Lisa Saads

FacebookPinterestDelen

Hallo, mijn naam is Lisa Saad en ik ben nu al 31 jaar een professionele illustratieve, reclame- en commerciële fotograaf, gespecialiseerd in mensen, producten, locaties en composietfotografie, waardoor ik over de hele wereld in opdracht en zonder opdracht heb kunnen fotograferen.

Mijn kit varieert afhankelijk van het type shoot dat ik op een bepaald moment fotografeer. Van wat je op de foto kunt zien, is vrijwel wat ik elke week gebruik. Er is veel meer aan mijn kit, andere lichten, reflectoren, statieven, veel standaards, diffusers en lichtmodifiers en omdat ik de apparatuur voor elke shoot aanpas, kan ik kiezen wat ik nodig heb.

1. Nikon D3, Nikon D800 en Nikon D5: zijn mijn belangrijkste opnamecamera’s. De D5 is het werkpaard waar ik op vertrouw en waar ik vooral op schiet. De D800 is geweldig, vooral als ik een pilsbestand voor de klant moet produceren of als ik meer informatie nodig heb voor een composiet, wordt het dan gebruikt in plaats van de D5. De D3 Ik heb bewaard als een back-up camera en we gebruiken als een second shooter camera op evenementen indien nodig. Wanneer ik in de studio en op de meeste locaties fotografeer, fotografeer ik altijd vastgebonden aan mijn MacBook Pro of iMac.

2. Tamron 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2: is een van de twee belangrijkste lenzen die ik gebruik voor het grootste deel van mijn werk. Deze lens is betrouwbaar, gemakkelijk te gebruiken en geeft me meestal de look en feel die ik zoek. Het heeft een ongelooflijke scherpte met een zacht natuurlijk gevoel, minimale overstraling en ik gebruik altijd de zonnekap. De verbeterde VC (Vibration Compensation), snellere AF-snelheid en nauwkeurigheid, en verkorte MOD (Minimum Object Distance) voor meer flexibiliteit heeft me in staat gesteld om behoorlijk op de lens te vertrouwen in termen van het krijgen van scherpe punten en het verminderen van camerabewegingen. Ik gebruik deze lens voornamelijk voor mensenportretten en locatieshoots waarbij ik de achtergrond nodig heb als ondersteunend element in een afbeelding.

3. Tamron 24-70mm f/2.8 Di VC USD G2: is de andere van mijn twee belangrijkste lenzen. Deze lens wordt voornamelijk gebruikt voor product, interieur, exterieur, sommige portretten en is de algemene go-to lens voor de meeste opnamesituaties. De scherpte is goed en snel, plus de geavanceerde autofocustechnologie wordt verbeterd door toonaangevende trillingscompensatie, met een CIPA-beeldstabilisatieniveau van 5 stops. Gunstige kleurweergave, geen lichte uitval en een werkpaard, vooral als ik het heb gevraagd om 5 dagen lang 8 uur per dag te presteren en meer dan 3500 producten te fotograferen. Dit is ook een lens die ik gebruik bij het opnemen van video.

4. Tamron 15-30mm f/2.8 Di USD: Ik heb dit nogal wat gebruikt voor architectuurwerk en voor sommige interieurs. Ik heb de neiging om geen lens te gebruiken die te breed is, omdat deze het perspectief te veel duwt, wat een verkeerde voorstelling van een locatie kan geven. Maar voor exterieurs, het fotograferen van de architectuur voor mijn serie The Anonymous Man en het vastleggen van overzichtsfoto’s en strakke situaties, werkt deze lens heel goed – vooral omdat hij aberraties, ghosting en flare regelt voor betere levendige beelden.

5. Tamron 90mm Macro f/2.8 Di MACRI 1:1 VC USD: is uitgegroeid tot een van mijn favoriete lenzen om te gebruiken voor voedsel, mensen, producten, sommige mode. Het heeft een ongelooflijke scherpte en een prachtige scherptediepte. Het is veelzijdig en zeer gemakkelijk te gebruiken en wat je ziet is wat je krijgt. Bovendien is het 1: 1 in levensgrote fotografie en heeft het zijn legendarische bokeh met elegantie behouden.

6. Tamron 85mm f/1.8 Di VC USD en Tamron 45mm f/1.8 Di VC USD HF012: Deze lenzen met vaste brandpunt zitten in mijn kit als lenzen die ik gebruik voor omgevingsportretten, opname-elementen voor mijn composieten, wat voedselfotografie en bij het opnemen van video.

