Verminder uw JPEG’s met JPEGmini

Het komt niet vaak voor dat je een stukje software probeert dat volledig blaast je weg. Met apps en software beschikbaar voor alles onder de zon, is het zeldzaam dat er iets nieuws langskomt dat je vindt absoluut noodzakelijk.

Voor mij is dat stukje software JPEGmini, een geweldige mac / pc-applicatie (en Lightroom-plug-in) die gepatenteerde beeldoptimalisatietechnologie gebruikt om verklein de bestandsgrootte van foto’s aanzienlijk (tot 80%), met behoud van hun volledige resolutie en kwaliteit.

Als u geen tijd hebt om de rest van de recensie te lezen, is dit alles wat u moet weten: JPEGmini is een essentieel stuk software voor iedereen die afbeeldingen op zijn computer opslaat.

Sinds ik vanochtend wakker werd, heb ik de grootte van mijn volledige fotoback-upbibliotheek op mijn belangrijkste iMac (en 4TB Mybook WD externe harde schijf), de Macbook Air van mijn partner en mijn oude en vervallen Macbook verkleind … bespaart meer dan 26 GB ruimte op de harde schijf!

Je zou kunnen zeggen, wat heeft dit voor zin? Opslag is tegenwoordig zo goedkoop! Waarom zou ik ruimte moeten besparen? Nou, ik ben blij dat je het vroeg …

4 GROTE voordelen van JPEGmini

1. Bespaar ruimte op de harde schijf

Ja, opslag is tegenwoordig misschien goedkoop, maar voor degenen onder ons die Macbooks en andere solid state drive (SSD) gebaseerde computers gebruiken waar interne schijfvervanging duur is, is opslag zeker niet goedkoop!

Hier is een voorbeeld van een map met 652 afbeeldingen met een hoge resolutie die ik normaal gesproken als back-up zou bewaren. Aan de linkerkant is voor het gebruik van JPEGmini, en aan de rechterkant, na.

Maatvergelijking JPEGmini

Bekijk meer beoordelingen

Controleer de huidige prijs

Kortom: JPEGmini heeft mijn Lightroom JPEG-back-upcatalogus met 1/3 verminderd. EEN DERDE! Zonder merkbaar kwaliteitsverlies. 2. Schijfruimte op usb-station besparen

Trouwfotografen, jullie gaan dit geweldig vinden! Ooit geprobeerd om 11GB aan client-JPG’s op uw 8GB USB-stick te persen? Natuurlijk wel! Met elke nieuwe camerarelease lijkt het erop dat met alle nieuwe megapixels onze bestandsgroottes verdubbelen en verdubbelen.

Hoe dan ook, vanaf nu, wanneer ik foto’s met hoge resolutie aan mijn klanten lever, gebruik ik de JPEGmini Lightroom-plug-in (hierover later meer) om mijn foto’s te exporteren op de helft van de grootte van wat ze mijn vorige exportmethode zouden hebben gebruikt en gemakkelijk elk bestand op mijn USB-stick zouden hebben geplaatst.

Kortom: JPEGmini heeft ervoor gezorgd dat ik geen dure nieuwe USB-sticks hoef te bestellen. Ik kan nu exact dezelfde kwaliteit foto leveren, met meer dan de helft van de bestandsgrootte.

2. Verhoog de computersnelheid

Het maakt niet uit welke computer u instelt, als uw harde schijf meer ruimte heeft, zal deze sneller en efficiënter werken. Dit is vooral duidelijk op apparaten met beperkte ruimte voor solid-state harde schijven, zoals laptops.

Als u mappen met grote hoeveelheden JPG-afbeeldingen op uw bureaublad hebt (wachtend om te uploaden naar clientgalerijen, enz.), Zal het verkleinen van de bestandsgrootte hier resulteren in snellere opstarttijden en computerbediening, vooral op oudere apparaten.

Kortom: JPEGmini heeft mijn laptop versneld door mijn beschikbare ruimte op de harde schijf te vergroten.

3. Verhoog de sitesnelheid

Deze is reusachtig voor mij, en zal zijn voor iedereen die afhankelijk is van hun website om de kost te verdienen.

Feit is: hoe sneller je website hoe beter. Snelle websites zijn goed voor bezoekers (met name ongeduldige bruiden die 5 trouwfotograafsites tegelijk laden!), En goed voor Google. Google hecht belang aan de laadsnelheid van de site als onderdeel van hun rangschikkingsalgoritme.

Toen ik voor het eerst zag wat JPEGmini kon doen, begon ik onmiddellijk met JPEGmini’ing alle foto’s op mijn trouwfotografiewebsite, waarbij elk bestand met ongeveer 50% werd verminderd en de gemiddelde laadtijden werden versneld met … een Crapload!

Hieronder staan de resultaten van een paginasnelheidstest door Pingdom op een Shotkit-pagina, voor en na het gebruik van JPEGmini om de bestandsgrootte van 12 JPG’s te verkleinen.

Voordat u JPEG mini gebruikt

Na gebruik van JPEGmini – een toename van 35,5% in de laadsnelheid van pagina’s!

Kortom: JPEGmini helpt uw site sneller te werken. Veel Sneller. Als uw site meerdere afbeeldingen heeft, hebt u JPEGmini nodig.

4. Geen vermindering van kwaliteit

OK, laten we een beetje teruggaan – ik heb je nog steeds niet laten zien wat JPEGmini eigenlijk doet! Ik ben nog steeds speechless sinds de eerste keer dat ik JPEGmini een van mijn JPG’s zag verminderen tot bijna 1/2 van de oorspronkelijke grootte met absoluut geen vermindering van de kwaliteit, dus ik laat de afbeeldingen het woord doen.

Voorbeeld 1

Foto met achtergrondverlichting met sterke schaduwaanpassing en belichtingsboost toegepast in Lightroom. Voordat JPEGmini werd gebruikt, was de afbeelding 415kb. Na gebruik van JPEGmini is de afbeelding 220kb.

Voor foto

Voordat u JPEGmini gebruikt

Na foto

Na gebruik van JPEGmini

Conclusie: 46% verkleining zonder zichtbaar verlies van beeldkwaliteit!

Voorbeeld 2

Laten we iets kleurrijkers proberen. Contrast en schaduwen waren versterkt en hooglichten en wit waren verminderd in Lightroom.

Voordat JPEGmini werd gebruikt, was de afbeelding 670kb. Na gebruik van JPEGmini is de afbeelding 300kb.

Voor foto 2

Voordat u JPEGmini gebruikt

Na foto 2

Na gebruik van JPEGmini

Conclusie: 55% verkleining zonder zichtbaar verlies van beeldkwaliteit!

Voorbeeld 3

Laten we wat pixel gluren. Deze foto is gemaakt met een Nikon D800, een DSLR van 36,3 megapixels, en heeft een kleine belichtingscorrectie en contrastversterking gehad in Lightroom.

Hier is de originele afbeelding na te zijn uitgevoerd via JPEGmini, aangepast voor dit bericht natuurlijk.

Origineel

Na gebruik van JPEGmini

Voor4

Zoom op 100%

Conclusie: Zelfs bij een 100% zoom is er geen waarneembaar verlies in beeldkwaliteit.

Als u wilt rommelen met de JPG-bestanden met hoge resolutie, kunt u ze hier downloaden. Overigens is het verschil tussen de voor en na bestanden met hoge resolutie 19,3 mb versus 7,8 mb, een vermindering van 59% in bestandsgrootte 🙂

JPEGmini | De software

Er zijn momenteel twee belangrijke stukjes software beschikbaar – de JPEGmini-app en de JPEGmini Lightroom-plug-in. (Er is ook een serveroplossing, maar ik zal er hier niet op ingaan.)

De JPEGmini-app is supereenvoudig te installeren en te gebruiken op een Mac of een pc – sleep gewoon de foto’s of mappen die u wilt verwerken naar het venster en de JPEGmini-app doet zijn ding.

Het houdt ook een lopende telling bij van de hoeveelheid ruimte die je hebt bespaard, wat erg bevredigend is om te zien!

JPEGmini-app

Mijn Macbook Pro toont momenteel ongeveer 198 GB bespaard, dankzij JPEGmini!

De JPEGmini Lightroom plugin is alleen beschikbaar met de JPEGmini Pro versie. Ik heb de reguliere versie van JPEGmini in deze review niet genoemd, omdat ik alleen de Pro-versie heb behandeld.

De reden is dat ik, net als zoveel andere fotografen die er zijn, Lightroom gebruik voor mijn postproductie, dus de JPEGmini Lightroom-plug-in (die alleen bij de Pro-versie wordt geleverd) was een no-brainer. Het enige dat u hoeft te doen, is het installeren via de plug-inmanager van Lightroom, en dat is alles!

Nu wordt elke JPG die ik exporteer automatisch met ongeveer 50% verkleind, met behoud van al zijn visuele kwaliteit.

JPEGmini Lightroom plugin

De JPEGmini Lightroom plugin vereist geen enkele installatie.

Hier is een vergelijking van de verschillen tussen de reguliere JPEGmini en de Pro-versie. Je zult merken dat de Pro-versie tot 8x sneller is dan de reguliere versie. Ik

was niet in staat om dit te bevestigen omdat ik direct voor de Pro-versie ging, maar laat me je vertellen – de Pro-versie vliegt absoluut.\

De Lightroom-plug-in wordt alleen meegeleverd met JPEGmini Pro.

Dit is vooral merkbaar op een computer met meerdere kernen, omdat JPEGmini pro alle CPU-kernen in uw computer tegelijkertijd gebruikt en uw foto’s met verbazingwekkend hoge snelheden verkleint.

JPEGmini Review | Conclusie

Zwijg-en-neem-mijn-geld

Dus daar heb je het. Ik weet niet echt wat ik nog meer moet zeggen – JPEGmini heeft me sprakeloos achtergelaten! Ik kan JPEGmini van harte aanbevelen aan iedereen die JPG-afbeeldingen opslaat, uploadt of verzendt.

Ik weet niet wat voor soort voodoo zwarte magie de jongens van JPEGmini hebben gebruikt om iets te kunnen doen waar zelfs de boffins bij Adobe niet in de buurt zijn gekomen, maar ik ben zo dankbaar dat een vooruitgang als deze is gemaakt in digitale beeldvorming.

De enige reden dat ik JPEGmini geen 10/10 score heb gegeven voor ‘functionaliteit’ is het feit dat ze (nog) geen opties voor Photoshop hebben. Ik heb een Photoshop-druppel ingesteld voor het wijzigen van het formaat van afbeeldingen voor mijn sites en ik zou graag een Photoshop JPEGmini-actie erin kunnen integreren.

Het schrijven en onderzoeken van dit bericht kostte nogal wat tijd. Als je het leuk vond en wilt dat ik meer schrijf, doe me dan nog een plezier en druk op de like-knop en deel het via je sociale medianetwerken.