Will Rampling-Bauer

FacebookPinterestDelen

Hallo, mijn naam is Will Rampling-Bauer. Ik ben een fotograaf gevestigd in en rond Melbourne, Australië. Ik begon mijn fotografische reis een paar jaar geleden terwijl ik aan het backpacken was in het buitenland. Enkele weken na mijn reis besloot ik mijn reizen te documenteren, dus kocht ik een oude Canon-filmcamera die nooit van mijn zijde kwam.

Ik realiseerde me al snel dat ik constant failliet zou gaan met het kopen van film, dus besloot ik een DSLR te kopen. Aangezien ik al met een Canon camera aan het fotograferen was, was het logisch om een andere te kopen, dus kocht ik een Canon 700D.

Tijdens mijn reizen fotografeerde ik zowat alles wat mijn interesse wekte, maar het duurde niet lang voordat ik me realiseerde dat ik enorm genoot van het maken van landschapsfoto’s. Bij thuiskomst besloot ik fotografie te studeren aan de RMIT-universiteit om zoveel mogelijk te leren. Het was rond deze tijd dat ik een Canon 5D Mark III kocht. en verschillende lenzen die ik momenteel gebruik en geweldig zijn om mee te fotograferen. Dat wil echter niet zeggen dat ik niet zou overstappen naar een ander systeem als ik vond dat het beter bij mijn werk en of persoonlijke fotografie paste.

Ik werk nu in een fotostudio in Melbourne, maar ik probeer zoveel mogelijk te reizen om mijn landschappen te blijven bouwen en verfijnen.

Ik hoop dat je deze kit informatie nuttig vindt!

Canon 5D Mark III

Ik kocht deze camera net voor de Canon 5D Mark IV kwam naar buiten. Destijds had ik een beetje wroeging van de koper, maar ik heb de Mark III gevonden om een solide en betrouwbare camera te zijn. Het was ook een flinke upgrade ten opzichte van mijn vorige camera.

Canon 16-35mm f/4L

Een van de eerste lenzen die ik kocht. Het is een geweldige lens om mee te fotograferen en biedt een aantal interessante kenmerken aan een afbeelding – vooral op 16 mm.

Canon 24-70mm f/4L

Ik heb deze lens waarschijnlijk het grootste deel van de tijd op de camera vanwege de mogelijkheid om van groothoek naar matig ingezoomd te gaan. Bij het fotograferen van panorama’s stel ik vaak de brandpuntsafstand in rond de 50-60mm.

Canon 70-200mm f/4L

Een van de laatste lenzen die ik aan mijn landschapskit heb toegevoegd. Ik ben verbaasd over hoe vaak ik deze lens gebruik. Hij is veel lichter dan de Canon 70-200mm f/2.8L variant en is een beetje vriendelijker op je rug tijdens het wandelen.

Echt juiste dingen TVC 33 met BH-40 Balhoofd

Is een geweldig oerdegelijk statief geweest. Ik heb dit statief in stromend water laten zitten tijdens het doen van lange belichtingen en had geen probleem met camerabewegingen. De balkop is ongelooflijk goed gemaakt en stevig ook.

Novoflex VR-Systeem Slim

Een geweldig hoofd voor het doen van panorama’s met meerdere rijen. Kan een beetje wankel zijn bij harde wind, maar het is lichtgewicht en gemakkelijk te gebruiken als je de functies ervan begrijpt. Ik heb een ander systeem voor het fotograferen van panorama’s, maar het is beperkt met betrekking tot het fotograferen boven of onder de horizonlijn, in tegenstelling tot dit hoofd.

F-halte Tilopa

Een van de beste dingen die ik heb gekocht voor mijn fotografie. Het bevat zowat alles wat ik mee wil nemen op een wandeling en voelt erg comfortabel. Ik heb veel kilometers gemaakt met deze tas en er is alles voor nodig wat ik er tegenaan gooi.

Lee Filters

Ik gebruik Lee square neutrale dichtheid filters en gegradueerde filters. Ik gebruikte in eerste instantie schroeffilters, maar ik vond ze een beetje omslachtig en ze missen de veelzijdigheid van een vierkant filtersysteem. Het is heel handig om een ND-filter te stapelen met een gradueel filter om licht naar bepaalde delen van je compositie te snijden.

Hoya Polarisatie Filters

Ik gebruik deze filters vaak om schittering in mijn afbeeldingen te verminderen. Ze kunnen indien nodig met het Lee-filtersysteem worden gebruikt, maar het is geen ideale situatie omdat de Lee-adapterring op het polarisatiefilter moet worden geschroefd.

Om mijn kit compleet te maken, heb ik meestal reserve CF- en SD-kaarten, evenals een blower en lensdoeken om mijn apparatuur schoon te maken wanneer dat nodig is. Ik heb ook een zaklamp en hoofdlamp bij me als ik ze nodig heb.

www.willrb.com

FacebookPinterestDelen
trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer