Peak Design Everyday Messenger Review (13 “&15”)

Dit is een gastrecensie van de Peak Design Everyday Messenger door trouwfotograaf Dustin Baker.

Ik heb talloze cameratassen gehad. Sommige zijn goed geweest, sommige zijn verschrikkelijk geweest, en over het algemeen ligt de bepaling daarvan meestal binnen de kosten van de tas.

Die “Amazon Specials” duren meestal niet erg lang. Het is de afgelopen maanden geweldig geweest met behulp van een aantal echt goed gemaakte en geweldig uitziende Peak Design-tassen, waaronder meest recent deze, de Everyday Messenger.

Peak Design Alledaagse Messenger
Peak Design Alledaagse Messenger

Functioneel, duurzaam, comfortabel en ziet er goed uit.

Controleer de huidige prijs

Mijn doel bij het testen van deze populaire camera messenger bag was om te zien of het echt het prijskaartje waard was. Is het beter dan elke andere camera messenger bag ? Of is het gewoon een hype?

Laten we in de recensie duiken om erachter te komen.

[Related: Peak Design Travel Backpack Review]

Peak Design Alledaagse Messenger | Intro

Controleer de huidige prijs

Toen de Peak Design Everyday Messenger een paar jaar geleden voor het eerst werd uitgebracht, trok het meteen mijn aandacht. Laten we eerlijk zijn – het ziet er geweldig uit! Vanuit een stijlstandpunt heeft Peak Design nog niet teleurgesteld. Ze maken gewoon verdomd goed uitziende dingen.

Ik heb gekozen voor de 13″ maat, maar de tas is ook verkrijgbaar in een 15″ configuratie. Beide zijn bijna identiek qua ontwerp, maar de 15″ is duidelijk groter.

De Everyday Messenger is ook verkrijgbaar in drie verschillende kleurstellingen, Tan, Charcoal en Ash. Ik koos voor de Ash kleur.

Zoals met alle Peak Design-tassen, verpakt de Everyday Messenger veel “alledaagse” functionaliteit in zijn prachtige vorm. Nogmaals, het is vrij duidelijk dat Peak Design met echte fotografen heeft overlegd toen ze deze tas begonnen te ontwerpen.

Peak Design Alledaagse Messenger | Functies

Peak Design Alledaagse Messenger

Om niet te worden overtroffen door een andere tas, zit de Peak Design Everyday Messenger vol met functies. Allereerst kan het geweldig uitziende ontwerp als een functie op zich worden beschouwd. Maar naast die prachtige buitenkant zijn er tal van nuttige functies.

Het belangrijkste kenmerk van de tas is het gepatenteerde FlexFold-zaksysteem van Peak Design. Dit is mijn favoriete cameraverdelersysteem van elke tas die ik ooit heb gebruikt.

De FlexFold pocket dividers, met een toepasselijke naam, zijn uiterst flexibel voor verschillende lay-outs. Ze kunnen gemakkelijk worden gemanipuleerd in verschillende vormen die cubbies of planken worden genoemd, of je kunt ze op volledige hoogte gebruiken als een gewone scheidingswand.

Ik vind het heel gemakkelijk om de lay-out te veranderen, afhankelijk van welke camera-uitrusting ik in de tas draag. Als ik een kleine prime-lens heb, kan ik deze aan de onderkant plaatsen en vervolgens een plank eruit halen om een andere lens bovenop te plaatsen, met uitstekende bescherming tussen de twee.

Ik heb ontdekt dat de 13″ Everyday Messenger meer kan dragen dan de Peak Design Everyday Sling 5L die ik ook heb.

Waar de Everyday Sling alleen kleinere primes (Sony 28mm f/2, 55mm f/1.8) aan de onderkant van de verdelers kon dragen met de plank neergeklapt, heeft de Everyday Messenger meer ruimte en is geschikt voor grotere lenzen op die onderste plank. Dit heeft gezorgd voor iets meer verpakkingsflexibiliteit.

Peak Design Alledaagse Messenger

Ik heb de volgende kit comfortabel kunnen inpakken in de 13″ Everyday Messenger:

 • Sony A7III met Sony Zeiss 50 f/1.4ZA aangesloten
 • Sony 85 F1.8
 • Canon 50 f/1.2L
 • Sigma 24 f/1.4 Art (Canon Vatting)
 • Sigma MC-11 Canon EF naar Sony FE Mount Adapter
 • 4 Extra Sony Z type batterijen
 • Draagbare externe harde schijf
 • Pelican SD-kaart geval
 • iPhone
 • Holdfast Moneymaker lederen camerariem
 • Driepoot
 • Sleutels
 • Zonnebril

En aangezien ik ook de Peak Design Capture Camera Clip heb getest en op de Everyday Messenger heb geïnstalleerd, kan ik een tweede Sony A7III-body dragen met de Sony Zeiss 35 f / 1.4-lens bevestigd aan de exterior van deze tas.

Ik ben hier echter voorzichtig mee, omdat ik me zorgen maak over het kloppen van de camera en / of lens wanneer ik door deuropeningen ga.

Ik heb het gevoel dat de Capture Clip veel nuttiger en veiliger zou zijn op een rugzak dan op een messenger-achtige tas.

Peak Design Alledaagse Messenger

De Peak Design Capture Camera Clip is een uniek accessoire.

Dat is een behoorlijk goede hoeveelheid uitrusting – waarschijnlijk alles wat ik nodig zou hebben om door een fotosessie te komen, of mogelijk zelfs een bruiloft, afhankelijk van de situatie.

Al met al is de 13″Everyday Messenger een vrij ruime tas en omdat hij de kleinste van de twee opties is, kan ik me voorstellen dat zijn grotere broer, de 15″-versie, nog meer zou kunnen dragen – de 15″heeft eigenlijk drie configureerbare FlexFold-verdelers, terwijl de 13″er maar twee heeft.

De tas wordt geleverd met een speciale lus die speciaal is ontworpen voor de Peak Design Capture Camera Clip. Hoewel de clip stevig aan de buitenkant van de tas wordt bevestigd, vind ik hem niet op een al te nuttige plaats en vind ik het veel te gemakkelijk om het tandwiel dat eraan is bevestigd tegen deuropeningen te slaan.

Het heeft ook de neiging om de tas uit balans te trekken en zorgt ervoor dat deze naar de zijkant glijdt die de extra apparatuur draagt.

De Peak Design Everyday Messenger is echt ontworpen om te functioneren voor een fotograaf onderweg. Ze maakten het zelfs extreem gemakkelijk om een full-size DSLR-statief over de klep van de tas te dragen en ze bevatten een siliconen statiefpootband om de benen op hun plaats te houden tijdens gebruik.

De voorkant van de tas is voorzien van een handig secundair accessoirevak dat toegankelijk is via dubbele ritsen, waardoor het gemakkelijk van beide kanten te openen is. Dit compartiment is perfect voor het opbergen van extra batterijen, geheugenkaarten, visitekaartjes of uw mobiele telefoon. Ik probeerde een full size speed light in deze zak te passen, maar vond het een beetje strak en moeilijk te sluiten.

De hoofd- en secundaire zakken van de Peak Design Everyday Messenger zijn toegankelijk door een zeer uniek ontworpen vergrendeling te openen – het MagLatch-systeem, dat gemakkelijk met één hand stil kan worden geopend.

Het beschikt over een magnetische sluiting en vier laddervergrendelingspunten. Ik vind de vergrendeling veilig wanneer deze gesloten is en heel gemakkelijk te openen voor toegang tot de inhoud van de tas.

Peak Design Alledaagse Messenger

Het gepatenteerde MagLatch-systeem is uniek ontworpen en gemakkelijk te gebruiken.

Het hoofdvak is ook toegankelijk via een rits aan de bovenkant van de tas. De rits opent net breed genoeg om een stuk uitrusting uit het midden van het hoofdvak te trekken. Het trekken van grotere lenzen van de zijkanten kan lastig zijn en het is gemakkelijker om de flap in die gevallen gewoon te openen.

De achterkant van de Peak Design Everyday Messenger is voorzien van een vak dat is ontworpen om tot een 13″-laptop mee te nemen. Ik heb geprobeerd om te zien of mijn 15″-MacBook Pro zou passen, maar dat is absoluut niet het geval. Als je een 15″-laptop wilt meenemen, heb je de 15″-versie van de Everyday Messenger nodig.

Het dragen van de Everyday Messenger is zeer comfortabel en flexibel. De schouderband is mooi gewatteerd en is zeer eenvoudig aan te passen dankzij de Quick Adjust slider. De onderkant van de riem heeft ook een rubberen gripafwerking om te voorkomen dat de tas op kleding glijdt.

Het riemsysteem bevat ook een optionele stabilisatorriem om de tas steviger vast te maken. De stabilisator kan onder uw arm of rond uw afval worden aangesloten, afhankelijk van hoe u de zak draagt.

De Everyday Messenger heeft ook een zeer mooi, met leer afgewerkt handvat om het op te tillen en te dragen als een aktetas.

Zijvakken aan de buitenkant zijn handig voor het dragen van kleinere items zoals zonnebrillen, lensdoppen of uw smartphone. Er is ook een geïntegreerde verborgen sleutel / ID-tether met een Anchor Link-connector.

Voor reizen is de Peak Design Everyday Messenger handbagage goedgekeurd door alle grote luchtvaartmaatschappijen. De nieuwste versie heeft ook een handige bagagepassage aan de achterkant van de tas, zodat u gemakkelijk bovenop elke roltas kunt dragen terwijl u door de luchthaven rent om uw vlucht te halen.

Iets dat ik wel leuker vind aan de Everyday Messenger dan aan de Everyday Sling is dat de onderkant van de Everyday Messenger plat is en afhankelijk van de lading rechtop kan staan wanneer hij op de grond of een tafel wordt geplaatst.

De Everyday Sling kon dit niet, en ik vind het erg handig om mijn tas niet altijd naar voren te laten rollen en mogelijk mijn dure apparatuur eruit te morsen.

Peak Design Alledaagse Messenger

Het “FlexFold” zaksysteem biedt aanpasbare bescherming voor uw camera’s en lenzen.

Ik denk dat het belangrijk is om te benadrukken dat dit niet zomaar een cameratas is. Piek Design zelf verklaarde dat ze deze tas hebben ontworpen voor “dagelijks” dragen, en het is toepasselijk genoemd.

Het is uiterst eenvoudig om de FlexFold-verdelers uit het hoofdvak te verwijderen en voor vrijwel alles te gebruiken. Dit kan echt een zeer nuttige tas zijn voor zowat iedereen die de hele dag door dingen bij zich moet dragen.

Zelfs mannen kunnen deze geweldig uitziende tas zonder zorgen dragen!

Peak Design Alledaagse Messenger

Over het algemeen zijn de materialen van de Peak Design Everyday Messenger consistent met al hun andere producten – zeer high-end en duurzaam.

Ik waardeer de weerbestendige 400D nylon canvas schaal en weerbestendige ritsen aan de buitenkant. Ik zou niet vreselijk bang zijn om deze tas in de regen of andere barre omgevingen te dragen.

[Related: Best camera bags]

Prijs

Peak Design Alledaagse Messenger

De Peak Design Everyday Messenger heeft een geweldig uiterlijk en een geweldige bouwkwaliteit.

Ik heb in de loop der jaren talloze cameratassen gebruikt, waarvan de meeste veel goedkoper waren in zowel kosten als kwaliteit dan de Peak Design-producten.

Ik heb $ 30 uitgegeven aan wat ik “Amazon Specials” noem en ik heb zelfs het lef gekregen om een keer $ 75 aan een rugzak uit te geven. Geen van die tassen heeft de tand des tijds doorstaan. Ze zijn allemaal uit elkaar gevallen na vrij korte perioden van gebruik.

Laten we eerlijk zijn, de Peak Design Everyday Messenger is een dure tas. Het is veel geld, maar zoals met de meeste dingen, krijg je waar je voor betaalt.

Deze tas is van hoge kwaliteit en zeer goed ontworpen. Het ziet er ook geweldig uit en kan je stijlspel verbeteren als dat iets is waar je naar op zoek bent.

Ik denk dat het uitgeven van $ 219 – $ 249 aan een tas iets is waar ik na verloop van tijd beter mee in het reine zal komen. Een camerawinkel binnenlopen, dat soort contant geld laten vallen en dan met een tas naar buiten lopen, is een beetje moeilijk te slikken.

Maar als je twee, drie of vier jaar later terugkijkt op de aankoop, zul je blij zijn dat je het hebt gedaan. Ik denk echt dat deze tas lang meegaat.

Ontvang een exclusieve Peak Design x Shotkit kortingscode:

Meer informatie

Peak Design Alledaagse Messenger | Conclusie

Peak Design Alledaagse Messenger

De 10L Everyday Sling (links) naast de 13″ Everyday Messenger (rechts)

Ik had eerder de Peak Design Everyday Sling gebruikt als mijn dagelijkse, gemakkelijk te pakken tas. Het controleert eerlijk gezegd zowat elk vakje voor mijn behoeften. De Everyday Messenger is net zo’n goede tas als de Everyday Sling.

Ik heb het gevoel dat de Everyday Sling wendbaarder zal zijn tijdens verlovingssessies die veel wandelen en verkennen met mijn klanten vereisen. De Everyday Messenger zal beter zijn voor bruiloften waar ik misschien meer apparatuur nodig heb om het werk te doen.

Ik heb ook het gevoel dat deze tas een flexibelere optie zal zijn wanneer je naast camera-uitrusting ook andere items moet dragen.

Ik denk niet dat ik de 15″Everyday Messenger zo leuk zou hebben gevonden als de 13″. Het lijkt gewoon een stuk groter en omslachtiger en omvangrijker te zijn dan de 13″. De Everyday Sling is iets comfortabeler om te dragen en gemakkelijker om mee te bewegen terwijl hij op mijn lichaam zit.

De Peak Design Everyday Messenger is echt een geweldige tas en het complimenteert de Everyday Sling heel mooi. Ik denk eerlijk gezegd dat er ruimte is voor beide in mijn kit.

Peak Design Alledaagse Messenger
Peak Design Alledaagse Messenger

Functioneel, duurzaam, comfortabel en ziet er goed uit.

Controleer de huidige prijs