Osie Greenway

FacebookPinterestDelen

Mijn naam is Osie Greenway en ik ben een freelance fotojournalist. Bedankt Shotkit voor de uitnodiging en gelegenheid om mijn werk uit de Slag om Mosul en de uitrusting die ik gebruikte tijdens het dekken te delen.

Ik begon het conflict in Irak in 2014 te verslaan toen de extremistische militante groep die bekend staat als ISIS stukken land van de Iraakse regering afnam. Ik concentreerde me op de Koerdische Peshmerga in Noord-Irak en hun poging om het noorden te bevrijden van ISIS-strijders met hulp van de westerse luchtmacht. De frontlinies werden eind 2015 stil met weinig beweging tot de aankondiging van het najaarsoffensief van 2016 om de stad Mosul te heroveren op de militanten.

Mosul is de op een na grootste stad van Irak, de thuisbasis van bijna twee miljoen Irakezen, en werd zwaar versterkt door de militanten die wisten dat een aanval op handen was. Het begin van deze strijd verenigde tijdelijk oude sektarische vijanden om een gemeenschappelijke bedreiging voor zichzelf en de rest van de wereld te verslaan.

Persoonlijk kon ik deze historische gebeurtenis niet missen, en de mogelijkheid voor een betere toekomst voor het Iraakse volk. Ik wilde zoveel mogelijk op het terrein documenteren zoals het gebeurde. Hier is een deel van mijn fotografiewerk en de uitrusting die ik gebruikte tijdens mijn negen maanden durende verslaggeving van de strijd om Mosul. Ik waardeer goede uitrusting en zal zoeken totdat ik een goede deal voor kwaliteit vind.

VERSNELLING:

Vanaf rechts: Body Armor met behulpzame molle om CAT tourniquets, Mechanix handschoenen en mijn Coast pen light of wat dan ook nodig te bevestigen.

Beschermende bril gemaakt door Revision. Ik koos voor dit paar omdat het specifieke granaatscherven doorstond. Ze hebben andere inserts zoals helder en geel. Ze zien er behoorlijk agressief uit, maar er vliegt zoveel rond dat ik het beste zou willen voor oogbescherming – en denk dat het deze tinten kunnen zijn. Ook rechts zit nog een kleinere Coast zaklamp en een Gerber zakmes.

Hierboven staat mijn Kevlar helm met SureFire helm licht opzetstuk. Het hebben van verlichting was belangrijk in Mosul – verstandig gebruikt – omdat er geen elektriciteit was tenzij je op een gevestigde basis met een generator was.

Camera Top: Fujifilm X-Pro 2 met Fuji grip en Domke riem. De X-Pro 2 is mijn back-up body. Ik koos hem vanwege het gewicht en het onopvallende formaat en de ongelooflijk stille sluiter. Ik heb een hekel aan die slordige retro-wijzerplaat, het is frustrerend om te bedienen. Ik heb dit lichaam echter een thrashing gegeven en het lijkt het redelijk goed te hebben genomen.

Lenzen: Fuji 18mm f/2 en Fuji 35mm f/2 met een oude metalen HOYA kap vond ik op de rommelmarkt in Brussel. Geen fan van de 18mm het was een goedkope back-up gekocht last minute voordat hij naar Irak vloog. De 35mm f/2 is echter een prima objectief.

Onderste camera’s: Canon 5D Mark III met een 50mm f/1.2 en 24mm f/1.4. Dit is mijn primaire lichaam en het heeft een beetje een pak slaag gekregen. Verschillende knoppen zijn eraf gevallen, waaronder de draaiknop, maar al met al een geweldige camera. Ik zal updaten naar de Mark IV. Links zit mijn secundaire body, de 5D Mark II met een Tamron SP70-200mm f/2.8. Ik heb verschillende van deze lichamen meegemaakt en heb altijd hun duurzaamheid gewaardeerd. Ik heb genoten van de 5D-serie sinds de Mark I tien jaar geleden.

Zoom H4N Mic: Vrij verbazingwekkende oudere microfoon. Gelukkig geen problemen met dit stuk. Het heeft een geweldig geluid gemaakt voor mijn videowerk.

Tassen: Top Domke F-2 Schoudertas. Veel goede ruimte daar, maar een beetje veel om in en uit voertuigen te springen. Ik zou dit meestal in de vrachtwagen laten liggen.

Onder: Taille riem en Domke F-945 pouch en Calumet lens tas. Dit waren veldhandels met andere fotografen. Ik zou deze nieuwe niet kopen. Ik ben geen grote fan van Domke’s klittenband omdat het erg dun en zwak is na enig gebruik.

Onderzijde: Individual Field Aid Kit (IFAK). Dit is mijn persoonlijke medische kit. Ik droeg overal naartoe. Ik probeer genoeg mee te nemen om anderen te helpen voor het geval er een situatie met meerdere slachtoffers gebeurt. Het is gevuld met CAT-tourniquets en Noord-Amerikaanse reddingsverbanden en veldtraumaapparatuur om bloedingen te stoppen en de gewonden op te lappen om naar een veldkliniek of het dichtstbijzijnde ziekenhuis te gaan voor verdere levensreddende behandeling.

Er zijn veel organisaties die freelance conflictjournalisten helpen met training, hulp en de juiste uitrusting. De Rory Peck Trust, Free Press Unlimited en Reporters Without Borders zijn enkele zeer nuttige organisaties die journalisten internationaal ondersteunen. Ik ben dankbaar dat ik verschillende medische gevechtstrainingen heb voltooid, een in het bijzonder was RISC (Reporters Instructing in Saving Lives). Dit is een op donaties gebaseerde organisatie die journalisten helpt om gratis een solide medische training te krijgen.

Samen met een aantal andere collega’s heb ik de International Journali opgericht.sm Project dat zich richt op het ondersteunen en delen van het werk van freelance journalisten die wereldwijd conflicten verslaan. Tijdens het Mosul-offensief konden we twee gecertificeerde gevechtstrainingen voor medische veiligheid uitvoeren voor 30 lokale en internationale freelance journalisten die verslag deden van het Mosul-offensief.

Het project was in staat om een langdurige basis te creëren voor internationale journalisten die verslag deden van de strijd om te leven en te werken. Het is belangrijk dat deze organisaties de financiële steun krijgen die nodig is om hun bijdrage aan het veiliger en internationaal beschermd beroep van journalistiek voort te zetten.

www.osiegreenway.com
www.internationaaljournalistiekproject..com

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer