Judd Groen

Hallo, ik ben Judd en ik kom uit de noordkant van Brisneyland (Brisbane) in het zonnige Queensland. Ik fotografeer bruiloften en verlovingen in Australië en Nieuw-Zeeland. Het is de beste.

Ik maak al foto’s sinds ik waarschijnlijk een jaar of 8 was. Vroeger spaarde ik mijn zakgeld en kocht ik film om in de camera van mijn moeder te stoppen en spaarde ik vervolgens weer om de rol te ontwikkelen. Het waren waarschijnlijk vooral foto’s van onze kat, maar je moet toch ergens beginnen?

Fast forward een paar jaar begon ik serieuzer over fotografie te praten. Mijn schoonouders, die elkaar ontmoetten in een fotolab, wilden er zeker van zijn dat ik de juiste manier leerde en kochten een oude Pentax SLR uit 1970 en een paar filmrolletjes op kerstmis.

Het leren van fotografie op film heeft me gemaakt tot wie ik nu ben. Het waarderen van elk frame, het vermogen om momenten te zien voordat ze gebeuren en in positie te komen, het vast te leggen en in beweging te blijven. Het is nu bijna tien jaar geleden dat mijn schoonvader overleed. Ik zal altijd dankbaar zijn voor de start in de fotografie die hij me gaf en ik doe nu veel met een sterker gevoel van doel. Ik wou alleen dat hij kon zien hoe ver ik ben gekomen en dat we konden zitten en kletsen over alles wat met fotografie te maken heeft.

Ik belandde in huwelijks- en verlovingsfotografie omdat ik op een dag werd gevraagd om de bruiloft van een vriend te fotograferen. Ik had toen nog niet eens een DSLR, ik fotografeerde nog steeds op film en moest de camera van een vriend lenen, en de rest is geschiedenis.

Ik vind dat je gemakkelijk kunt overdenken aan het fotograferen van bruiloften, dus ik maak er een punt van om dingen eenvoudig te houden. Van mijn benadering van de dag, tot mijn kit… Ik fotografeer voornamelijk de hele dag met één body, een Canon 5D Mark III op dit moment, behalve tijdens de ceremonie, gebruik ik twee om het wisselen van lenzen te beperken, omdat ik alleen met primes fotografeer.

Het is gek om te bedenken waar dit alles me tot nu toe heeft gebracht. Ik vind het heerlijk om alle verschillende mensen op bruiloften te leren kennen, hun verhalen te horen, de volgende dag weer uitgenodigd te worden voor de lunch. De manier waarop ik (vrijwel) een dag of wat geadopteerd word door zoveel verschillende families is iets wat ik nooit als vanzelfsprekend zal beschouwen.

Dus daarmee bevat mijn kit,

Canon 5D Mark III

Canon EF 35mm f/1.4 L USM – mijn brood en boter lens. Ik fotografeer waarschijnlijk 75% van mijn bruiloften op deze lens.
Canon EF 85mm f/1.2 L USM is geweldig voor portretten en voor de strakkere foto’s die nodig zijn tijdens de ceremonie en toespraken.
Canon EF 50mm f/1.4 USM voor als ik iets tussendoor nodig heb.
Canon 580EX II Speedlite – als dit uitkomt, weet je dat het feest is op de D-vloer.

Ik heb een oude leren tas die ik gebruik om lenzen vast te houden voor snelle en gemakkelijke toegang.
Ik heb ook een DiCAPac Waterdichte Behuizing dat komt goed van pas wanneer een van je klanten het idee heeft om een surf engagement shoot te doen 🙂 Het was behoorlijk rad.

Een rol zwarte elektrische tape komt ook altijd van pas, je zou verbaasd zijn.

Maar het belangrijkste dat je in je kit kunt hebben, is oogcontact en een glimlach. De mogelijkheid hebben om mensen zich ontspannen te laten voelen voor je camera is het beste wat je kunt inpakken voor een bruiloft of verlovingsshoot.

www.juddricphotography.com

trouwen
11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer