Jamie Rubeis

Ik ben Jamie, een familie – kinderportretfotograaf uit Las Vegas, Nevada.

Mijn benadering van fotografie is zeer niet-traditioneel. Ik moedig een hoop interactie aan door games te spelen en mijn klanten begeleide aanwijzingen te geven om natuurlijke emoties en verbindingen op te roepen.

Ik ben ook getrouwd en heb zelf vier kinderen en geniet er echt van en haal inspiratie uit het documenteren van mijn dagelijks leven met drie jongens en een dochter. Het zijn de kleinste kostbare momenten van het leven die me het meest inspireren.

Hoewel ik een paar verschillende lenzen bezit, zijn er twee die mijn keuzes zijn voor de meeste klantsessies en het grootste deel van mijn persoonlijke leven.

In mijn tas…

Fototoestel:

Ik heb momenteel maar één camerabody, de Nikon D750, maar ik ben van plan om dit jaar een tweede body toe te voegen, zodat ik geen tijd hoef te verspillen aan het wisselen van lenzen. Ik ben helemaal weg van mijn Nikon D750, maar ik zie een Nikon D850 in mijn zeer nabije toekomst ook.

Lenzen:

Nikon 105mm f/2D – Dit was jarenlang mijn werkpaard. Ik hield van de compressie van de achtergrond met deze lens. Ik heb het echter dood gebruikt en het is niet echt zo scherp als vroeger. Het afgelopen jaar heeft het dus meer een achterbank genomen naar mijn Sigma Art objectieven.

Nikon 24-70mm f/2.8 – Ik heb deze lens echt om persoonlijke redenen. Het opvoeden van drie jongens vertaalt zich in veel sport! Dus ik had iets veelzijdigs nodig dat ik kon gebruiken om games en ons leven onderweg te documenteren.

Nikon 50mm f/1.4 – Ik hou nog steeds erg van deze lens voor een eenvoudig headshot portret. Er is geen vervorming en de mogelijkheid om het diafragma te openen tot 1.4 kan me een scherpe focus op de ogen geven terwijl al het andere romig en wazig blijft.

Sigma 35mm f/1.4 Kunst – Dit is absoluut mijn go-to lens voor bijna alles! Het is geweldig om binnenshuis te werken, omdat het me genoeg ruimte geeft om alle elementen die ik zoek in het frame te krijgen. Ik gebruik het ook graag om die intieme momenten van gezinnen te krijgen. Ik kan dicht genoeg bij mijn klanten zijn om hen te leiden en de aandacht van kleintjes te trekken als dat nodig is. Bovendien is er gewoon iets aan het uiterlijk van de Art Lenses dat me elke keer weer raakt!

Sigma 85mm f/1.4 Kunst – Mijn nieuwste aanwinst en mijn tweede go-to lens. Ik hield zoveel van mijn 35mm dat ik dit gewoon aan mijn collectie moest toevoegen, en het stelt zeker niet teleur. Ik kan nog steeds die romige compressie krijgen voor pullback-opnamen, zonder belachelijk ver van mijn onderwerpen te zijn.

Nikon 105mm f/2.8 micro – Mijn favoriete lens voor het vastleggen van al die kleine details zoals kleine handen en voeten, de omhelzing van een moeder of lange wimpers en babykrullen.

Accessoires:

SD-kaarten – Ik reis altijd met verschillende San Disk SD-kaarten in verschillende groottes. Ze hebben me nooit in de steek gelaten, dus ik blijf bij wat werkt.

Reserve camerabatterijen – Wie reist er niet met een paar extra’s van deze?

Expodisc – Ik zal nooit het huis verlaten zonder dit. Ooit. Dit heeft me zoveel tijd bespaard kleurcorrectie in het postproces. Ik kon me Kelvin-instellingen nooit volledig herinneren, dus dit nam al het denkwerk voor me weg en gaf me geweldige kleuren rechtstreeks uit de camera.

Alpine Labs Puls – In een poging om mezelf af en toe met mijn gezin voor mijn camera te zetten, kocht ik dit geweldige kleine speelgoed. Ik heb het nog niet zo lang, maar ik heb het al een paar keer gebruikt en vind het geweldig dat ik nu mijn persoonlijke leven met mij in beeld kan documenteren!

Lavendel biologisch handdesinfecterend middel – Werken met kleintjes, het is altijd een goed idee om een
fles handdesinfecterend middel bij de hand!

www.jamierubeisphotography.com

trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer