Tee Tran

Hallo ShotKit Community! Ik ben een trouw- en portretfotograaf die oorspronkelijk uit Montreal, Canada komt, maar nu in Houston, Texas woont. Ik kom uit een marketing- en reclameachtergrond, met meer dan 20 jaar in de bedrijfs- en bureauwereld.

Fotografie was gewoon een hobby tot de dag dat ik mijn Nikon D90 meenam naar de bruiloft van een vriend en stuurde hen verschillende openhartige foto’s van de dag. Ze waren zo onder de indruk dat ze dachten dat mijn foto’s beter waren dan die van de fotograaf die ze voor hun bruiloft hadden ingehuurd. Dat inspireerde me om een website te bouwen en mijn werk te laten zien.

Kort nadat we trouwden, verhuisden mijn vrouw Bao Han en ik naar Houston en in onze eerste drie jaar als professionele fotografen fotografeerden we meer dan 100 bruiloften en werden we beloond met verschillende industrieprijzen, met name Junebug Weddings ‘The Best of the Best en MyWed’s Best of the Year.

Onze fotografiestijl is dramatisch, episch en glamoureus. We willen dat onze klanten het gevoel hebben dat ze de rocksterbehandeling kunnen krijgen zonder een rockster te hoeven zijn. Wij geloven dat iedereen een ster is.

Lenskwaliteit en dynamisch bereik zijn erg belangrijk voor mij, dus door de jaren heen ben ik Nikon-producten blijven gebruiken omdat ik geloof dat de Nikkor-producten, in combinatie met high-end bodyspecificaties, me de best mogelijke resultaten geven.

LICHAAM

Ik respecteer fotografen die met slechts één lichaam fotograferen op bruiloften (laat me alsjeblieft zien hoe!), Maar ik kan me gewoon niet voorstellen dat ik tijdens het vliegen lenzen verwissel en mogelijk een foto mis, dus ik draag twee Nikon D810 lichamen voor elke bruiloft. Verbazingwekkend dynamisch bereik van deze body geeft me veel creatieve opties in post-productie. Ook veel verbeterde ISO ten opzichte van mijn vorige Nikon D800 geeft mij vertrouwen om zonder zorgen op 6400 ISO of meer te fotograferen.

LENZEN

Ik begin een trouwdag met de Nikon 50mm f/1.4 en Nikon 85mm f/1.4 voor detailfoto’s en bruidsportretten. De foto’s komen er heel scherp uit met romige bokeh. Tijdens religieuze of culturele ceremonies is er geen tijd om lenzen te wisselen, dus ik heb mijn werkpaarden Nikon 24-70mm f/2.8 en Nikon 70-200mm f/2.8 op elk lichaam. De keerzijde is dat het is alsof je een gorilla op je schouders draagt, dus ik draag de Hold Fast MoneyMaker riem om mijn rug te redden (en het ziet er geweldig uit!).

VERLICHTING

Onze stijl combineert het gebruik van natuurlijk en kunstlicht om het dramatische gevoel te produceren dat we graag in onze foto’s willen hebben. Omdat het grootste deel van ons werk op locatie is, proberen we het aantal apparatuur tot een minimum te beperken en zo licht mogelijk te reizen. De Nikon SB-910 Speedlight is mijn go-to flash, terwijl de twee Yongnuo YN568EX dienen als mijn lichten tijdens de receptie.

Ik bedien deze flitsers draadloos met behulp van vier PocketWizard Plus III. We worden snel creatief met het MagMod Flash Modifier System, inclusief de MagGrip, MagGrid, MagBounce en MagGel. Tot slot twee Lume Cubes help ons onze detailsfoto’s en de dansvloer te verlichten. Een Joby GorillaPod helpt ons onze flitser op te hangen in niet-conventionele omgevingen.

Niet afgebeeld: We gebruiken de Paul C. Buff Einstein E640 Strobe ook op locatie voor complexere scheuten die overdreven kracht van de zon kunnen vereisen.

DRIEPOOT

Super stevig Manfrotto 190XPROL statief reist met ons mee voor stabiliteit en kan ook dienen als alternatieve lichtstandaard.

BAGAGE

Niet afgebeeld: The Think Tank Airport Roller Derby is onze ultieme handbagage en past op mijn twee D810 evenals al mijn lenzen, bovenop mijn Apple 15″-MacBook Pro.

www.teetranphotography.com

trouwen
11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer