Nic Taylors

Ik ben Nic Taylor, een commercieel restaurant / bar interieur en voedsel fotograaf gevestigd in Merseyside. Ik kom oorspronkelijk uit Zuid-Wales, maar woon al 16 jaar in Merseyside en heb vanaf 2001 een basisdiploma in Computer Game Production gestudeerd.

Ik reis regelmatig door het Verenigd Koninkrijk om te fotograferen voor verschillende restaurants en bars. Ik hou van wat ik doe en mijn favoriete ding om te fotograferen is eten, ondanks dat ik een vreselijk kieskeurige eter ben.

Ik test momenteel ook Samyang Global lenzen in een merkambassadeursrol. Wanneer ze nieuwe producten uitbrengen, mag ik ze testen (voordat iemand anders) en Samyang voorzien van voorbeeldafbeeldingen om te gebruiken bij het op de markt brengen van de nieuwe lenzen.

Ik ben zo’n 6 jaar geleden begonnen met fotografie als hobby en ben volledig autodidact. De eerste camera die ik kocht was een Sony ‘Bridge’ camera. Dit was om gewoon mijn teen in de wereld van fotografie te dopen om te zien of ik het leuk vond – ik vond het geweldig. Ik kocht kort daarna mijn eerste DSLR, een Sony a65 met een paar lenzen en vanaf dat moment was ik verslaafd.

Ik heb absoluut last van het ‘Gear Acquisition Syndrome’ en daarom wilde ik een manier vinden om meer spullen te kopen, dus ik zag fotografie als betaald werk. Ik heb in 2015 mijn doodlopende baan opgezegd, ben fulltime gegaan en heb sindsdien niet meer achterom gekeken. Ik ben begonnen met Sony A-mount camera’s en ben inmiddels overgestapt op een full frame Sony E-mount a7R. Deze camera produceert verbluffende, scherpe, gedetailleerde beelden, maar het scherpstelsysteem is niet het beste. Ik zal upgraden naar een Sony a7rIII op een bepaald moment in de toekomst.

Lijst van Kit

LaCie Rugged-schijven

Een geweldige, stijlvolle en draagbare oplossing voor het maken van back-ups van mijn afbeeldingen. Deze dingen zijn moeilijker dan een goedkope supermarktsteak.

Gobe filters

Een selectie van circulaire polarisatorfilters en ND-filters. Gobe biedt glazen filters van hoge kwaliteit tegen lage kosten. Ze planten ook 5 bomen voor elk verkocht product. Ik gebruik circulaire polarisatorfilters om reflecties op glas/ metalen oppervlakken te verminderen en ND-filters om een langere blootstelling mogelijk te maken.

Yongnuo YN560IV

Ik heb er een paar. Hoewel ze geen TTL aanbieden, zijn ze zeer goed gebouwd en erg goedkoop in vergelijking met andere merkflitsen. Ze hebben ingebouwde radiotriggers, zodat je er een op de camera en meerdere buiten de camera kunt gebruiken, en ze zullen prima triggeren. Het enige nadeel is dat ze geen HSS doen. Deze gebruik ik om licht toe te voegen aan interieurfoto’s.

Tamron 90mm f/2.8 Macro (Sony A-vatting)
Een zeer scherpe macrolens die ik vooral gebruik voor close-ups op eten en af en toe voor portretten. Dit objectief heeft een zeer langzame scherpstelling.

Samyang AF 35mm f/2.8 FE

Samyang’s nieuwste AF lens. Een geweldige compacte reislens die ideaal is om in je tas te stoppen en overal mee naartoe te nemen. Ik heb deze lens veel gebruikt tijdens een recente reis naar New York, omdat het ideaal is voor straatfotografie.

Sony LA-EA4 A-mount naar E-mount adapter

Ik gebruik deze adapter om mijn oudere A-mount Sony glas aan te passen aan mijn nieuwere Sony A7R lichaam. Dit voorziet deze objectieven ook van AF functionaliteit.

Canon 16-35mm f/4L USM

Een superscherpe ultragroothoeklens. Ik gebruik dit vooral om interieurs en af en toe landschapsspullen te fotograferen.

Commlite Canon EF naar Sony FE adapter

De Metabones adapter lijkt een slechte waarde voor het aanpassen van Canon objectieven aan de Sony A7 serie camera’s. Ik ging in plaats daarvan voor deze adapter en het werkt voor mij voor wat ik ervan nodig heb. AF is verschrikkelijk bij gebruik met de Canon 16-35mm f/4L USM en mijn A7R, maar omdat ik meestal interieurs fotografeer met deze combo, heb ik voldoende tijd om de opnames samen te stellen en handmatig scherp te stellen.

Sony A7R

Mijn hoofdcamerabehuizing. Ik gebruik dit voor alle shoots. Hoge resolutie en groot dynamisch bereik in een zeer kleine vormfactor. Mijn achteruitrijcamera is mijn Sony A77II.

