Stijl


Je wilt elk klein momentje bewaren omdat je beseft hoe rijk je bent. Samen lachen, knuffelen en oprecht plezier hebben. Jezelf zijn. Je ligt niet wakker van een plukje haar dat verkeerd zit, maar bent wél verliefd op styling, op mooie zachte kleuren & waanzinnige locaties. Je wilt geen geposeer, maar spontane beelden. Zachte, ongedwongen foto's vol liefde - dat is Happy Photographer.

Werkwijze

Iedere fotosessie begint met het bespreken van jullie wensen: een datum, de perfecte locatie en of de foto's bijvoorbeeld een speciaal doel hebben. Bij de boeking die volgt, ontvangen jullie een overzicht van alle informatie, een korte vragenlijst voor de fotoshoot en de factuur. Deze mogen jullie tot aan de dag van jullie sessie voldoen. 

Beseffen wat je hebt en wie je lief is. Trots zijn op wie je bent en alles wat jullie uniek maakt. Vol overgave en plezier. Jezelf zijn. Dat is het ultieme recept voor een Happy Photographer fotoshoot. Om te zorgen dat jullie op je gemak zijn, maak ik door de hele fotoshoot heen gebruik van kleine opdrachtjes en spelletjes. Het zorgt voor echte en oprechte aandacht voor elkaar en voorkomt dat je je steeds bewust bent van de camera of ineens niet meer weet waar je je handen moet laten.

De foto's ontvangen jullie al binnen twee weken op jullie eigen online gallery. Daar kies je zelf je favoriete foto's uit een grotere selectie en kun je de mooiste fotoproducten bestellen om iedere dag van na te genieten. 

FAQ


Vrolijke, ongedwongen foto’s – dat wil ik! Wat is jouw werkwijze? Begeleid je ons wel?

Om te zorgen dat jullie lekker jezelf kunnen zijn en de foto’s ongedwongen worden, maak ik door de hele fotoshoot heen gebruik van kleine opdrachtjes en spelletjes. Het zorgt voor echte aandacht voor elkaar, voor oprecht plezier en werkt bovendien voor alle leeftijden. Zelfs met kleine kinderen of grote pubers!

Wat is een geschikte fotolocatie?
De locatie voor jullie fotoshoot is ontzettend sfeerbepalend. Van duinen en bossen tot de binnenstad. The sky is the limit! Maar, hoe kies je de perfecte fotolocatie? Als fotograaf word ik gelukkig van de duinen met al haar zachte kleuren en prachtige uitkijkpunten of de binnenstad van steden als Haarlem of Amsterdam: vól sfeer en warmte. Over mijn favoriete fotolocaties schreef ik een blog die je als gids kunt gebruiken bij het kiezen. Dit zijn plekken die ik tot op mijn duimpje ken, waar ik het licht kan dromen en weet dat sessies altijd slagen.

Wat als het weer slecht is?
Grauwe foto’s zijn inderdaad niet de bedoeling en passen ook niet bij de stijl van Happy Photographer: licht, zacht en ongedwongen. Toch betekent dat niet dat we alleen maar in hoog zomer kunnen fotograferen. Bewolking & schaduw zijn stiekem een groot voordeel (omdat het eigenlijk een soort natuurlijke Photoshop filter is. Lees: een mooie huid!) en een klein beetje regen af en toe zie je helemaal niet terug op de foto’s. Krijgen we te maken met een echte stortbui of wordt er regen voorspeld? Dan verplaatsen we de fotosessie gewoon naar een andere datum.

Wat zijn mooie en geschikte outfits voor een fotoshoot?
Ik zeg heel hard ‘ja’ tegen lichte tinten: beige, pastel, roze. Maar ook: mooie patronen zoals ruitjes, streepjes en stipjes. En klassieke looks: voor de man een nette broek met overhemd en voor de vrouw een mooie jurk. Stem je kleding lekker op elkaar af, dat zorgt voor rust in jullie foto’s. Liever geen: spijkerbroeken in combinatie met witte t-shirts, botsende knalkleuren en hele kleine mini patronen want die vervormen op camera. Mooie sieraden zijn altijd een plus, net als goede make-up. Juist omdat het licht buiten zo zacht is mag je je blush en oogschaduw best een beetje aanzetten voor een healthy glow! 

Menu Menu