Waar te koop camera’s

Het runnen van een website die voornamelijk draait om camera-uitrusting, de vraag van waar camera’s te kopen duikt vaak op in de Shotkit-gemeenschap.

Het lijkt erop dat waar ter wereld je ook woont, niemand het echt eens lijkt te kunnen worden over de beste plek om camera’s te kopen.

Ik krijg elke maand veel camera-uitrusting toegestuurd om te reviewen op Shotkit, maar dat betekent niet dat ik alles gratis krijg! Of het nu gaat om spiegelloze camera’s, de nieuwste Nikon lens of andere willekeurige fotografie-accessoires, als er iets is dat ik nodig heb voor mijn eigen fotografiebedrijf, moet ik mijn portemonnee openen šŸ˜‰

Waar camera’s te kopen

amazon-camera's

Bekijk meer beoordelingen

De meeste steden hebben hun eigen onafhankelijke camerawinkels en ik ben er helemaal voor om je lokale winkels te ondersteunen. Het is echter een ongelukkige waarheid dat onafhankelijke winkels het moeilijk hebben om te concurreren met de winkelketens en online winkels, vooral in de fotografie-industrie.

Toen ik in het Verenigd Koninkrijk woonde voordat ik prof werd, was de beste plek om camera’s voor mij te kopen een gerenommeerd warenhuis genaamd John Lewis. Ze boden prijsmatching, gratis uitgebreide garanties en de beste klantenservice van elke Britse cameraverkoper.

Hun bereik van camera-uitrusting was echter niet geweldig en vooral gericht op amateuruitrusting. Bovendien strekte hun prijsmatch-garantie zich niet uit tot de meeste online retailers … en het waren deze online camerawinkels die de beste prijzen voor camera-uitrusting leken aan te bieden.

Dus de vraag waar ik camera’s kon kopen, leidde ertoe dat ik op zoek ging naar online retailers, en al snel kwam ik wat bekend staat als ‘grijze markt’ retailers tegen.

Camerawinkels op de grijze markt bieden meestal camera-uitrusting aan bij veel goedkoper prijzen dan andere winkels. Het is meestal een beetje onduidelijk waarom hun producten zoveel goedkoper zijn, maar ik raad je aan voorzichtig te zijn bij het onderzoeken.

Meestal zijn camerawinkels op de grijze markt gevestigd in Hong Kong en de camera-uitrusting die u ontvangt, heeft buitenlandse documentatie; soms zelfs vreemde stekkers.

Ik heb in het verleden talloze items gekocht van online camerawinkels op de grijze markt, gelokt door hun spotprijzen, maar ik ben ermee gestopt sinds ik een defecte camera heb gekocht. Omdat ik in Hong Kong was gevestigd, was het retourneren van het artikel een enorm gedoe en wenste ik dat ik bij een andere gerenommeerde retailer had gekocht.

Dus terug naar de vraag waar je camera’s kunt kopen – voor mij is er eigenlijk maar 1 optie … en het heet Amazon.

Controleer de huidige prijs

Waarom is Amazon de beste plek om camera’s te kopen ?

amazon-camera's

Bekijk meer beoordelingen

Na het interviewen van een handvol fotografenvrienden die in Europa en de VS wonen, kan ik volledig begrijpen waarom zij vinden dat Amazon de beste plek is om camera’s te kopen (vooral wegwerpcamera’s).

Vergeet niet dat niet al deze punten betrekking zullen hebben op ons ongelukkigen die in landen wonen die nog niet door Amazon worden ondersteund, maar de meeste zijn nog steeds relevant voor u om te overwegen voor uw volgende grote camera-aankoop.

Alle Amazon-links in deze recensie brengen je rechtstreeks naar de camera / fotografie-gerelateerde pagina op de site.

1. Retourbeleid

Dit is een vreemd punt om mee te beginnen bij het bespreken van waar je camera’s kunt kopen, maar het retourbeleid van de winkel is naar mijn mening erg belangrijk, vooral als je online camera-uitrusting koopt.

Vanaf augustus 2017 staat in de servicevoorwaarden van Amazon:

“U kunt nieuwe, ongeopende artikelen die door Amazon.com zijn verkocht en voldaan, binnen 30 dagen na levering retourneren voor een volledige terugbetaling. Artikelen moeten worden geretourneerd in de originele productverpakking. We betalen ook de verzendkosten voor retourzendingen als de retourzending het gevolg is van onze fout. Bezoek gewoon ons online retourcentrum en we zullen u door het proces begeleiden en u zelfs een retourmailingetiket leveren dat u kunt afdrukken. “

In de praktijk lijkt Amazon helemaal blij te zijn met klanten die artikelen retourneren, zolang omdat ze in perfecte staat zijn.

Uiteraard pleit ik er niet voor om artikelen te kopen met de bedoeling om ze te retourneren, maar het neemt zeker de zorg weg van het online kopen van dure producten. Het is echt ongelooflijk om elk product 30 dagen gratis uit te proberen, en geen enkele andere winkel in de winkelstraat kan zo’n service bieden.

2. Amazon Prime

Amazon Prime is een betaalde service die Amazon-klanten bepaalde voordelen biedt, waaronder besparingen op bepaalde producten, onlimited film / muziek streaming, versnelde verzendkosten en nog veel meer.

Het is de express-verzendkosten die hier het meest relevant zijn, waardoor Amazon veruit de beste plek is om camera’s te kopen als je je nieuwe uitrusting zo snel mogelijk wilt!

Amazon Prime geeft je gratis 2-daagse verzending naar in aanmerking komende adressen en zelfs af en toe gratis dezelfde dag bezorgservice.

Stel je voor dat je ’s ochtends een camera, lens of zelfs een fotografierugzak ziet die je leuk vindt en deze ’s middags voor de deur hebt! We hoeven onze huizen niet meer uit om te winkelen…!

3. Beoordelingen

Bij het onderzoeken waar je camera’s kunt kopen, is het belangrijk om rekening te houden met grote retailers zoals Amazon die duizenden gebruikersrecensies hebben verzameld.

Het is zo gemakkelijk voor eigenaren van online winkels om ‘neprecensies’ te schrijven voor productaankopen, maar met Amazon kunnen beoordelingen alleen worden geschreven door mensen die het betreffende product daadwerkelijk hebben gekocht. Het komt het dichtst in de buurt van een eerlijke feedbacklus die u ooit zult zien voor een online retailer.

Het is ongelooflijk handig om beoordelingen te kunnen controleren voordat u een camera koopt. Hoewel u online veel beoordelingen van camera-uitrusting kunt vinden, is het van onschatbare waarde om de beoordelingen van echte eigenaren van een product te kunnen lezen.

Tenzij een product talloze 5-sterrenrecensies heeft, zal ik zelden overwegen om het te kopen. Ik lees ook altijd de negatieve recensies, gewoon om een goed afgeronde mening over het item te krijgen en moedig je aan om hetzelfde te doen.

4. Prijzen

Voor de meesten van ons draait onze zoektocht naar waar camera’s te kopen meestal om de beste prijs. Afgezien van de eerder genoemde online retailers op de grijze markt, biedt Amazon vaak enkele van de beste prijzen voor camera-uitrusting.

De meeste van hun producten zijn op de een of andere manier afgeprijsd, en met gratis Prime-verzending of goedkope standaardverzending is Amazon echt moeilijk te verslaan.

Zoals ik al eerder zei, is bestellen naar Australiƫ vanuit de VS of het VK Amazon meestal nog goedkoper voor mij om lokaal hier in Australiƫ te kopen, zelfs bij online winkels.

5. Gereviseerde producten

Niet veel mensen weten dat Amazon zogenaamde ‘refurbished producten’ op voorraad heeft, en het is hier waar enorme kostenbesparingen kunnen worden gerealiseerd.

Refurbished goederen worden ook wel ‘Amazon Renewed’ genoemd:

“Producten op Amazon Renewed zijn getest en gecertificeerd door gekwalificeerde leveranciers om te werken en er als nieuw uit te zien en worden geleverd met een minimale leveranciersgarantie van 90 dagen.”

Ik kan me voorstellen dat de meeste refurbished producten bestaan uit artikelen die door klanten worden geretourneerd en die misschien niet merk nieuw, maar zijn zo goed als nieuw. Je kunt zeker een goed koopje vinden op fotografie-uitrusting als je tijd hebt om te bladeren, dus ik raad aan om deze fotografie-uitrustingspagina van Amazon Renewed te bookmarken en elke week een kijkje te nemen om te zien wat er nieuw is in de speciale aanbieding.

6. Klantenservice

Ik heb verhalen gehoord van vrienden die de retourperiode van 30 dagen hebben overschreden, alleen om hun artikelen nog steeds te laten terugbetalen door een behulpzame Amazon-klantenservicemedewerker.

Ik zou je niet aanraden om dit te testen, maar ongeacht het geval lijkt het erop dat de klantenservice van Amazon echt ongeƫvenaard is. Voor een online retailer is het ook heel gemakkelijk om antwoorden te krijgen van hun e-mailservice, en het voelt zeker niet alsof je te maken hebt met een ginormous retailer.

Controleer de huidige prijs

De beste plek om een camera te kopen | Laatste woorden

Het is geen geheim dat Shotkit een grote fan is van winkelen bij Amazon. Ik gebruik Amazon-links op de hele site en probeer dit feit niet te verbergen.

In werkelijkheid ben ik een enorme fan van Amazon en gebruik ze om 99% van mijn online winkelen te doen … 100% van mijn online fotografie-uitrusting winkelen, in feite.

Voordat je me vertelt dat je land geen eigen Amazon-winkel heeft, voel ik je pijn! Ik woon in Australiƫ en vanaf hebben we een Amazon-winkel, maar die is helemaal niet goed gevuld.

Ik blijf echter bij mijn verklaring dat Amazon absoluut de beste plek is om camera’s te kopen, waar ter wereld je ook woont. Ik bestel mijn camera-uitrusting bij een van de vele Amerikaanse postexpeditiediensten en betaal minimale verzendkosten, of betaal gewoon voor de verzending vanuit de VS van Amazon – het is nog steeds meestal meestal veel goedkoper dan lokaal kopen.

Ik zou graag een lokale camerawinkel aanbevelen als de beste plek om een camera te kopen, maar helaas is het in dit digitale tijdperk echt onmogelijk voor fysieke winkels om te kunnen concurreren met online winkels … tenzij je in New York woont en naar de ongelooflijke B &H Photo-winkel kunt gaan!

Als je aanbevelingen hebt over andere goede plaatsen om camera-uitrusting te kopen, laat ze dan achter in de reacties.