Tilta’s nieuwe Fujifilm camerakooi is licht, robuust en zeer veelzijdig

FacebookPinterestDelen

Kort na fujifilm’s september release van zijn robuust krachtige X-H2 camera met 8K opnamecapaciteit, heeft cinematografie apparatuur maker Tilta een manier gevonden om voort te bouwen op Fujifilm’s krachtige camera’s.

Om dit te bereiken, heeft Tilta de release aangekondigd van een nieuwe camerakooi die is ontworpen voor Fujifilm X-XH2- en X-H2S-camera’s. Het nieuwe apparaat bevat een koude schoenbevestiging, NATO-rail, M3-poort, ARRI-standaard rozet en verschillende 1/4-20 schroefgaten.

Volgens Tilta biedt de nieuwe kooi gebruikers volledige camerabescherming door middel van geïntegreerde kussens waarmee operators van het apparaat hun opnamen met comfort en veiligheid kunnen afhandelen. Tilta heeft ook arca Swiss quick-release-mogelijkheden geïntegreerd waarmee de kooi en de gemonteerde camera’s snel kunnen worden gemonteerd op de meeste soorten gimbals.

Vanwege het ergonomische ontwerp blokkeert de nieuwe kooi ook geen van de knoppen in de twee Fujifilm-camera’s waarvoor hij is gebouwd. Dit betekent in feite dat een gebruiker zijn X-XH2- of X-H2S-shooters voor onbepaalde tijd in de kooi van Tilta kan achterlaten om de opstelling snel te gebruiken als dat nodig is.

Zoals Tilta uitlegt, zullen de camerakooi en de bevestigingen op geen enkele manier interfereren met het gebruik van de camera of de bediening van het variangle touchscreen. Dit geldt zelfs als er spooruitbreidingen worden toegevoegd. De kooi blokkeert ook niet de batterijkamers van compatibele camera’s.

Tilta heeft al wat golven gemaakt in de camerawereld met de vorige release van een andere camerakooi met ingebouwde SSD voor Sony-cameramodellen. In het geval van deze Fujifilm-compatibele release is het apparaat een eenvoudiger model zonder SSD-capaciteit, maar veel praktische mogelijkheden.

Volgens Tilta: “De kooi biedt beschermende bepantsering voor uw cameralichaam en is voorzien van bevestigingspunten zoals 1/4″-20 draden, een rozetaansluiting en een cold shoe-ontvanger,”

Het bedrijf legt ook uit dat “De bovenste handgreep verschillende 1/4″-20 en 3/8″-16 draden heeft, evenals een enkele koude schoenontvanger aan de voorkant van het handvat. De Basic Kit bevat een Manfrotto Quick Release plaat voor aansluiting op compatibele Manfrotto Statiefkoppen en een VILTROX Lens Adapter Support Bracket die rechtstreeks op de camerakooi wordt aangesloten.”

Vooral videografen zouden de Tilta-kooi moeten kunnen waarderen – ervan uitgaande dat ze een van de twee compatibele cameramodellen van Fujifilm gebruiken – omdat het apparaat de cameramontage op stabilisatiepunten veel gemakkelijker, veiliger en sneller maakt.

In de woorden van Tilta: “De onderkant van de kooi maakt verbinding met uw camerabehuizing met een 1/4″-20-schroef en maakt gebruik van een extra contactpunt via een veiligheidslocatiepunt dat de camera helpt om in de kooi te bewegen,”

Bovendien heeft de kooi extra bevestigingspunten waarmee een gebruiker veel stabieler en gemakkelijker accessoires kan toevoegen zonder zijn eigen oplossingen te hoeven improviseren.

Wat betreft fotografen, in de meeste gevallen zal zoiets als tilta’s kooi niet echt nodig zijn voor het meeste fotografiewerk, tenzij het natuurlijk van het soort is dat soms overschakelt naar video-opnamen.

Tot slot is de nieuwe Tilta Fujifilm X-XH2 en XH2S kooi gemaakt van een extreem lichte maar taaie aluminiumlegering waarmee hij slechts 200 gram weegt. Tilta biedt ook tal van accessoires zoals scherpstelgrepen, houten handgrepen en bodemplaten voor hun nieuwe apparaat

Tilta’s X-XH2- en XH2S-kooi is al rechtstreeks verkrijgbaar op de website van de maker voor $ 119 en wordt soms tegen een gereduceerde prijs aangeboden.

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer