Niki Boon

Ik ben Niki Boon, moeder van vier wilde en prachtige kleine mensen, wonend op het landelijke Zuidereiland van Nieuw-Zeeland, voormalig fysiotherapeut en nu autodidactisch fotograaf.

Mijn werk is vooral gericht op mijn kinderen en hun dagen in onze hoek van de wereld. Mijn werk werd geïnitieerd met onze beslissing om onze kinderen thuis op te voeden. In eerste instantie een visueel dagboek, het is voor mij uitgegroeid tot een verkenning van de kindertijd, het moederschap, herinneringen en hoe we allemaal in deze wereld bestaan.

Ik moet bekennen dat ik geen expert ben met technische dingen – camera’s inbegrepen – maar ik denk ook dat een camera eigenlijk gewoon een machine is waardoor een visie wordt omgezet in een beeld.

Dat gezegd hebbende, en omdat ik onlangs een nieuwe had gekocht, wist ik dat er een paar dingen waren die ik in een camera wilde.

Ik wilde dat het klein en draagbaar zou zijn, met een minimale fysieke barrière tussen mij en mijn kinderen.
Het moest ook redelijk robuust zijn. Mijn camera gaat overal mee naartoe en we zijn vaak op verkenning in natte, modderige, zanderige, weerbestendige gebieden.

Ik moet toegeven dat ik niet bijzonder kostbaar was met mijn kit, dus het moest het aankunnen om in een rugzak te worden gegooid en in verschillende weersomstandigheden te worden meegenomen. De weersbestendigheid van de Fuji X-T2 met 35mm f/2.0 was fantastisch.

Het moest ook redelijk betaalbaar zijn, en hoewel het nog steeds een aanzienlijke investering was, de Fuji X-T2 was voor mij haalbaar. Het tweedehands kopen van beide lenzen hielp ook veel met de financiën.

Zoals ik al zei, ik ben absoluut geen expert op het gebied van alles wat technisch is, maar ik moest weten dat de bestanden fatsoenlijk genoeg waren om op verschillende manieren te worden gebruikt, en ik heb het gevoel dat de X-T2 levert op dit gebied.

Ik moet eerlijk zijn en zeggen dat het me een tijdje heeft gekost om van deze camera te leren houden, maar er zijn zeker dingen die aanspreken, waaronder de redelijk eenvoudige installatie. Het heeft slechts een paar, gemakkelijk toegankelijke draaiknoppen om belichtingsinstellingen te wijzigen.

Ik heb twee lenzen, en ik heb ze allebei tweedehands gekocht, om de kosten laag te houden.

De Fuji 23mm f/2 is klein en licht, en een brandpuntsafstand waar ik van hou voor het documenteren van de wereld die ik voor me zie met alle details die ik in het frame wil opnemen.

Ik heb ook een 18mm f/2.0. Dit staat niet bekend als een lens van hoge kwaliteit (en het is een beetje luidruchtig), maar ik ben er dol op. Ik vind het een uitdaging om het goed te gebruiken, en probeer dit nog steeds te verbeteren, maar het is zo heerlijk klein.

Het stelt me in staat om intieme foto’s te maken en zoveel detail in een frame op te nemen, inclusief alle achtergrond die zo belangrijk is voor het vertellen van een verhaal (hoewel toegegeven, hoe je al deze informatie in een frame kunt gebruiken, is nog steeds een gebied waar ik aan moet werken … maar ik hou van de uitdaging.)

Fujifilm X-T2

Fujifilm 23mm f/2

Fujifilm 18mm f/2

@nikiboonphoto

trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer