Michael Fonds

FacebookPinterestDelen

Hallo, ik ben Michael. Ik ben een trouwfotograaf gevestigd in Bern, Zwitserland. Geïnspireerd door diepgang, nostalgie en authenticiteit maak ik sinds 2019 trouwverhalen.

Als pure romanticus maak ik mijn fotografiewerk rond mijn koppels en probeer ik ze uniek vast te leggen, maar zoals ze echt zijn.

Opgroeiend in een moeilijke gezinssituatie was en is mijn bolwerk mijn oma. Door haar foto- en trouwalbums door te nemen en over haar verleden te praten, kwam ik tot het besef wat fotografie voor ons beiden betekende.

Momenten maken fotografie, geen uitrusting, maar het helpt zeker. Ik ben zeker niet de grootste gear nerd, hoewel ik nooit het belang van het hebben van de juiste uitrusting voor elke shoot zou betwisten. Ik geloof dat je met elk camerasysteem een zinvol oeuvre kunt creëren.

Ik zou mijn Canon Mark III’s nooit inruilen omdat hun lage lichtsterkte in vergelijking met niet-professionele apparatuur gewoon verbluffend is! Omdat mijn fotografie vaker wel dan niet van documentaire aard is, vind ik het heerlijk om momenten in natuurlijk licht vast te leggen. Ik gebruik mijn flitser zelden en waarschijnlijk is de enige keer dat het dansen begint.

Mijn belangrijkste doel is om de dag te documenteren en herinneringen te creëren voor het paar, hun familie en uiteindelijk hun kleinkinderen. Onze gefragmenteerde herinneringen vertrouwen op onze zintuigen. We onthouden niet alleen beelden, maar ook geuren, geluiden en emoties.

Dit is hoe ik graag mijn trouwverhalen maak om dit allemaal samen te brengen.  Ik neem altijd apparatuur mee voor het opnemen van geluid en merk dat ik steeds meer in video stap en of een combinatie van video, gifs en fotografie met geluid.

Voor mij komt mixed media in de buurt van het creëren van een blijvende en emotioneel ontroerende herinnering.

Ik hou ook van alternatieve manieren om trouwverhalen te vertellen. Misschien interview ik in de toekomst bruiloftsgasten, of documenteer ik een hele bruiloft in polaroids. Hoewel ik van film hou, ben ik nooit echt in filmfotografie terechtgekomen, behalve wat polaroidfotografie. Ik ben een digitaal kind in hart en nieren, maar hou van de esthetiek en het rauwe gevoel van echte film en gedrukte producten.

We vergeten vaak dat film zoveel nostalgie met zich meebrengt als we het relateren aan het verleden. Over vijftig tot honderd jaar zullen alle digitale filmvoorinstellingen waarschijnlijk nostalgisch aanvoelen naar de volgende generatie. Geboren in 1990 zijn de eerste digitale camcorders nostalgisch in mijn ogen.

Camera

Canon EOS 5D Mark III – Ik ben begonnen met het Canon-systeem en blijf erbij. Het is robuust en heeft me tot nu toe nooit in de steek gelaten. Ik kijk ernaar uit om in de spiegelloze wereld te duiken, maar voor nu gebruik ik Mark III. Ik hou van de snelle autofocus en de lage lichtkwaliteit van de beelden.

Polaroid now+ – Ik gebruik ook een polaroidcamera voor instant foto’s. Soms verzamel ik ze gedurende de trouwdag en stuur ik ze naar het paar in een prachtige houten kist.

Lenzen

Als het gaat om lenzen ben ik vrij minimalistisch. Op de goede oude capa-achtige manier ben ik graag dicht bij mijn onderwerpen. Ik gebruik zelden zoomlenzen boven de 80 mm en fotografeer liever 35 mm of 50 mm.

Canon EF 24-70mm f/2.8L II USM – Ik hou van de 24-70mm vanwege zijn veelzijdigheid. In staat zijn om 35mm te fotograferen en in een handomdraai over te schakelen naar 50mm. Als trouwfotografen hebben we vaak te maken met krappe ruimtes, waardoor de optie om uit te zoomen naar 24mm goud was.

Canon EF 50mm f/1.4 USM – Ik begon met deze 50mm lens nadat ik hem online had gevonden, maar met zijn langzame autofocus op de Mark III gebruik ik hem eigenlijk alleen voor portretten.

Als mijn budget het toelaat, huur ik een van deze lenzen voor een trouwdag.
Canon 50mm f/1.2 USM
Canon 85mm f/1.2 USM
Canon 35mm F/1.4 USM

Lichten

Canon Speedlite 600EX II-RT – op een gemiddelde trouwdag neem ik geen lampen mee, behalve de flitser, die ik meestal gebruik tijdens het danspodium met een gesleepte sluitertijd.

Aladdin ALL-IN 2 – voor ander werk vind ik dit LED-lichtpaneel leuk. Ze zijn superlicht en helder genoeg voor het grootste deel van wat ik doe. Ze zijn eenvoudig te installeren en u kunt zelfs de lichtkleur veranderen.

Audio

Er is gewoon iets fascinerends bij het horen van geluid samen met je foto’s.
ZOOM H5 – om audio op te nemen gebruik ik dit met een XLR-kabel en een RØDE microfoon.
RØDE NTG5 – ideaal voor buiten en prima voor grotere binnenlocaties. Ik heb ook interviews opgenomen of geloften met deze geloften gesproken. Ik ben geen geluidstechnicus, maar voor mij is de kwaliteit uitstekend.

Video

DJI Mini 2 – Ik gebruik de mini voor landschapsvideo’s. Hoewel ik op een gegeven moment zou willen upgraden, ben ik super blij met de kwaliteit it produceert. Het is zo licht dat je het letterlijk overal mee naartoe kunt nemen!

Software

Adobe Suite – zoals ik ook grafisch ontwerp en video doe, ben ik dol op de Adobe-suite met al zijn functies.

Ik probeer mijn apparatuur altijd zo minimalistisch mogelijk te houden, maar als je aanbevelingen hebt voor uitrusting die me zou kunnen helpen, dan hoor ik graag van je. Als u vragen heeft over mijn multimediale aanpak, neem dan contact met mij op.

Ik zal binnenkort voorbeelden van mijn multimediawerk uploaden naar mijn website zodat iedereen het kan zien!

www.michaelfund.com | @michael_fund

FacebookPinterestDelen
trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer