Kym Douglass

Mijn naam is Kym Douglas en ik ben een actiefotograaf gevestigd in Queensland, Australië. Mijn liefde voor fotografie begon in 2000 toen ik begon als dierenfotograaf in de filmtijd voordat ik een gepassioneerde actiefotograaf werd.

Digitaal heeft dit echt veel betaalbaarder gemaakt dan vroeger en ik geniet echt van de uitdaging om het precieze moment te kiezen om de sluiter in te drukken. Het lijkt misschien vreemd voor sommigen dat ik niet voor de televisie kan zitten om naar sport te kijken, maar graag sportfoto’s maak.

Hoewel ik me heb gespecialiseerd in actie, ben ik ook een beetje een allrounder en geniet ik van alle soorten fotografie, waaronder macro, landschappen en natuur. Maar ik kom altijd terug op sport. Er is geen beter gevoel dan het vastleggen van een moment in de tijd, dat nooit meer zal worden herbeleefd.

Enkele van mijn beste foto’s waren met het lokale Freestyle Motocross-team dat ik door het hele land volg en Jet Boat Racing dat altijd vol actie is. Ik was vereerd toen sommige van mijn foto’s nationaal en internationaal werden erkend.

Ik ben altijd een Canon-persoon geweest en moet toegeven dat ik altijd te veel spullen meeneem, maar zou er kapot van zijn als ik een lens thuis zou laten en daardoor de kans zou missen om een speciale foto te maken, of het nu een sportfoto of een landschap is.

Ik draag alles in mijn Lowepro Vertex 100 AW rugzak, die niet meer geproduceerd wordt maar ik vind het altijd lastig om de juiste maat tas te vinden dus deze gebruik ik al vele jaren. Ik vind het comfortabel om die lange tochten over sportvelden te maken.

Camera

Canon EOS 7D Mark II – Ik herinner me nog dat ik super enthousiast was toen Canon de Mark II uitbracht en sindsdien is het mijn werkpaard. Het is volledig betrouwbaar en ik hou van de cropfactor, vooral voor het fotograferen van de sporten waar toegang niet altijd is toegestaan.

De 10fps is ook erg handig als je iets heel actievol voor je hebt en je geen frame wilt missen.

Canon EOS 5D Mark III – Dit is mijn landschapscamera en een beetje een allrounder. Ik moet toegeven dat ik het lang niet zo vaak gebruik als ik zou moeten.

Lenzen

Canon EF 17-40mm f/4 – ik gebruik dit vooral voor landschappen. Het is een mooie lens en ik vind het heel gemakkelijk om scherp te stellen bij het fotograferen van de vroege ochtend in het donker en bij het gebruik van filters.

Canon EF 100mm f/2.8L Macro USM – Nog een kwaliteitslens die mooi scherp is en ook een goede portretlens is.

Canon EF 24-105mm f/4 L Mark II IS – Een beetje een allrounder lens die ik heb gebruikt voor zowel actie als portretten en huisdieren. Ik vind deze lens erg scherp maar geef de voorkeur aan de zoomring wat verder weg van de body van de camera omdat ik onbedoeld mijn hand op de ontgrendelknop op de body van mijn camera lijk te laten rusten.

Canon EF 70-200mm f/2.8 L Mark III IS – Dit is mijn go-to lens bij weinig licht. Extreem snel scherpstellend en mooi en scherp.

Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6 L Mark II IS – Ik herinner me nog de dag dat ik dit voor het eerst eruit haalde en kon niet geloven hoe scherp het was, omdat ik eerder een oudere versie gebruikte. Het vergrendelt snel met focus in combinatie met de 7d Mark II, het is echt een mooie lens om te gebruiken terwijl het voor de meeste mensen betaalbaar is.

Statieven

Manfrotto 055 Koolstofvezel 3-delig Statief – Gemonteerd met een Wimberley WH-200-S Kop. Dit is het statief dat ik gebruik voor sportfotografie vanwege het lichte gewicht en als ik de hele dag op één plek ga zitten. Op die manier kan ik afwisselen tussen het in de hand houden en het statief gebruiken als de lens zwaar wordt.

Ik hou echt van de vrije beweging van de Wimberley WH-200-S Head, omdat hij ongelooflijk soepel is voor panning-opnamen.

Manfrotto 190 Pro – Ik moet toegeven dat ik dit statief al ongeveer 15 jaar heb en ik ben er dol op. Ik hou van de quick release benen en de middelste paal is helemaal removable zodat het horizontaal kan worden gebruikt, zodat je heel laag kunt fotograferen, wat geweldig is voor het maken van foto’s van schimmels en ook laag voor landschappen.

Manfrotto Monopod – Ik gebruik dit niet zo vaak als ik zou moeten, hoewel ik lichtgewicht ben, merk ik dat ik mijn camera nog steeds de hele dag moet vasthouden, daarom hou ik van het statief waar ik het hoofd kan vergrendelen en de camera vrij kan laten staan.

www.kymdouglasphotography.com

trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer