Robin Yong

Ik ben Robin Yong. Ik werk voornamelijk in reisfotografie, en soms ook beeldende kunst, documentaire en beroemdheden.

Ik vind het leuk om fotoworkshops te doen en tentoonstellingen te maken.

Ik ben geboren in Singapore, maar momenteel ben ik voornamelijk gevestigd in Australië. Elk jaar breng ik ongeveer 2 maanden door in Europa, meestal Italië en België.
Ik maak tot 18 buitenlandse reizen per jaar voor mijn vele reisfoto-opdrachten.

Ik ben een beetje anders dan de meeste fotografen als het gaat om apparatuur.
Ik heb nog steeds geen camera, vertrouw alleen op geleende apparatuur en ik doe al mijn fotoverwerking op een iPad.

Desondanks heb ik meerdere prijzen gewonnen en mag ik nogal wat tentoonstellingen doen en beroemdheden fotograferen, dus ik denk dat ik nog steeds op de goede weg ben.

Het is niet dat ik geen geld heb voor apparatuur, maar ik heb gewoon andere prioriteiten en meestal kan ik niet beslissen welke apparatuur ik moet kopen. Ik haat het om iets te kopen en merk dan dat ik er later weinig aan heb. Bovendien krijgen we zo vaak nieuwe modellen van elk merk en ben ik gewoon niet het type om achter de nieuwste apparatuur aan te jagen.

Ik besteed liever veel meer van mijn tijd aan het onderzoeken van mijn reisbestemmingen, fotothema’s en onderwerpen. Mijn reisfoto’s zijn voornamelijk portretten. Tijdens mijn reizen fotografeer ik graag de lokale bevolking in hun traditionele outfits. Beroemdheden, maskers en geschilderde gezichten zijn mijn favoriete thema’s.

Welnu, dus wat voor soort apparatuur neem ik mee als ik reis?

Ten eerste check ik nooit apparatuur in als ik reis, dus ik vlieg vaak alleen zakelijk of first class. Ik heb fotografen gezien met verloren en vertraagde incheckbagage met fotoapparatuur en ik zie dit niet bij mezelf gebeuren.

Dus voor mij is het meestal één rugzak met daarin mijn camerabody en één lens, en natuurlijk mijn vertrouwde iPad. De andere een of twee lenzen, acculaders, etc., gaan in de andere kleine handbagage trolley tas.

Ik probeer het gewicht van deze bagagestukken laag te houden omdat ik vaak veel souvenirs koop en veel geschenken ontvang op mijn vele overzeese reizen.

Ik fotografeer in natuurlijk licht voor 99% van mijn werk. Omdat mijn favoriete opnamelocaties zich in tempels, hotels en paleizen bevinden, draag ik geen statieven of reflectoren.

Soms heb ik een klein handheld LED-lampje in mijn rugzak, maar in de zeldzame gevallen dat ik meer spullen nodig heb, activeer ik mijn lokale fotograafvrienden om me te komen helpen met hun apparatuur en mankracht.

Voor mijn fotografiereizen is het belangrijkste om licht te reizen, in de klas te reizen, er goed uit te zien, te genieten en mooie foto’s te maken.

In mijn 4 jaar als fotograaf heb ik veel camera’s geprobeerd – Olympus, Sony, Fuji, Leica, Canon, afhankelijk van wat ik van mijn vrienden kan lenen.

Mijn favoriete en meest gebruikte apparatuur is als volgt:

Hoofdcamera tas:

Prada uitbreidbare technische en saffiano rugzak. Ik hou echt van dit ontwerp omdat het de nieuwste in-thing is en de diepe body me in staat stelt om mijn camerabody en lenzen mooi op te bergen. Ik bewaar mijn batterijen, pet en zonnebril in de kleinere zakken. Het is echt een comfortabel stuk om mee te nemen als ik werk.

Als ik werk, draag ik de camerabody, 2 of 3 lenzen, SD-kaarten, batterijen, dop, zonnebril en soms mijn iPad in deze tas. De rest van mijn andere spullen laat ik achter in het hotel. Dit zal mijn cameratas zijn wanneer ik op mijn gebruikelijke plaatsen werk, zoals Japan, België, Frankrijk, Italië, Singapore of Taiwan, waar opnames op rustige locaties worden gedaan. (Voor ruigere bestemmingen zoals Afrika stap ik over op een veel goedkopere rugzak van Superdry.)

Camera Uitrusting:

Camera lichaam:
Canon 5D Mark III. Dit is het model dat ik het vaakst kan lenen en mijn persoonlijke favoriet tot nu toe. De camera is winterhard, niet te zwaar en werkt geweldig, zelfs bij weinig licht. In het geval van een storing zijn Canon-servicecentra en reserveonderdelen gemakkelijk beschikbaar in de gebieden die ik het vaakst bezoek: Japan, Singapore, Taiwan en natuurlijk Australië.

Lenzen:
Canon EF 50mm f/1.2 USM

Canon EF 100mm f/2.8 USM

Canon EF 11-24mm f/4.0 USM

Over het algemeen geef ik de voorkeur aan prime lenzen omdat de beeldkwaliteit beter is. De 11-24mm groothoeklens is een echt monster – groot en heel zwaar, maar het geeft sommige van mijn portretten een heel ander perspectief.

Verlichting:
Amaran LED AL-H198C

Computer:
iPad Pro: Dit is erg handig. Ik moest kiezen tussen dit en een Macbook… maar ik denk dat deze gemakkelijker te gebruiken en mee te nemen is en het beste van alles, ik kan surfen op het net wanneer er wifi in de buurt is.

Andere accessoires en diverse spullen in de tas:
Apple Lightning naar SD kaartlezer: Zodat ik foto’s kan verwerken waar ik ook ga. Sommige klanten hebben hoge verwachtingen en willen de foto’s zo snel mogelijk zien.

Sandisk SD-kaarten: Ik heb er altijd een in de camera, en minstens 1 andere 128GB op stand-by. Je wilt niet in een situatie komen waarin er “kaart vol” op je camera staat.

Reservebatterijen: Ik heb minstens 2 extra batterijen bij me. Soms kunnen mijn opname-uren 7 uur ’s ochtends tot 11 uur ’s avonds zijn.

iPhone: Ja, ik kan niet zonder, voor het geval ik de luchtvaartmaatschappijen, creditcardmaatschappijen enz. Moet bellen.

Zonnebril en pet: als ik buiten aan het werk ben. Ik wissel ze elk seizoen, en het moeten catalogusbaanstukken zijn.

Kleine paraplu: Voor de gelegenheden dat ik in de regen moet schieten… deze is zeer gedenkwaardig omdat het is gemaakt door een van mijn modellen, Lorenzo Marconi.

Gelukkig amulet uit mijn voorouderlijke tempel: ik heb er meestal een om mijn pols en een in de tas, vandaar dat ik altijd gezegend ben met geweldig natuurlijk licht en prachtige foto’s.

www.robinyongphotography.com

trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer