Stijl


Zachte, romantische beelden met een magazine gloss. Warm maar tegelijkertijd licht. Jullie op je allermooist met veel aandacht voor details en ongedwongen momenten. Ik word gelukkig van klassieke locaties: landgoederen, kastelen en grote steden, van oprechte liefde vol overgave en veel aandacht voor decoratie. Het liefst fotografeer ik dit allemaal samen op jullie dag.  

Werkwijze


Iedere bruidsreportage begint met een vrijblijvend kennismakingsgesprek in Haarlem waarin we het uitgebreid hebben over jullie plannen en dromen. Ik neem voorbeelden mee van alle prachtige producten die jullie bij jullie foto's ontvangen en denk alvast met jullie wensen mee. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat jullie dag de allermooiste wordt. 

Boeken jullie Happy Photographer voor jullie huwelijk? Dan volgt er een eerste factuur van 30% van het totaalbedrag. We houden tot aan jullie huwelijk uitgebreid contact. In de week voorafgaand aan jullie grote dag volgt de tweede factuur van 70% van het totaalbedrag. Deze laatste factuur mogen jullie tot twee weken na jullie bruiloft voldoen. 

Tijdens het fotograferen vind ik het vooral belangrijk om de dag vast te leggen zoals hij is. Geen geregisseer of geposeer maar echte momenten van alle liefde, jullie tweetjes en de mensen om jullie heen. Een bulderende lach van oma, een knipoog van papa: de kleine dingen die jullie misschien niet eens bewust meemaken omdat er zoveel gebeurd. 

Binnen drie weken na jullie huwelijk ontvangen jullie alle foto's. Happy Photographer neemt per jaar maar een beperkt aantal huwelijken aan waarvoor ik meteen - en vooral vol aandacht - aan de slag kan zonder dat jullie op 'de grote hoop' komen. 

FAQ


Hoeveel uren fotografie raad je aan?

Verreweg de meeste bruidsparen kiezen voor 10 uur fotografie. Bij veel bruiloften past daar fotografie in van het aankleden ‘s ochtends tot het eerste uur van het feest. Zo begin je met een mooi, intiem moment dat je van elkaar niet meemaakt en eindig je with a bang. Natuurlijk is elke bruiloft anders. Ik kijk graag met jullie mee naar jullie draaiboek om te bepalen wat voor jullie dag het beste loont. Pakketten beginnen vanaf 6 uur fotografie.

Wat als het weer niet meewerkt? We willen geen grauwe foto’s!
Grauwe foto’s zijn inderdaad niet de bedoeling en passen ook niet bij de stijl van Happy Photographer: licht en zacht met een magazine gloss. Gelukkig betekent dat niet dat jullie je bruiloft alleen maar in hoog zomer kunnen houden. Bewolking & schaduw zijn stiekem een groot voordeel (omdat het eigenlijk een soort natuurlijke Photoshop filter is. Lees: een mooie huid!) en een klein beetje regen af en toe zie je helemaal niet terug op de foto’s. Bovendien zorg ik er in de nabewerking nog eens extra voor dat de grauwigheid uit de foto’s wordt gehaald. Trouwen jullie in een onzeker seizoen? Dan is het wél slim om samen met mij te kijken naar een binnenlocatie voor de fotoshoot als plan B. Je kunt o.a. terecht in mooie kassen, stations of in musea. Zelfs jullie trouwlocatie is misschien wel geschikt.  

Krijgen wij alle foto’s? Hoeveel foto’s is eigenlijk genoeg?
Bij jullie bruidsreportage ontvangen jullie minimaal 200 digitale foto’s op een USB in een mooi cadeaupakketje. Afhankelijk van het aantal uren dat jullie boeken, wordt dat aantal groter. De pakketten zijn met veel zorg en na jaren ervaring met heel veel bruidsparen samengesteld. Tijdens de bruidsreportage maak ik een hoop extra foto’s: om het licht even te testen, om een hoek uit te proberen. Deze foto’s zijn voorbereidingen voor de uiteindelijke foto. Tijdens het bewerkingsproces is het mijn taak om alleen de echte foto’s te selecteren. Vervolgens wordt iedere foto handmatig bewerkt en bekeken zodat jullie precies dezelfde kwaliteit ontvangen als jullie in mijn portfolio gezien hebben. Alle foto’s die jullie ontvangen zijn volledig nabewerkt en bovendien in hoge resolutie. Het zijn de allermooiste momenten: foto’s die stralen, een verhaal vertellen en jullie liefde & dag perfect samenvatten.

Staan alle gasten straks op de foto?
Ik doe op jullie trouwdag mijn best om ook jullie gasten te fotograferen, maar mijn allerbelangrijkste taak is het vastleggen van jullie verhaal. Daarbij houd ik extra rekening met jullie inner circle: ouders, broers en zussen en beste vrienden bijvoorbeeld. Om de kans te vergroten dat iedereen er een keer op staat, kunnen jullie ervoor kiezen om groepsfoto’s te laten maken. Denk hierbij aan een foto waarop alle gasten staan, jullie met jullie ouders, jullie met jullie broers en zussen en jullie met jullie beste vrienden. Ik raad een maximum van 15 verschillende combinaties aan. Groepfoto’s vergen best even wat tijd en dat kan voor jullie als bruidspaar soms saai zijn. Wees dus extra kritisch op welke groepsfoto’s je écht belangrijk vindt om te hebben.

Menu Menu