Kajal Kṛ

Hallo, ik ben Kajal Krishna, een in Melbourne gevestigde fotograaf die oorspronkelijk uit Nieuw-Zeeland komt. Mijn fotografisch werk combineert mode, beeldende kunst en portretten. Ik ben vier jaar geleden begonnen met fotografie tijdens mijn eerste soloreis naar Hong Kong.

Ik had het idee om straatfoto’s te maken in Hong Kong om mijn aandacht op iets te richten tijdens een bijzonder moeilijke tijd in mijn leven. Ik was meteen verkocht.

Ik begon gezichten en alles om me heen op een andere manier te zien. De rimpels op het gezicht van een oude persoon werden intrigerend en mooi, oude vervallen gebouwen hielden mysterie en verwondering. Op dit moment was het laatste waar ik aan dacht apparatuur. Alle foto’s die ik tijdens deze reis heb gemaakt waren met een Panasonic Lumix point and shoot, wat overigens een geweldige kleine compacte reiscamera is.

Ik zou dan drie bezoeken aan India brengen voor fotografiegerelateerde reizen. Deze reizen waren van onschatbare waarde voor mijn groei, ze leerden me ook om met minder en lichtere apparatuur te werken.

De meeste van mijn reisportretten zijn gemaakt met een bescheiden Nikon D3300. Deze camera voelt nu als speelgoed voor mij, maar de foto’s die ik ermee heb gemaakt, behoren nog steeds tot mijn favorieten.

Ik viel in het begin in modefotografie als een manier om door te gaan en voort te bouwen op mijn vaardigheden tussen uitstapjes, maar het is nu mijn belangrijkste interessegebied geworden.

Zoals veel fotografen kunnen bevestigen, kan het erg duur worden als je eenmaal gepassioneerd bent door fotografie. Ik heb veel liever een betrouwbare maar kleine hoeveelheid apparatuur.

Ik probeer niet in de val te lopen van het willen van het nieuwste en beste apparaat. Ik hou van het citaat van Ansell Adams: “Je maakt geen foto – je maakt het.” Belangrijker dan de uitrusting zelf is de creativiteit die je brengt, voor mij gaat het om de uitvoering van het concept. Het gaat om kleur, de visie… het verhaal.

De apparatuur is gewoon het gereedschap dat u gebruikt om het vast te leggen.

Camera

Mijn eerste DSLR camera was een tweedehands Nikon D3300. Ik ben helemaal weg van deze camera. In termen van een beginnerscamera kan ik er niets op aanmerken. Voor de prijs, betrouwbaarheid en grootte is het geweldig. Ik gebruik het nog steeds als ik iets lichtgewicht nodig heb.

Na mijn Nikon D3300 heb ik een upgrade uitgevoerd naar een Nikon D610, ook deze camera is een geweldig, betrouwbaar apparaat geweest. Een groot nadeel is de niet zo geweldige levensduur van de batterij. Na deze camera zo’n drie jaar te hebben gebruikt en na lang wikken en wegen heb ik zelf een Sony A7 III gekocht.

Het kopen van de Sony A7 III was waarschijnlijk mijn duurste aankoop, ik heb het maandenlang onderzocht voordat ik het vastlegde, maar deze camera is een game-changer voor mij geweest. Ik hou van de elektronische zoeker, het feit dat ik niet langer hoef te chimpansee voor belichting is geweldig. De batterij gaat gemakkelijk twee dagen mee, wat voor mij een enorme bonus is.

Lenzen

Ik heb momenteel maar een stuk of drie lenzen. Ik heb een Nikon 50mm f/1.8G en ik hou van hoe licht en draagbaar dit objectief is. Ik heb ook een Nikon AF 80-200mm f/2.8D ED wat een oudere lens is, het is vrij zwaar maar jongen, voor de prijs is het een geweldige lens. Mijn enige echte Sony lens is de Sony FE 24-240mm f/3.5-6.3, het is echt alles wat ik nodig heb en het is een geweldige allround lens.

Verlichting/Triggers

Ik heb onlangs de Godox AD200 gekocht, ik ben dol op deze flitser. Een van de grootste pluspunten voor mij is hoe gemakkelijk en gebruiksvriendelijk het is. Ik heb een Godox X1T-N Trigger voor mijn Nikon en een Godox XPro-S voor mijn Sony.

Hardware en software

Ik gebruik een Macbook Pro 15″. Mijn bewerking is vrij eenvoudig, ik gebruik momenteel Adobe Lightroom CC om al mijn afbeeldingen te bewerken. Het gebruik en bedrevener worden met Adobe Photoshop is iets dat ik altijd uitstel, maar het is zeker een focus voor mij dit jaar.

Als ik je mag verlaten met een van de beste adviezen die ik heb gelezen van de ongelooflijke Zhang Jingna. Het is een uitspraak die ik altijd in mijn achterhoofd houd: “Als je al tevreden bent met jezelf, dan mis je de honger die je zal pushen om beter te worden.”

@kajalkrishnaphotography

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer