Keith Riley

FacebookPinterestDelen

Ik ben Keith, een trouwfotograaf gevestigd in Cornwall. Ik fotografeer de meeste bruiloften met mijn vrouw, Abi Neda Riley, ook een trouwfotograaf in haar eigen recht. Onze stijlen zijn iets anders, maar smelten perfect samen.

Het verschil zit hem vooral in de kit die we gebruiken. Ze fotografeert altijd met prime lenzen, terwijl ik altijd zoomlenzen heb gebruikt, maar ook een 35mm f/1.4 heb die ik vooral gebruik tijdens ochtendvoorbereiding, en soms tijdens toespraken.

Ik hou van de veelzijdigheid van de 24-70mm f/2.8 en 70-200mm f/2.8, vooral tijdens de ceremonie, waar het meestal moeilijk is om in kerken te bewegen. Ik hou er ook van hoe de 70-200mm de achtergrond op 200mm comprimeert en gebruik deze brandpuntsafstand graag voor paar foto’s, waardoor ik achterover kan leunen en het paar wat ruimte kan geven, zodat de beelden natuurlijk zijn.

Ik geef heel weinig richting tijdens de paarsessie, en als ik dat doe, heeft dat te maken met het in een goed daglicht stellen van het paar. Er is geen andere richting gedurende de dag, het is allemaal ongeposeerd en natuurlijk.

Ik gebruik twee Nikon D750 camera’s met een Holdfast MoneyMaker en ik ben helemaal weg van het dynamisch bereik van deze camera. Ik gebruik voornamelijk de bounceflits aan boord voor de avondreceptie en een ijslicht, wat erg handig is geweest voor een paar bestemmingsbruiloften waar de recepties buiten en in het donker zijn.

Er is niets flitsends aan mijn foto’s. Ik zou graag willen denken dat ze eenvoudig en eerlijk zijn. Die vluchtige, onopgemerkte momenten voor het ongetrainde oog verdwijnen in een oogwenk en zijn het moeilijkst vast te leggen.

Na eerder dit jaar een baby te hebben gekregen, heeft het me nog meer doen beseffen hoe belangrijk dit is, en het heeft geholpen om de richting van mijn fotografie richting een fotojournalistieke / streetstyle te sturen. Ik ben altijd al fan geweest van Cartier-Bresson, en ben sinds kort het werk van Josef Koudelka gaan bewonderen.

Mijn kit:

Camera:

Nikon D750 (x 2)

Lenzen:

Nikon 24-70mm f/2.8

Nikon 70-200mm f/2.8

Nikon 35mm f/1.4

Lichten:

Westcott IJslicht

Nikon SB-910 Speedlamp

Holdfast camerariemen

www.keithriley.co.uk

FacebookPinterestDelen
trouwen
11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer