Pablo Wilsons

FacebookPinterestDelen

Ik ben Pablo Wilson, een portret-, mode- en reclamefotograaf. Ik raakte al op zeer jonge leeftijd geïnteresseerd in fotografie toen mijn ouders me mijn eerste camera gaven, een Polaroid 1000. Het is degene waar Instagram zijn eerste logo kreeg.

Sinds die dag ben ik altijd bezig geweest met fotografie en mijn professionele fotografische leven begon ongeveer twintig jaar geleden, dus het is echt lang geleden!

Meestal werk ik graag met mensen, en het maakt me niet echt uit wat voor soort fotografie ik fotografeer. Wat ik echt leuk vind, zijn geïmproviseerde portretten of heel eenvoudige opstellingen.

Ik kan gerust zeggen dat ik een van die mensen ben die van hun werk houden en waarschijnlijk nooit met pensioen zullen gaan. Net zoals Elliott Erwitt zei: “Ik ben een fotograaf met een aanzienlijke hobby, namelijk fotografie.”

Een paar jaar geleden werd ik helaas beroofd en de dieven braken mijn studio binnen en stalen meer dan dertig grand aan spullen die ik in de loop der jaren had verzameld.

Ik kon niet stoppen met huilen over dit verlies en ik besloot om alleen genoeg uitrusting te kopen voor shoots waarvoor ik de opdracht had gekregen. Ik heb ongeveer een achtste van de spullen die ik had gekocht en ik ben hier oprecht blijer mee.

Ik haatte het om al die dingen te hebben, en het stond waarschijnlijk het maken van foto’s in de weg.

Momenteel ga ik door met deze minimale benadering van versnelling. Minder is meer, en je kunt mijn serie portretten bekijken die ik in minder dan dertig minuten heb gemaakt met één camera, één lamp en één modifier geweldige resultaten!

Mijn eerste professionele camera was een Mamiya RZ67 ProIID, daarna ging ik naar het Nikon full frame systeem (D2, D3, D4, D810), en toen kwam Fuji!

Fuji leende me vriendelijk een camera (Xpro2) voor een opdracht die ik in 2017 door Zuidoost-Azië en Australië had laten reizen. Het was een reis van een maand en ik nam de kans met dit systeem dat ik nog nooit eerder had gebruikt, met een body en drie lenzen.

Toen ik terugkwam, dacht ik: “Oké, waar moet ik tekenen.” Sindsdien gebruik ik Fuji-camera’s.

Camera

Fujifilm X-T3 – dit is mijn belangrijkste professionele camera die een zeer intuïtief systeem is met knoppen 🙂 Ik hou gewoon van de ouderwetse bedieningselementen op mijn camera’s.

Fujifilm X-Pro2 – dit is waarschijnlijk mijn favoriete camera en degene die eigenlijk altijd bij me is. Het was mijn eerste Fuji-camera na een lange tijd Nikon-gebruiker te zijn geweest. Helemaal weg van!

Fujifilm X-S10 – dit is mijn videocamera. Het heeft geweldige AF, stabilisatie, een uitklapbaar scherm, een kleine vormfactor en geweldige kleuren zoals alle Fuji-camera’s.

Lenzen

Dit zijn mijn go-to lenzen, en ze zijn klein en licht, met supersnelle AF, en ze hebben een geweldige kleurweergave.

Fujifilm XF 23mm f/2 R WR

Fujifilm XF 35mm f/2 R WR

Fujifilm XF 50mm f/2 R WR

Fuji 80mm macrolens 10-24mm f/4

Ik heb Profoto altijd gebruikt voor belichting, het zijn geweldige lampen, zij het een beetje duur, maar ze hebben hun waarde altijd keer op keer bewezen. Ze werken gewoon en hebben een geweldige gebruikersinterface.

Ik gebruik een Profoto Air Remote Trigger die is ontworpen voor Fujifilm en een aantal uitstekende functies heeft. Ik heb ook allerlei Profoto-monolights en modifiers – D1 500ws, B1x, B10 en D2.

Ik gebruik alleen een riem om mijn dagelijkse camera, de X-Pro2, die een Amunche is, omdat ik niet van riemen op mijn studiocamera’s houd. Mijn spullen worden allemaal vervoerd in een Lowepro- of Thinktank-tas.

Mijn werk met foto’s doe ik allemaal vanuit mijn Macbook Pro en ik bewerk met Lightroom Classic en Photoshop CC. Ik heb de neiging om te fotograferen terwijl ik op mijn Macbook ben aangesloten met Tether Tools-kabels, waar geen dongles of adapters nodig zijn.

Ik heb altijd afplaktape bij me, veel AAA- en AA-batterijen, medicijnen tegen hoofdpijn en buikpijn (niets ergers dan me vreselijk voelen tijdens een shoot), water en een scrubhoed voor mijn haar.

Ik heb veel meer genoten van mijn reis dan ik me ooit had kunnen voorstellen, omdat ik over de hele wereld heb gereisd om aan dit prachtige vaartuig te werken, en ik ben daar super dankbaar voor.

Ik heb het gevoel dat alles wat ik vroeger wist heel snel en onverwacht verandert, dus ik ben er een beetje angstig over. Ik hoop dat ik het vermogen en de nederigheid kan hebben om deze veranderingen te accepteren en naar geweldige nieuwe plaatsen te gaan met deze baan waar ik echt en oprecht van hou.

Momenteel heb ik mijn YouTube-kanaal, dat een geweldige uitlaatklep is geweest en een manier om fotografie te leren aan iedereen die wil luisteren.

Ik hoop dat je de foto’s leuk vindt, en ik zie je in de buurt!

Het beste voor jullie allemaal.

www.pwlphoto.com | @pablowilsonphoto

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer