Jesse LaPlante

Groeten uit Colorado! Ik fotografeer al tien jaar bruiloften. Daarvoor was ik krantenfotograaf (ik heb een bachelordiploma in fotojournalistiek).

Mijn vrouw / zakenpartner, die ik ontmoette tijdens de voorjaarsvakantie op de Bahama’s, behandelt alle dingen waar ik aan zuig, wat letterlijk alles is behalve de fotografie zelf. We fotograferen jaarlijks 25 bruiloften omdat dat is wat we kunnen beheren zonder categorisch batsh * t gek te worden.

Tijdens het laagseizoen ski ik een heleboel, reis ik zoveel mogelijk (ik ben in 16 vreemde landen en alle 50 Verenigde Staten geweest), bezoek ik nieuwe brouwerijen en distilleerderijen en breng ik over het algemeen tijd door met herstellen van de ontberingen van het trouwseizoen.

Wat de fotografiestijl betreft, probeer ik altijd buiten de gebaande paden te denken en dingen net een beetje anders te doen.

Ik ben groot in OCF en hou van fotograferen ’s nachts omdat het meer creativiteit mogelijk maakt qua verlichting in vergelijking met fotograferen overdag. Ik heb mijn apparatuur in de loop der jaren aanzienlijk verkleind om meer draagbaarheid en gebruiksgemak mogelijk te maken. Dit is wat er in mijn tas zit:

Lichamen:

Nikon D800 (onlangs geüpgraded naar de D850) [Ed – see Jesse’s Nikon D850 review]

Nikon D750 (niet afgebeeld; gebruikt om foto’s van uitrusting te maken)
Nikon D610 (voor mijn second shooter)

Lenzen:

Nikon 14-24mm f/2.8

Nikon 24-70mm f/2.8

Nikon 70-200mm f/2.8

Nikon 60mm f/2.8 macro

Sigma 50mm f/1.4 Kunst (niet afgebeeld; gebruikt om foto’s van uitrusting te maken)

Verlichting & Statieven:

(2) Godox AD200 (Cheetah-merk – hier beoordeeld)
Godox V860II (Cheetah-merk)
(2) CheetahStand C8 (niet afgebeeld)
(2) Cheetahstand C12 (niet afgebeeld)

Triggers &Mods:

(2) Godox X1T (Cheetah-merk)
(3) MagMod MagGrips

(3) MagMod MagGrids

(3) MagMod MagGels

Magmod Standaard gel set

Magmod Creative gel set

MagMod MagSphere

MagMod MagBeam (Herzien hier)

MISC:

(18) SanDisk 32 GB SD-kaarten

(4) SanDisk 32GB CF-kaarten

Colorspace UDMA2 320 GB draagbare HD (hier beoordeeld)

Houd Fast Money Maker vast duel camerariem (hier beoordeeld)

(2) Think Tank Airport Forensen rugzakken (niet afgebeeld)
CheetahStand 30″ rolkast (niet afgebeeld)

De D750 is mijn go-to body, vooral vanwege het kantelbare LCD-scherm, dat super handig is bij het fotograferen laag en hoog. Ik gebruik de 24-70 ongeveer 90% van de tijd en schakel over naar de 14-24 en 70-200 alleen in bijzondere situaties. Ik gebruik de macro voor detailopnames en de 50mm f/1.4 bij opnamen bij weinig omgevingslicht.

De Godox AD200 was een uitkomst voor mij toen het dit jaar werd uitgebracht (Editor: bekijk Jesse’s review van de Godox AD200).

Het is ongeveer drie keer krachtiger dan een speedlight en heeft een ingebouwde radio-ontvanger en oplaadbare Lithium-ion batterij, allemaal in een compact pakket ter grootte van een speedlight. Het heeft mijn leven echt gemakkelijker en over het algemeen aangenamer gemaakt.

Over gemakkelijker en leuker gesproken, ik weet niet zeker hoe ik het vroeger zonder MagMod-uitrusting voor elkaar kreeg. Ik heb een verscheidenheid aan hun supersnelle en eenvoudig te gebruiken lichtvormende mods die me de afgelopen jaren echt creatief hebben geopend. Wetende wat ik nu weet, zou ik nooit meer terug kunnen naar DIY en klittenband.

Nou, dat is het! Bedankt voor het lezen en proost op iedereen!

www.jlaplante.com

trouwen
11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer