Nieuwe adapter zorgt ervoor dat Fujica GL69-lenzen werken op de meeste spiegelloze camera’s

FacebookPinterestDelen

Het merk FotoDiox heeft een nieuwe commercieel verkrijgbare lensadapter onthuld waarmee fotografen Fujica GL69 bajonetlenzen kunnen bevestigen op bijna elke spiegelloze camera die vandaag te koop is.

De Fujica GL69 bajonetvatting is een type lens dat al in de jaren 1960 door Fujifilm werd uitgebracht voor gebruik in Fuji’s eigen middenformaat meetzoekercamera’s met verwisselbare lenzen.

De eerste productiemodelcamera die deze lensvatting gebruikte, heette de Fujica G690, die een framegrootte van 6×9 had en een beeldverhouding had die vergelijkbaar was met die van 35 mm-film.

Volgens Fotodiox: “Deze framemaat in combinatie met Fujinon-glas betekende dat commerciële fotografen een hogere beeldkwaliteit op afdrukken konden bieden en efficiënter konden werken,”

Fotodiox legt verder uit dat “De Fujica G690 en de lenzen die het systeem achterliet, de gemiddelde filmshooter tegenwoordig kunnen verleiden, maar zelfs zonder de body zijn de lenzen nog steeds waardige werkpaarden. Daarom zijn we de eersten die commercieel een lensadapter voor de Fujica GL69 bajonet aanbieden aan verschillende spiegelloze camera’s.”

Met al deze factoren in het achterhoofd heeft de fabrikant (Fotdiox) besloten om zijn set adapters voor GL69 bajonetlenzen uit te brengen. Deze zijn compatibel met camera’s zoals Canon’s RF-vatting, Leica L-vatting, Nikon Z-vatting, Fujifilm X-vatting, Fujifilm GFX G-vatting en Sony E-mount modellen.

Een selectie van GL69-adapters voor verschillende cameramodellen op de Fotodiox-site

Deze nieuwe adapters van Fotodiox worden geleverd met een ingebouwde cocking ring die een lenssluiter openhoudt door het eenvoudige handig om de sluitertijd van de lens in een compatibele camera in te stellen op “B”, (Bulb).

Dit is nodig omdat GL69-lensvattingen werden geleverd met een bladsluiterontwerp dat niet compatibel is met moderne spiegelloze camera’s.

De Fujinon GL69 bajonetvatting lenzen die werken met de adapter zijn de volgende:

  • Fujinon 50mm f/5.6
  • Fujinon SWS 65mm f/8
  • Fujinon 65mm f/5.6
  • Fujinon EBC AE 100mm f/3.5
  • Fujinon S 100mm f/3.5
  • Fujinon TS 150mm f/5.6.

De maker van de adapter legt ook uit dat GL69-objectieven bijzonder compatibel en esthetisch geschikt zijn voor de GFX-camera’s van Fujifilm.

Deze adapters voor Fujica GL69 lenzen kunnen rechtstreeks worden gekocht bij de Fotodiox site voor een uniforme prijs van $ 225.

FacebookPinterestDelen
trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer