Martin Makowski

FacebookPinterestDelen

Hoi! Ik ben Martin, een trouwfotograaf uit Nottingham, Verenigd Koninkrijk. Ik ben gespecialiseerd in documentaire trouwfotografie en dat doe ik al bijna tien jaar. Ik ben een nieuwsgierige waarnemer en hou ervan om bruiloften op een volledig onopvallende manier te fotograferen.

Ik geloof dat bruidsfotografie net zo uniek en authentiek moet zijn als de mensen erin. Ik pas geen sjabloon of werk toe op vooraf geplande ideeën. Ik benader elke bruiloft met een frisse geest en open ogen. In een voortdurend veranderende omgeving wachten spontane fotomomenten. Het lijkt een beetje op straatfotografie op bruiloften.

Mezelf vinden tussen een grote menigte mensen die volledig vol zit met positieve emoties is als een gratis ticket naar een Funland! In de buurt zijn van gelukkige mensen maakt me gelukkig. Het creëren van betekenisvolle en verhalende beelden voor mensen is zowel erg opwindend als bevredigend.

Camera

Fuji X-T3 x2 – Tot begin 2018 was ik een trouwe Nikon-shooter, ik besloot toen spiegelloos te gaan. Ik ben overgestapt naar Fuji en ben helemaal weg van dit systeem. Het was een van de beste beslissingen die ik heb genomen.

Ik ben geen camera-nerd en technische aspecten van fotografische apparatuur zijn niet zo belangrijk voor mij. Als de camera in staat is om de foto vast te leggen waar ik naar streef, is het een winnaar. Fuji geeft me precies dat, maar het is zo’n genot om mee om te gaan.

Het klinkt misschien raar, maar ik voel op de een of andere manier een emotionele band met Fuji-camera’s. Ik hou van ze vanwege hun afbeeldingskarakter, kleuren, korrel, grootte en belichtingsdriehoeken.

Lenzen

Fujinon XF 23mm f/1.4 – Dit is mijn meest gebruikte lens tijdens de trouwdag en het is eerlijk om te zeggen dat ik 85% van mijn foto’s met deze schoonheid vastleg. Ik fotografeer over het algemeen in omgevingslicht en zou alleen naar de flitser op de dansvloer reiken, dus het hebben van een snellere lens is een enorme bonus. Het blijft de hele dag aan één camerabehuizing bevestigd.

Fujinon WR 23mm f/2 – Dit is mijn go-to lens voor straatfotografie, dagjes uit en reizen. Ik ben er absoluut dol op vanwege de beeldkwaliteit en het formaat. Op bruiloften zit hij meestal in mijn auto als back-up van de hoofd 23mm f/1.4.

Fujinon 56mm f/1.2 – Deze lens gaat op mijn tweede X-T3 body. Ik heb mijn fotografische oog getraind om te zien in 35mm of 85mm, het is een puur juweeltje. Het dekt echter slechts een klein percentage van de totale trouwreportage.

Fujinon 16mm WR f/2.8 – Dit is een zeer recente vervanger van zijn grote broer de 16mm f/1.4. Ik gebruik dit objectief vooral op de dansvloer als ik super dicht bij de actie ben, of in kleine ruimtes waar 23mm een tikkeltje te smal is.

Om de actie op de dansvloer te flitsen gebruik ik mijn vertrouwde pocket FLASHQ 20 van LightPix Lab. Ik heb ook een Nissin i60 die ik af en toe uit de tas trek, meestal als de FLASHQ-batterij leeg raakt.

Bovenop de genoemde spullen verpak ik een paar items in mijn Peak Design Everyday Sling bag 10L inclusief verschillende SD-geheugenkaarten van Sandisk en Lexar, plus een paar reservebatterijen voor mijn Fuji’s. En niet te vergeten een kleine paraplu voor regenachtige dagen.

In de loop der jaren ging ik door een aantal obsessies met camera-uitrusting en door onnodige en ongewenste dingen te elimineren, vond ik mijn perfecte camera’s en lenzen.

www.makowskiphotography.co.uk | @makowskiphotography

FacebookPinterestDelen
trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer