Tamron brengt nieuwe 20-40mm lens uit die de kleinste in zijn soort is

FacebookPinterestDelen

Tamron’s nieuwe 20-40mm f/2.8 Di III VXD A062 lensmodel is een full-frame Sony E-mount compatibele optiek waarvan de fabrikant beweert een van de lichtste en kleinste in zijn klasse te zijn. Volgens Tamron is deze specifieke lens gemaakt met draagbaarheid agressief in het achterhoofd.

Tamron definieert de 20-40mm f/2.8 Di III VXD als een van de kleinste beschikbare snelle zoomlenzen voor Sony E-mount full-frame spiegelloze camera’s. In deze context is het inderdaad vrij licht en compact.

Volgens de maker biedt de 20-40mm f/2.8 Di III VXD een extreem hoge beeldkwaliteit en precisie over het hele spectrum van zijn zoombereik en is hij uitermate geschikt voor onder andere foto’s en het maken van vlogcontent.

De optische structuur van deze nieuwe lens bestaat uit 12 elementen in 11 groepen die vier elementen met lage dispersie, twee glasgegoten asferische lenzen en een extra asferisch hybride element omvatten.

Deze combinatie laat de 20-40mm f/2.8 Di III VXD zichzelf balanceren tussen hoge beeldkwaliteit en compact formaat voor het hele zoombereik. Volgens Tamron laten deze elementen het nieuwe objectief ook zachte, mooie bokeh produceren dankzij een negenbladig diafragma met een zeer breed diafragmabereik van f/2.8 tot f/22.

Een bijzonder innovatief aspect van het ontwerp van dit lensmodel is de algehele balans tussen grootte, gewicht en prestaties. De 20-40mm f/2.8 Di III VXD is slechts 3,4 inch lang en weegt niet meer dan 12,9 gram (366 gram) terwijl hij goed uitgebalanceerd is, zelfs bij gebruik met accessoires zoals cameragrepen volgens Tamron.

Andere fysieke kenmerken zijn een sterke krasbestendigheid in het glas, een filtermaat van 67 mm aan de voorkant, een hoge vochtbestendigheid en een fluorlenscoating die vlekken op afstand houdt.

Een ander cool optisch ontwerpkenmerk van de 20-40mm f/2.8 Di III VXD is dat het, ondanks dat het een zoomlens is, een ongewoon korte scherpstelafstand van 6,7 inch (17 cm) heeft, waardoor het kan worden gebruikt voor redelijk fatsoenlijke macro-opnamen. Het objectief biedt ook een maximale vergrotingsverhouding van 1:3:8.

In de 20-40mm f/2.8 Di III VXD heeft Tamron een autofocussysteem toegevoegd dat wordt aangedreven door de VXD lineaire motor van het merk. Dit biedt hoogwaardige AF met snelheid en precisie en genereert minimale ruis of trillingen.

Tamron beweert ook dat de AF-motor extreem responsief is op het hele scherpstelbereik van het objectief. Het is duidelijk dat het ook volledig compatibel is met Sony’s eigen in-camera AF-functies en trackingtechnologie – deze laatste functies zijn de belangrijkste reden waarom Tamron de 20-40mm f / 2.8 Di III VXD zo’n perfecte video-creatorlens vindt.

Ten slotte, wat betreft prijs en beschikbaarheid, gaat de Tamron 20-40mm f/2.8 Di III VXD vanaf 27 oktober in de verkoop voor een vrij gematigde prijs van $ 699. Je kunt nu echter ook pre-orderen.

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer