13 must-do trouwfeestfoto’s voor 2023 (+ pro-tips!)

De bruid en bruidegom zijn misschien wel de grootste sterren van de dag, maar het leveren van uitzonderlijke trouwfeestfoto’s is ook een belangrijk onderdeel van het werk.

Laten we echter eerlijk zijn: het spijkeren van groepsfoto’s waarbij iedereen scherp is, zijn ogen open heeft en geen grappig gezicht maakt, is een hele prestatie – zelfs zonder de pre-wedding drankjes om de dingen te compliceren!

Of je nu een doorgewinterde trouwfotograaf bent die op zoek is naar nieuwe bruidsfeestposes of gewoon leert hoe je een bruiloft kunt fotograferen, deze gids kan je helpen.

We nemen je mee door 13 trouwfeestfoto’s die elk trouwalbum laten schitteren en delen ook 7 tips voor het elke keer spijkeren van mooie trouwfeestfoto’s.

Dus laten we erin springen.

Inhoudsopgave

7 tips voor prachtige trouwfeestfoto’s

Voordat we ingaan op foto-ideeën en poses voor bruiloftsfeesten, zijn hier enkele algemene tips om u te helpen met uw fotoshoot voor een huwelijksfeest.

1. Vleugel het niet alleen

Credit: Becerra Govea Foto

Bruiloften vergen veel planning, en dat geldt ook voor je fotoshoot. Je moet rekening houden met het hele huwelijksfeest en het schema van de trouwdag. Vertrouw niet alleen op openhartige foto’s!

Maken ze zich klaar op dezelfde plek of op verschillende locaties? Maak je de trouwfeestfoto’s voor of na de ceremonie?

Al deze dingen helpen je te begrijpen wat je nodig hebt. Moet je een assistent of een tweede fotograaf inhuren? Wat voor soort spullen moet je inpakken? Wanneer en waar je moet zijn tijdens het evenement, etc.

Het krijgen van geweldige foto’s van het huwelijksfeest brengt veel voorbereiding met zich mee die niets te maken heeft met het indrukken van de sluiterknop!

2. Krijg wat achtergrondinformatie

Bron: Giuseppe Messina

Het is belangrijk om wat achtergrondinformatie te vragen over de leden van het huwelijksfeest. Het meest klassieke voorbeeld is om te vragen of er iemand is die niet met iemand anders overweg kan. Op deze manier kunt u voorkomen dat u ze koppelt.

Het is ook belangrijk om van tevoren te vragen hoeveel mensen er zijn. Zijn alle jurken van de bruidsmeisjes hetzelfde? Zo ja, welke kleur hebben ze?

Het is essentieel dat je begrijpt wie wie is op het huwelijksfeest. Dat kan alleen door vooraf met de bruid en bruidegom te praten en de juiste vragen te stellen. Op deze manier kunt u beter enkele poses, kleurenpaletten voor rekwisieten, enz. Plannen.

3. Kom aan met wat poseerideeën in gedachten

Credit: Photosilver Li

Als fotografen moeten we de onderwerpen begeleiden omdat het geen modellen zijn. Het paar is al gestrest op hun trouwdag en het huwelijksfeest doet zijn best om te helpen. Het laatste wat ze nodig hebben, is zich zorgen maken dat ze er slecht uitzien op de foto’s.

Help ze te ontspannen door te laten zien dat je voorbereid bent en weet wat je doet. Geef ze duidelijke instructies en laat ze voorbeeldfoto’s zien om te laten zien wat je wilt dat ze doen.

  • Verlovingsfoto poses
  • Pre-bruiloft fotoshoot ideeën

4. Toon emoties

Bron: Lewis Ashton

Het huwelijksfeest omvat familieleden en hun beste vrienden. Ze staan dicht bij het stel, dus elke keer dat ze samen zijn, lopen er veel emoties op.

Hoewel sommige geposeerde foto’s geweldig zijn, maken ze ook openhartige foto’s tijdens speciale momenten. Vang bijvoorbeeld de beste man die de ringen in bewaring krijgt.

5. Vergeet de details niet

Credit: Becerra Govea Foto

Het huwelijksfeest is er niet alleen om te vieren – ze hebben allemaal hun rol. Je moet phot vastleggenos die hun deelname op de speciale dag weerspiegelen.

6. Pak de juiste spullen in

Credit: Steward Masweneng

Als onderdeel van de planning is het goed om een checklist voor spullen te hebben om in te pakken voordat je op pad gaat. Het moet alles bevatten wat je nodig hebt voor de trouwfoto’s, afhankelijk van de locatie, het tijdstip van de dag, enz.

Meestal heeft een trouwfotograaftas een of twee camera’s, een paar lenzen, batterijen, geheugenkaarten, een flitser en een lensreinigingskit.

Als het bij uw plan en stijl past, moet u enkele rekwisieten en accessoires meenemen. Dit kunnen rookbommen, feeënlichtjes, etc. zijn. Alles wat je nodig hebt om mooie foto’s te maken van de grote dag.

  • Rookbomfotografie voor beginners

7. Master camera-instellingen

Bron: Kha Ruxury

Hoe goed digitale camera’s ook kunnen zijn, je kunt niet vertrouwen op de automatische modus als je een professionele fotograaf bent. Bruiloften zitten vol uitdagende situaties. als je je camera niet kent, kun je geen goede foto’s maken.

  • Camera-instellingen voor beginners

13 trouwfeest foto-ideeën voor geweldige resultaten

Hier zijn enkele ideeën voor een aantal prachtige trouwfeestfoto’s.

1. De bruidsmeisjes naar achteren gericht

Bron: Guy Basabose

Vraag het bruidsfeest om de camera de rug toe te keren om de bruid te markeren die er recht naar kijkt. Dit is ook een geweldige manier om een achteraanzicht van de bruidsmeisjesjurken te krijgen. Vergeet niet: trouwfoto’s gaan net zo goed over deze details als over de mensen.

2. De bruidegoms met de bruid

Op de dansvloer. Bron: Anthony Demarino

Vergeet bijvoorbeeld een foto van de bruid met de bruidegoms niet, van hen die de bruidsjurk vasthouden. Het is ook belangrijk om de bruidegom bij de bruidsmeisjes te krijgen.

3. Bruidsfeesten

Bron: Jonathan Borba

De momenten voor de bruiloft zijn ook een onderdeel van de grote dag. Het bruidsfeest bestaat meestal uit familie en goede vrienden. Maak een paar foto’s van hen die zich samen voorbereiden. Zorg ervoor dat je de bruidsmeisjesjurken benadrukt.

4. Het bloemenmeisje

Bron: Oliver Li

Veel trouwfeesten hebben een bloemenmeisje. Het is meestal een dochter, nichtje of iemand die dicht bij de bruid en bruidegom staat. Dus het vastleggen van een foto van het bloemenmeisje dat het gangpad binnenkomt of poseert met de bruid is een must.

5. De kus

Bron: Francisco Sanchez

Het is misschien niet hun eerste kus als getrouwd stel, je kunt ze ook vragen om te poseren voor een foto terwijl ze elkaar kussen. Je kunt het huwelijksfeest achter zich laten. Om het leuk te maken, vraag je ze om de boeketten te gooien, sterretjes aan te steken of een bordje “Getrouwd” vast te houden.

6. De grote uitgang

Bron: Mike Jumapao

Een handvol momenten zijn zo leuk en fotowaardig als de bruid en bruidegom die uit de kerk komen of de ceremonie. Je kunt dit moment gebruiken om een mooie trouwfeestfoto te maken. Stel de bruidsmeisjes en bruidsjonkers aan elke kant van de uitgang, klappend of rijst gooiend.