7. Olympus OM-D E-M1 Mark II: is nieuw in mijn kit, maar is een integraal onderdeel geworden, vooral wanneer ik mijn bedrijfsdocumentaire aan het opnemen ben. Micro Four Thirds wordt nu een interesse voor sommige professionals en er is een goede reden om het serieus te bekijken als een alternatief voor je camera-uitrusting. Deze camera is geweldig, hij is stil, lichtgewicht, eenvoudig te gebruiken, heeft een mooie look en feel voor de bestanden, schakelt goed tussen mijn bewerkingssoftware; Capture One en Photoshop en wanneer ik deze camera heb gebruikt in combinatie met mijn DSLR zijn er geen waarneembare variaties op bestandsintegriteit, kleurweergave en bestandsuitvoer. Kortom, mijn Olympus-uitrusting is een spiegel (sommige variaties natuurlijk) voor mijn DSLR-kit.

8. Olympus OM-D E-M10 Mark III: back-up camera naar de Olympus OM-D E-M1 Mark II. Het heeft enkele functionaliteitsverschillen, maar werkt net zo goed. Het is nog lichter, maar nog steeds een goed gebouwde en betrouwbare camera.

9. Olympus 12-40mm f/2.8 PRO: is mijn go to lens die ik gebruik voor de meeste opnames en zoals hierboven vermeld, zal ik deze gebruiken in plaats van of in combinatie met mijn DSLR-kit. Ik heb deze lens gebruikt voor bedrijfsevenementen, eten, locatie-interieurs, portretten en elementen voor mijn samengestelde afbeeldingen. Deze lens is een flexibele zoom die het populaire brandpuntsafstandbereik bestrijkt en maakt deel uit van de M. Zuiko Digital ED-lenzen heeft een hoge brekingsindex en vermindert zowel chromatische als sferische aberraties tijdens de zoom. Begin 2018 fotografeerde ik in Chicago, New York City en Boston en deze lens miste geen beat in het koude weer. Het werkte gewoon – net als de Olympus-camera’s zonder functionaliteitsproblemen. Heel indrukwekkend.

10. Olympus 40-150mm f/2.8 PRO: Lange lens die ik heb gebruikt voor portretten en locatieshoots. Ik heb nog geen klant gehad die me vroeg of ik van versnelling ben veranderd of een variatie in de levering van bestanden heb opgemerkt. Deze lens is perfect om mee rond te lopen op camera of in je tas. Het is snel en heeft een superhandige brandpuntsafstand die overeenkomt met een telezoom van 80-300 mm.

11. Olympus 60mm MACRO ED f/2.8 MSC: Dit is in rap tempo mijn favoriete objectief geworden in de Olympus kit. Ik heb zowat alles met deze lens gefotografeerd, inclusief eten, close-up detailopnamen, mensen, enkele locaties en natuurlijk elementen voor mijn composieten. Deze lens biedt een maximale vergroting van 1:1 en een minimale scherpstelafstand van 7,5″ om nabije onderwerpen met fijne details te kunnen fotograferen en heeft een focuslimietschakelaar die erg handig is bij het werken in een dichtbij scherpstelbereik

12. Olympus 45mm f/1.2 PRO: Mijn ideale portretlens uit mijn Micro Four Thirds-kit die de gewenste 90mm-equivalente brandpuntsafstand combineert, heeft een ultrasnel f / 1.2 maximaal diafragma. De combinatie van het enigszins smalle gezichtsveld en het heldere diafragma maken het mogelijk om duidelijke ondiepe scherptedieptebeelden te produceren. Het is ook geschikt voor het werken in moeilijke lichtomstandigheden. Ook een deel van de nieuwe M.Zuiko Pro-serie die is gebouwd met consistentie in het achterhoofd, zodat fotografen kunnen schakelen tussen lenzen in dezelfde serie en consistentie krijgen.

13. Olympus 25mm f/1.8 MSC: is mijn normale lengte prime lens uit de Micro Four Thirds kit, gelijk aan een 50mm. Het normale gezichtsveld wordt aangevuld met een snel f/1.8 maximaal diafragma voor het regelen van de scherptediepte en het produceren van selectieve scherpsteleffecten, plus, het komt ten goede aan het werken in moeilijke lichtomstandigheden.

14. Olympus 14-42mm f/3.5-5.6: ook wel bekend als de “pancake lens” is een geweldige lens, vooral wanneer deze is bevestigd aan een Olympus camera die ik dagelijks in mijn handtas draag. Het is erg kort in fysieke lengte, snelle focus en scherp.

15. Olympus Flitser FL 900R: Ik gebruik veel kunstlicht in mijn werk en deze flitser is een aanvulling op de Olympus-kit, waardoor ik bedrijfsfuncties en enkele portretbelichtingsopstellingen binnenshuis kan fotograferen.

16. 2 x Phottix Indra 500 TTL Studio Licht met Phottix INDRA500 Battery Pack E0805: mijn draagbare flitser die ik gebruik voor alle opnameomstandigheden. Deze gebruik ik met en zonder modifiers en met de Odin II controller kan ik ook de Mitros+ flitsers gebruiken. Deze zijn snel, hebben high-speed synchronisatiefunctionaliteit en zijn al geruime tijd de belangrijkste upgrade van mijn flash-uitrusting. De batterij gaat tot 900 flitsen mee op volle capaciteit, ik heb een wisselstroomadapter als ik dat nodig heb en ze zijn compact, gemakkelijk te gebruiken en uiterst betrouwbaar.

17. 2 x Phottix Mitros +: mijn speedlights die ik op of naast de camera gebruik. Zeer snel en betrouwbaar, maar ik heb het beste gevonden om niet-oplaadbare batterijen te gebruiken, omdat ze de neiging hebben om op te warmen en niet zo goed presteren als de flitser zelf.

18. Phottix Odin II TTL Flash Trigger Zender E0811: trigger voor de Indra 500 en Mitros+ flitsapparatuur.

19. Phottix Extension Tubes voor Nikon: Ik heb deze verlengbuizen gebruikt voor close-up werk en voor wat voedselfotografie.

20. X-Rite Kleur checker: Een must voor kleurmanagement. Het wordt elke keer gebruikt als ik fotografeer, ongeacht of het een studio- of locatieshoot is. Kleurbeheer is belangrijk voor mijn workflow.

21. Tether-tools: Ik zou niet fotograferen zonder tethering in studio of locatie, tenzij er een ext isreme reden. Tethering zorgt ervoor dat de shoot gemakkelijk kan verlopen en helpt bij klantrelaties, vooral bij het selecteren van afbeeldingen en het geven van retoucheerinstructies.

22. Manfrotto polarisator filter en Variabele ND: voor al mijn architectuur- en locatieshoots.

23. 2 x Gary Fong Speed Light Diffusers |: Ik gebruik deze diffusers op mijn flitsers. Houdt de flitser zacht en over het algemeen diffuus.

24. Manfrotto 055 Statief en Manfrotto MHXPRO-3W Statiefkop: betrouwbaar en lichtgewicht statief, maar nog steeds in staat om de ontberingen van het fotograferen de hele dag aan te kunnen.

UITRUSTING:

Nikon D3

Nikon D800

Nikon D5

Tamron 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2

Tamron 24-70mm f/2.8 Di VC USD G2

Tamron 15-30mm f/2.8 Di USD

Tamron 90mm f/2.8 Di VC USD Macro

Tamron 85mm f/1.8 Di VC USD

Tamron 45mm f/1.8 Di VC USD HF012

Olympus OM-D E-M1 Mark II

Olympus OM-D E-M10 Mark III

Olympus 40-150mm f/2.8 PRO

Olympus 45mm f/1.2 PRO

Olympus 25mm f/1.8 MSC

Olympus 14-42mm f/3.5-5.6

Olympus Flitser FL 900R

2 x Phottix Indra 500mAh Li-ion cel

Phottix Indra 500 TTL Studio Licht

2 x Phottix INDRA500 met batterij E0805

2 x Phottix Mitros +

2 x Phottix Odin II TTL Flash Trigger Zender E0811

Phottix Verlengbuizen
X-Rite Kleur checker

Tether-tools

Manfrotto Polarisator Filter

Variabele ND
2 x Gary Fong Speed Light Diffusers |

Manfrotto 055 Statief

Manfrotto MHXPRO-3W Statiefkop

Diverse batterijen

www.lisasaad.com

FacebookPinterestDelen
trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer