9 fotogenieke fotolocaties in Drenthe

9 fotogenieke fotolocaties in Drenthe

Drenthe, een prachtige provincie in het noorden van Nederland, staat bekend om zijn mooie landschappen en pittoreske dorpjes. Als fotografieliefhebber wil je natuurlijk de mooiste plekjes vastleggen. In dit artikel delen we 9 fotogenieke fotolocaties in Drenthe waar je jouw camera kunt laten klikken en de schoonheid van de natuur kunt vastleggen.

Dwingelderveld

Het Dwingelderveld is een uitgestrekt natuurgebied met heidevelden, bossen en vennetjes. Het is een paradijs voor natuurfotografen. Hier kun je prachtige foto’s maken van de bloeiende heide in de zomer, maar ook van de mystieke sfeer in de mistige ochtenden. Vergeet niet om ook de schaapskudde vast te leggen die hier graast.

Hunebedden in Borger

De hunebedden in Borger zijn een uniek stukje geschiedenis dat je niet mag missen. Deze prehistorische grafmonumenten zijn meer dan 5000 jaar oud en vormen een indrukwekkend fotomotief. Speel met het licht en de schaduwen om de mystiek van deze stenen constructies vast te leggen.

Grolloërveen

Het Grolloërveen is een natuurgebied met een uniek hoogveenlandschap. Hier kun je prachtige foto’s maken van de bijzondere flora en fauna die dit gebied rijk is. Denk aan kleurrijke libellen, zeldzame orchideeën en grazende Schotse Hooglanders. Vergeet je macrolens niet!

Giethoorn

Giethoorn, ook wel het “Venetië van het Noorden” genoemd, is een idyllisch dorpje met grachten, bruggetjes en pittoreske boerderijen. Hier kun je prachtige foto’s maken van bootjes die door de grachten varen en van de karakteristieke rietgedekte huisjes. Verken het dorp te voet of huur een fluisterbootje voor een uniek perspectief.

Boomkroonpad

Het Boomkroonpad is een wandelpad dat dwars door de toppen van de bomen loopt. Hier kun je letterlijk tussen de boomtoppen fotograferen en genieten van adembenemende uitzichten. Vooral in de herfst, wanneer de bladeren verkleuren, is dit een prachtige locatie voor fotoliefhebbers.

Nationaal Park Drents-Friese Wold

Het Nationaal Park Drents-Friese Wold is een uitgestrekt natuurgebied met bossen, heidevelden en zandverstuivingen. Hier kun je prachtige landschapsfoto’s maken, maar ook dieren spotten zoals reeën, Schotse Hooglanders en verschillende vogelsoorten. Vergeet niet om je telelens mee te nemen!

Orvelte

Orvelte is een authentiek Drents dorpje waar je je even in een andere tijd waant. Met zijn rietgedekte boerderijen, geplaveide straatjes en ouderwetse ambachten is dit een perfecte locatie voor het maken van nostalgische foto’s. Wandel door het dorp en laat je inspireren door de historische charme.

Blauwe Meer

Het Blauwe Meer is een prachtige recreatieplas met helderblauw water en witte zandstranden. Hier kun je niet alleen zwemmen en zonnen, maar ook mooie foto’s maken van het contrast tussen het blauwe water en het groene omringende bos. Een ideale plek voor zomerse foto’s!

Nationaal Park Dwingelderveld

Het Nationaal Park Dwingelderveld is het grootste natte heidegebied van West-Europa. Hier kun je eindeloos fotograferen in een landschap dat wordt gekenmerkt door vennetjes, bossen en uitgestrekte heidevelden. Verken de diverse wandel- en fietsroutes en ontdek de vele fotogenieke plekjes.

Conclusie

Drenthe biedt fotografen een schat aan prachtige locaties om te verkennen en vast te leggen. Van uitgestrekte natuurgebieden tot idyllische dorpjes, er is voor ieder wat wils. Met dit artikel heb je nu een handige lijst met 9 fotogenieke fotolocaties in Drenthe, dus pak je camera en ga op ontdekkingstocht!

FAQs

1. Wat is de beste tijd om de hunebedden in Borger te fotograferen?

De beste tijd om de hunebedden in Borger te fotograferen is tijdens zonsopgang of zonsondergang, wanneer het licht het mooist is en de schaduwen langer zijn.

2. Zijn de fotolocaties in Drenthe goed bereikbaar met het openbaar vervoer?

De meeste fotolocaties in Drenthe zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer, maar het kan handig zijn om een fiets of auto te huren om de locaties gemakkelijk te kunnen verkennen.

3. Moet ik toegang betalen voor het Boomkroonpad?

Ja, voor het Boomkroonpad moet je entree betalen. De prijzen variëren afhankelijk van leeftijd en het gekozen ticket.

4. Zijn er speciale regels waar ik me aan moet houden bij het fotograferen in Nationaal Park Drents-Friese Wold?

Ja, in Nationaal Park Drents-Friese Wold gelden er regels met betrekking tot natuurbescherming. Het is belangrijk om op de aangegeven paden te blijven en geen planten of dieren te verstoren.

5. Kan ik ook overnachten in Giethoorn?

Ja, er zijn verschillende accommodaties in Giethoorn waar je kunt overnachten, variërend van hotels tot vakantiehuizen en campings.