  • Natuurlijke bruidsfotografie poses

7. Alternatieve bruidsmeisjes en bruidsjonkers

Credit: becerra Govea Foto

De foto’s van het huwelijksfeest kunnen leuk of serieus zijn – het hangt af van het paar. Zorg er in ieder geval voor dat je een aantal standaard trouwfeesthoudingen krijgt voordat je gaat experimenteren. Een van de klassiekers is het vormen van koppels afwisselend bruidsmeisjes en bruidsjonkers.

8. Boeketten gooien

Credit: Maria Lindsey Content Creator

Het gooien van het boeket is een must-have. De bruid en bruidsmeisjes de boeketten laten gooien en het moment vastleggen dat ze in de lucht zijn.

9. Zoek verschillende hoeken

Credit: Asdrubal Luna

Je hebt een saai album als je alle foto’s vanaf ooghoogte vastlegt. Probeer verschillende perspectieven om een ongewone foto van het huwelijksfeest te maken.

10. De bruidegom bereidt zich voor met de bruidsjonkers

Credit: Asdrubal Luna

Zelfs als het soms over het hoofd wordt gezien, hebben de bruidegom en zijn bruidsjonkers hun voorbereidingstradities op de trouwdag. Zorg ervoor dat je voor het feest een foto van ze maakt.

11. Ensceneer een ‘openhartige’ foto

Bron: Oliver Li

Poseren voor foto’s kan onhandig zijn voor de leden van een huwelijksfeest. Probeer het dus leuk te maken door ‘openhartige’ foto’s te ensceneren.

12. Het wandelende shot

Credit: Asdrubal Luna

Als je een meer dynamische foto wilt, vraag dan de bruid en bruidegom om naar je toe te lopen en het huwelijksfeest hen te laten volgen.

Over het algemeen is het leuker om mensen te vragen een activiteit te doen dan hen om standaardhoudingen te vragen. Als gevolg hiervan zullen ze zich meer ontspannen voelen en zul je mooiere foto’s maken.

13. De held schoot

Bron: Hannah Stransky

De trouwfeestfoto’s halen misschien niet de albumhoes, maar ze zijn een belangrijk onderdeel van de trouwfoto’s. Zorg ervoor dat je er ten minste één hebt met iedereen – dit kan je heldenschot zijn.

Het is ook het type foto waar je stijl als fotograaf uit mag schitteren. Deze gestileerde foto’s zijn degenen die je onderscheiden van de concurrentie.

Trouwfeest Foto’s Veelgestelde vragen

Hoe lang duren bruidsfeestfoto’s?

Ongeveer 45 minuten tot 1 uur. Je wilt intieme en leuke momenten vastleggen tijdens de voorbereiding zonder dat dit de manier is. Daarvoor moet je voldoende tijd overwegen om de foto’s te maken.

Wanneer maak je trouwfeestfoto’s?

Elk koppel heeft een ander idee. Sommigen geven er de voorkeur aan om de foto’s van het huwelijksfeest vóór de ceremonie te maken, en anderen geven er de voorkeur aan om het daarna te doen. Traditioneel wordt het daarna gedaan. Toch wordt het de laatste tijd steeds populairder om ze eerder te doen.

Hoe moeten bruidsmeisjes poseren voor foto’s?

Meestal poseren de bruidsmeisjes rond de bruid in een cirkel of een lijn die het klassieke schoolbal doet poseren. Ze kunnen ook poseren met de bruidsjonkers.

Final Words on Bridal Party Foto’s

Ik hoop dat je deze foto-ideeën voor een bruiloftsfeest leuk vond! Vergeet niet dat de sleutel tot het krijgen van echt gedenkwaardige trouwfeestfoto’s is om ervoor te zorgen dat iedereen ontspannen is en bij voorkeur veel plezier heeft!

Als fotograaf is het net zo goed jouw rol om het huwelijksfeest op je gemak te laten voelen als om prachtige foto’s te maken. Met enige richting en uw algemene ontspannen en professionele houding, kunt u helpen bij het maken van trouwfeestfoto’s die er natuurlijk uitzien en aanvoelen.

Laat het ons weten in de comments als je zelf tips hebt voor het maken van mooie foto’s van het huwelijksfeest.

trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer