp met veel details heeft bijvoorbeeld een grotere bestandsgrootte dan een onderwerp met effen kleuren. Je kunt gewoon een gemiddelde maken van alle foto’s.

Deel nu de vrije ruimte op de kaart door de gemiddelde bestandsgrootte van de foto’s die door uw camera zijn geproduceerd. Dit is het aantal afbeeldingen dat u op uw 128 GB geheugenkaart kunt bewaren.