Jacob Taylors

Ik ben degene achter de lens van @finduslost, het instagramaccount en de blog die mijn vrouw Selena en ik samen zijn begonnen.

Het begon allemaal toen ze me overtuigde om naar Europa te verhuizen. We woonden al vijf jaar in Los Angeles en wilden meer reizen. Ik werkte op dat moment als cinematograaf in Los Angeles en Selena werkte in merkmarketing.

We verlieten Californië in het voorjaar van 2016 voor een roadtrip van drie maanden door de Balkan, met plannen om ons te vestigen in Amsterdam, Nederland. Ik vroeg haar ten huwelijk de dag nadat we vertrokken waren. Tegen de tijd dat we naar ons nieuwe appartement verhuisden, hadden we een aanhang op sociale media gekregen die groter was dan een van ons beiden had verwacht.

Dus gingen we all in. Selena begon reisgidsen te schrijven op onze blog en het nam een vlucht. Nu werken we samen met een aantal hotel-, lifestyle- en modemerken en produceren we reisgerelateerde foto- en videocontent voor hun sociale kanalen en marketingcampagnes.

Ik ben altijd een beetje geobsedeerd geweest door camera-uitrusting. Dit is wat we gebruiken:

Sony a7R II – we zijn onlangs overgestapt naar Sony en ik ben echt onder de indruk van de beeldkwaliteit en draagbaarheid van deze camera voor zowel foto als video.

Sony Distagon 35mm f/1.4 – Dit is mijn go-to lens. Het is aan de zware kant voor een 35mm, maar het is een mooie lens.

Sony Batis 25mm f/2.0 – Geweldig voor bredere opnamen, deze lens complimenteert onze onderwaterbehuizing goed, vooral voor over / under-opnamen.

Canon 24-70mm f/2.8 II – gebruikt met een Meta-bones adapter, deze lens is iets veelzijdiger dan mijn prime lenzen.

DJI Mavic Pro – essentieel voor die drone shots waar iedereen van houdt. Dit model is geweldig omdat het klein opvouwbaar is en in onze rugzak past wanneer we reizen.

Aquatech onderwaterhuis – wanneer we ergens warm of tropisch gaan, komt dit onderwaterhuis met ons mee en gebruiken we het met onze Sony.

Zhiyun Crane 3-assige Gimbal Stabilisator – stabilisatoren stellen u in staat om ongelooflijk dynamische video-opnamen te maken. Ik zou dit ten zeerste aanbevelen als een hulpmiddel voor videoproductie.

Leica M7 – filmen is een totaal andere ervaring. Deze afstandsmeter is een klassieker.

Leica Summilux 50mm f/1.4 – Leica glas is een van de beste ter wereld en ik gebruik deze lens graag met mijn Leica en mijn Sony (via een adapter).

Leica Summicron 35mm f/2.0 – mijn favoriete Leica lens voor op reis omdat deze het meest overeenkomt met het gezichtsveld van het menselijk oog.

Hasselblad X-Pan & Hasselblad 45mm f/4 – deze camera en lensopstelling produceert verbluffende panoramafoto’s.

Rolleiflex 2.8GX – mijn eerste middenformaat camera en nog steeds mijn favoriet. Het is geweldig voor op reis omdat het draagbaar is en geen batterijen nodig heeft.

www.finduslost.com

trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer