Hoeveel foto’s kan 8 GB bevatten? (Geheugenkaart Advies)

Volgens Sandisk bevat een geheugenkaart van 8 GB ongeveer 2.288 JPEG-foto’s als u een 10-megapixel (MP) camera gebruikt, die gemiddeld 3 MB per JPEG-afbeelding gebruikt.

Op dezelfde manier kan een 8GB geheugenkaart ongeveer 222 RAW foto’s bevatten die zijn gemaakt met een 10 megapixel camera die gemiddeld 30MB per RAW-beeld is.

Berekenen hoeveel foto’s 8 GB kan bevatten, hangt af van verschillende factoren, die we in deze handleiding zullen uitleggen.

Laten we eerst eens kijken naar enkele specifieke voorbeelden van 8 GB geheugenkaartgebruik.

Hoeveel foto’s kan een geheugenkaart van 8 GB bevatten?

8GB-kaart in een camera (DSLR, spiegelloos, enz.)

Camera’s hebben een breed scala aan resoluties. Het zou onmogelijk zijn om het aantal beelden op te schrijven dat een 8GB geheugenkaart op elke camera op de markt kan houden. Dus ik zal je gewoon wat gemiddelde cijfers geven. Vervolgens kun je verderop in het artikel enkele technieken zien om de berekeningen voor je camera te maken.

Gemiddeld maakt mijn spiegelloze camera RAW-foto’s van 25MB, wat betekent dat een 8GB geheugenkaart 320 foto’s bevat. Als ik het echter op JPG heb ingesteld, zijn de bestanden ongeveer 250KB, wat ongeveer 4000 afbeeldingen bevat.

8GB-kaart in een mobiel

Foto’s gemaakt met een smartphone zijn meestal kleiner dan foto’s die je met een camera krijgt. Dit is natuurlijk afhankelijk van de telefoon. Hier is een voorbeeld uit de praktijk om u een idee te geven.

Een iPhone 6 Plus, die een 8MP-camera heeft, produceert stilstaande beelden van 2,93 MB, HDR-beelden van 3,15 MB en Live Photos van 3,63 MB. Een geheugenkaart van 8 GB zou dus ongeveer 2730 foto’s, 2539 HDR-foto’s en 2203 Live Photos bevatten.

8GB-kaart in een GoPro

Nogmaals, het aantal foto’s dat u op een geheugenkaart van 8 GB kunt bewaren als u een GoPro hebt, is afhankelijk van de resolutie. Laten we echter zeggen dat uw GoPro bestanden produceert die ongeveer 4,3 MB zijn – dan kunt u 1860°-foto’s maken voordat u de geheugenkaart wijzigt.

Hoe te berekenen hoeveel foto’s 8GB kan bevatten

Als je wilt weten hoeveel foto’s je op een 8GB camera kunt houden, moet je een eenvoudige verdelingsberekening maken. U moet de volledige opslagcapaciteit nemen en deze delen door de afbeeldingsgrootte.

Ze moeten echter in dezelfde eenheden zitten – dus laten we beginnen met te zeggen dat 8 GB overeenkomt met ongeveer 8000 MB. Controleer nu de grootte van de afbeeldingen die uw camera produceert. Stel dat je een camera hebt die 20MB bestanden genereert, dan 8000/20= 400.

Vergeet niet dat dezelfde camera afbeeldingen met verschillende bestandsgrootten produceert. Er is dus meestal een bereik dat u moet overwegen. Het voorbeeld dat ik eerder gebruikte, was dat je camera foto’s maakt met een bestandsgrootte van 20 MB – om nauwkeuriger te zijn, zou je kunnen overwegen dat je camera bestanden produceert van 18 MB tot 25 MB.

In dit geval moet u 8000/18 en 8000/25 verdelen, wat betekent dat een geheugenkaart van 8 GB 444 tot 320 beelden van uw camera kan opslaan.

Hoe te controleren hoeveel foto’s 8 GB op een camera kan houden

Alle camera’s, van compact tot spiegelloos tot DSLR’s, hebben een teller op het display die u laat weten hoeveel afbeeldingen u nog hebt.

Als u een nieuwe geheugenkaart van 8 GB plaatst, kunt u zien hoeveel afbeeldingen deze kan bevatten.

Bij sommige camera’s kun je RAW en JPG maken. Sommige zijn meer basic en geven je alleen de keuze uit Small, Medium en Large. In ieder geval kunt u naar het cameramenu gaan en de resolutie en / of het bestandsformaat wijzigen om te zien hoe het aantal beschikbare afbeeldingen op het scherm verandert.

Stel dat je al wat foto’s hebt gemaakt. U kunt de knop Afspelen gebruiken om uw laatste afbeelding te bekijken. Hier moet worden gezegd welk getal het is, bijvoorbeeld 100/100. Dit betekent dat je naar de 100e foto kijkt.

Dus om te begrijpen hoeveel foto’s u op een kaart van 8 GB kunt bewaren, voegt u eenvoudig het aantal foto’s toe dat u al hebt gemaakt plus het aantal resterende foto’s.

Hoe het gebruik van de geheugenkaart met een computer te berekenen

Een ander ding dat u moet overwegen, is dat een geheugenkaart van 8 GB geen 8 GB vrije ruimte heeft om uw afbeeldingen vast te houden. Dit komt omdat het formatteren van de kaart al een deel van de ruimte in beslag neemt.

Dus om precies te weten hoeveel ruimte u hebt, kunt u uw computer gebruiken. Sluit de kaart eenvoudig aan op de computer met behulp van een geheugenkaartlezer. Open het browservenster en controleer de informatie van de kaart.

Nu je weet hoeveel opslagruimte je daadwerkelijk hebt op je 8GB kaart maak je een paar foto’s van verschillende onderwerpen. Maak sommige in raw (als je camera het heeft) en sommige in JPG.

Sluit nu de kaart opnieuw aan op uw computer en bekijk de bestandsgroottes van de verschillende foto’s. Op deze manier kunt u een gemiddelde bestandsgrootte of een reeks grootten vaststellen.

Op deze manier zullen uw berekeningen nauwkeuriger zijn.

Ik hoop dat dit artikel je heeft geholpen te begrijpen hoeveel foto’s 8GB kan bevatten. Als u een andere capaciteit van de geheugenkaart hebt, zouden deze artikelen u ook moeten helpen:

  • Hoeveel foto’s kan 16GB bevatten?
  • Hoeveel foto’s kan 128GB bevatten?
  • Hoeveel foto’s kan 256GB bevatten?