7 dierentuinen die perfect zijn voor wildlifefotografie

7 dierentuinen die perfect zijn voor wildlifefotografie

Als je een passie hebt voor wildlifefotografie, dan zijn dierentuinen de perfecte plek om je vaardigheden te oefenen en prachtige foto’s te maken. In Nederland zijn er verschillende dierentuinen die een ideale omgeving bieden om wilde dieren van dichtbij te observeren en vast te leggen. In dit artikel zullen we zeven van deze dierentuinen bespreken en waarom ze perfect zijn voor wildlifefotografie.

1. Artis

Artis, gelegen in Amsterdam, is een van de oudste dierentuinen van Nederland. Het heeft een breed scala aan dieren, waaronder leeuwen, olifanten, giraffen en apen. De dierentuin is prachtig aangelegd met veel groen, wat zorgt voor mooie achtergronden in je foto’s. Bovendien zijn er verschillende verblijven waar je de dieren van dichtbij kunt bekijken, waardoor je de mogelijkheid hebt om gedetailleerde close-up opnamen te maken. Artis biedt ook diverse educatieve programma’s en rondleidingen, waardoor je meer te weten kunt komen over de dieren die je fotografeert.

2. Burgers’ Zoo

Burgers’ Zoo, gevestigd in Arnhem, is een populaire keuze onder wildlifefotografen vanwege de diverse omgevingen en habitats die het biedt. De dierentuin is verdeeld in verschillende themagebieden, waaronder de Bush, Desert, Ocean en Mangrove. Elk gebied heeft unieke dieren en landschappen, wat zorgt voor gevarieerde en interessante foto’s. Daarnaast heeft Burgers’ Zoo een speciale fototour waarbij je toegang krijgt tot delen van de dierentuin die normaal gesloten zijn voor het publiek, waardoor je exclusieve fotomogelijkheden hebt.

3. Diergaarde Blijdorp

Diergaarde Blijdorp, gelegen in Rotterdam, is een van de grootste dierentuinen van Nederland. Het biedt een breed scala aan dieren, waaronder tijgers, ijsberen, neushoorns en pinguïns. De dierentuin heeft prachtig aangelegde verblijven die de natuurlijke habitat van de dieren nabootsen. Dit biedt fotografen de mogelijkheid om foto’s te maken die lijken alsof ze in het wild zijn genomen. Bovendien heeft Diergaarde Blijdorp een speciale fotolocatie genaamd de “Tijgerkreek”, waar je tijgers van dichtbij kunt fotograferen.

4. Ouwehands Dierenpark

Ouwehands Dierenpark, gevestigd in Rhenen, is vooral bekend om zijn reuzenpanda’s. Deze zeldzame dieren trekken veel fotografen aan die graag unieke foto’s willen maken. Ouwehands Dierenpark heeft ook andere interessante dieren, zoals ijsberen, leeuwen en gorilla’s. De dierentuin heeft verschillende verblijven die een natuurlijke omgeving creëren voor de dieren, wat resulteert in prachtige foto’s. Daarnaast organiseert Ouwehands Dierenpark speciale fotodagen waarbij je exclusieve toegang krijgt tot bepaalde delen van de dierentuin.

5. GaiaZOO

GaiaZOO, gelegen in Kerkrade, is een relatief nieuwe dierentuin die snel populair is geworden onder wildlifefotografen. De dierentuin heeft een unieke collectie dieren, waaronder cheeta’s, gorilla’s, neushoorns en luipaarden. Het park is ontworpen met oog voor detail en biedt prachtige achtergronden en natuurlijke omgevingen voor je foto’s. Daarnaast heeft GaiaZOO een speciale fototour waarbij je meer te weten komt over de dieren en fototips krijgt van professionele fotografen.

6. Safaripark Beekse Bergen

Safaripark Beekse Bergen, gevestigd in Hilvarenbeek, biedt een unieke ervaring voor wildlifefotografen. In plaats van traditionele verblijven heeft deze dierentuin uitgestrekte savannes en meren waarin de dieren vrij rondlopen. Je kunt met je eigen auto, te voet of per boot door het park rijden, waardoor je de mogelijkheid hebt om wilde dieren te fotograferen in een natuurlijke omgeving. Safaripark Beekse Bergen heeft een breed scala aan dieren, waaronder leeuwen, giraffen, olifanten en zebra’s.

7. Wildlands Adventure Zoo Emmen

Wildlands Adventure Zoo Emmen, gelegen in Emmen, is een dierentuin met een avontuurlijk tintje. Het park is verdeeld in verschillende themagebieden, waaronder de Jungola, Serenga en Nortica. Elk gebied heeft unieke dieren en attracties, wat zorgt voor gevarieerde foto’s. Wildlands Adventure Zoo Emmen heeft ook speciale fotomomenten waarbij je dichtbij de dieren kunt komen en ze vanuit verschillende hoeken kunt fotograferen.

Conclusie

Als wildlifefotograaf heb je geluk in Nederland, want er zijn verschillende dierentuinen die perfect zijn voor het maken van prachtige foto’s. Artis, Burgers’ Zoo, Diergaarde Blijdorp, Ouwehands Dierenpark, GaiaZOO, Safaripark Beekse Bergen en Wildlands Adventure Zoo Emmen bieden allemaal unieke fotomogelijkheden en de kans om wilde dieren van dichtbij te observeren. Of je nu een beginner bent of een ervaren fotograaf, deze dierentuinen zullen zeker aan je verwachtingen voldoen en je voorzien van prachtige foto’s.

Veelgestelde vragen

1. Kan ik professionele camerabehuizingen meenemen naar deze dierentuinen?

Ja, de meeste dierentuinen staan professionele camerabehuizingen toe, zolang je je aan de regels en voorschriften van de dierentuin houdt. Het is altijd een goed idee om van tevoren contact op te nemen met de dierentuin om te informeren naar hun beleid met betrekking tot fotografie.

2. Zijn er speciale fotomogelijkheden in deze dierentuinen?

Ja, veel dierentuinen bieden speciale fotomomenten en fototours waarbij je exclusieve toegang krijgt tot bepaalde delen van de dierentuin. Dit geeft je de mogelijkheid om unieke foto’s te maken en meer te leren over de dieren die je fotografeert.

3. Moet ik een ervaren fotograaf zijn om deze dierentuinen te bezoeken?

Nee, deze dierentuinen zijn geschikt voor zowel beginners als ervaren fotografen. Of je nu net begint met wildlifefotografie of al jaren ervaring hebt, deze dierentuinen bieden een geweldige kans om je vaardigheden te oefenen en prachtige foto’s te maken.

4. Kan ik mijn foto’s verkopen die ik in deze dierentuinen maak?

Het verkopen van foto’s die je in deze dierentuinen maakt, kan afhankelijk zijn van het specifieke beleid van de dierentuin en eventuele auteursrechten op de dieren. Het is altijd een goed idee om dit van tevoren te controleren en indien nodig toestemming te vragen.

5. Kan ik een statief gebruiken in deze dierentuinen?

Ja, de meeste dierentuinen staan het gebruik van statieven toe, zolang je andere bezoekers niet hindert. Het kan echter zijn dat er bepaalde gebieden zijn waar het gebruik van statieven niet is toegestaan. Het is raadzaam om de regels van de dierentuin te raadplegen voordat je een statief meeneemt.