Peli SD-kaart geval

Een stevige, waterdichte behuizing voor al mijn SD-kaarten. Dit bevat 12 SD-kaarten en gaat met me mee bij elke shoot. Je kunt nooit genoeg geheugen hebben.

Gobe ND filter Kit

Gobe stuurde deze onlangs samen met de andere 3 filters. Deze ND filter kit bevat 5 ND filters – 1 Stop, 2 Stop, 3 Stop, 6 Stop en een 10 Stop. Het 10-stops filter produceert dramatische beelden waardoor ik zeer lange belichtingen kan maken.

Jinbei HD600
Uitstekende studioflitser op batterijen. Dit licht levert 600W aan vermogen en de batterij is ook behoorlijk verdomd uitstekend. Ik gebruik dit bij het fotograferen van sommige interieurs en voor de meeste food shoots.

Sony Zeiss 24-70mm f/2.8 ZA (Sony A-vatting)

Door zijn ‘allround’ brandpuntsafstand is dit waarschijnlijk mijn meest gebruikte lens. Het is erg scherp, heeft een geweldig contrast en kleuren. Ik gebruik dit voor foodshoots, interieurwerk waar ultrabreed zijn niet zo essentieel is en de meeste andere soorten fotografie. Dit is een zwaar stuk glas dat verbazingwekkende kwaliteit produceert.

Samyang AF 50mm f/1.4 FE

Samyang’s allereerste autofocuslens. Dit objectief geeft prachtige bokeh maar blijft scherp voor de in-focus gebieden. AF is snel en de beelden die het produceert zijn scherp, levendig en verbluffend. Ik gebruik dit voor sommige detailopnames waarbij ik een ondiepe scherptediepte wil.

Samyang XP 14mm f/2.4 (Canon EF vatting)

Dit is een prachtige ultragroothoeklens die een geweldig groot diafragma van f2.4 biedt. Dit objectief is gemaakt voor Canon dus ik gebruik weer de Commlite adapter. Het is een lens met alleen handmatige scherpstelling, maar is zo scherp in het hele frame dat het ongelooflijk is. Ik gebruik dit voor landschapsfoto’s, astrofotografie of interieurfotografie wanneer de Canon 16-35mm is gewoon niet breed genoeg.

Samyang 24mm f/3.5 Kantel-shift

Geweldige lens voor architecturale foto’s, omdat het me in staat stelt om foto’s te maken van gebouwen op grondniveau en het focusvlak van de lens te verschuiven om de verticalen van het gebouw zo recht mogelijk te laten gaan.

Figosa Italiaanse leren band
Een prachtige Italiaans gemaakte volledig lederen band die mijn Sony A7R een retro look.

Sigma 70-200mm f/2.8 APO DG HSM

Deze lens wordt op dit moment niet veel gebruikt, maar hij is er altijd voor het geval ik iets langer nodig heb of als een andere lens uitvalt.

Manfrotto MT294A3 statief

Wat Manfrotto-statieven betreft is dit vrij low budget. Het heeft een behoorlijk gewicht en is stevig. Waarom meer betalen voor een duurder statief als dit het werk zo goed doet? Het houdt mijn camera stabiel en strekt zich behoorlijk hoog uit.

Giottos luchtblazer

Ik krijg vaak de vraag als ik dit in eerste instantie uit mijn tas haal op shoots “wat is dat in godsnaam?” en hoewel het er een beetje uitziet als een soort raar seksspeeltje, blaast het gewoon lucht – zo simpel is het. Ik gebruik dit om stof van mijn lenzen of mijn camerasensor te blazen.

Sony A77II

Dit is de camera die ik gebruikte om de foto van mijn kit te maken. Dit is mijn back-up camera body. Het is een zeer capabele APS-C camera met een grote lijst met functies.

Peli 1510 Koffer

Hoewel niet afgebeeld heb ik een paar verschillende tassen / koffers. De Peli 1510 koffer is robuust, waterdicht en met schuim gevoerd, dus ik weet dat mijn uitrusting binnenin volkomen veilig is.

Lowepro Flipside 400AW |

Uitstekende cameratasrugzak die ik onlangs naar steeds meer shoots ben gaan brengen, omdat ik hiermee meer spullen in mijn handen kan dragen als deze op mijn rug is vastgebonden. Ik kan beide camerabody’s, een selectie lenzen, mijn 13″-laptop en een heleboel andere diverse items passen.

Lowepro Flipside 500AW |

De grotere broer van de Flipside 400AW. Dit heeft veel nut gehad omdat ik gewoon nog een paar lenzen kan dragen en het is niet zo’n druk als de Flipside 400AW. Beide bieden geweldige bescherming aan mijn kit aan de binnenkant.

www.nictaylorphoto.co.uk

trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer