Adam Lowndes

Hé, ik ben Adam. Ik ben een trouwfotograaf uit Stoke-on-Trent in Staffordshire, Verenigd Koninkrijk.

Mijn werk bestaat vooral uit mijn super extraverte persoonlijkheid, waardoor mijn koppels en gasten niet alleen super natuurlijk lijken, maar vaak ook een kant van zichzelf onthullen die ze alleen voor hun beste vrienden achterlaten.

Mijn ‘over the top’ paarzorg betekent dat de meeste vragen afkomstig zijn van verwijzingen van koppels, gasten en leveranciers waar ik dol op ben.

Ik ben ook erg actief binnen de fotografiegemeenschap en probeer anderen te helpen die soortgelijke problemen hebben waarmee ik op het pad ben geconfronteerd. De belichaming hiervan is mijn YouTube-pagina die ik in Lockdown heb opgezet om gratis educatieve inhoud naar iedereen te duwen in zo’n moeilijke tijd. Ik hou echt van peer-to-peer leren en wil een actieve rol blijven spelen binnen dit deel van de industrie.

Ik zou graag precies willen zeggen waar ik inspiratie en ideeën vandaan haal, maar het komt allemaal gewoon uit de grote puinhoop van mijn geest die resulteert in het eindproduct. Ik hou wel van cinema en verbrand vaak uren aan films in een week. Ik ben eigenlijk niet ver verwijderd van 2.000 totale films die zijn geregistreerd, wat me duizelig maakt als ik de totale kijktijd optel.

Ik zou zeggen dat mijn werk niet zo artistiek is als anderen en dit is iets waar ik mee worstel, maar voor een dienstensector geloof ik dat mijn focus volledig ligt waar het moet zijn – op het paar.

Ik begon met fotografie op de jonge leeftijd van tien toen mijn oom me een Kodak-punt en -opname bracht. Hij had vroeger een filmbedrijf, dus het was een geweldige kleine camera die voor alles werd gebruikt. De knop om te sluiten was een beetje traag en ik kan me herinneren dat ik de klik op de knop time met de draai van mijn vrienden kick flip om het bord midden in de lucht vast te leggen in plaats van dat hij wegrolde en uit beeld rolde.

Naarmate mijn tienerjaren vorderden, bracht ik uren door met het opnemen van skateboardvideo’s voor mijn vrienden en deze op VHS te bewerken. Het skateboarden zakte toen weg en ook mijn gebruik van film en video.

In mijn latere tienerjaren pakte ik toen een hybride Olympus-camera puur uit verveling en geld dat een geheel in mijn zak brandde. Dit wakkerde mijn liefde voor fotografie aan toen ik de lokale muziekscene fotografeerde. Binnen twee jaar had ik mijn eerste DSLR, een Nikon D70s en binnen vier jaar schoot ik mijn eerste bruiloft.

De eerste zes jaar van mijn parttime carrière in huwelijksfotografie was ik geobsedeerd door uitrusting en moest ik de kavel bezitten. Vroeger nam ik een enorme tas van een meter met studiolampen, standaards en lichtbakken mee naar elke bruiloft, net op het moment dat er iets mis zou gaan. Dit veranderde allemaal tijdens een cruciaal moment in mijn leven.

Toen mijn partner meer dan een jaar in het ziekenhuis tegen haar AML-diagnose vocht, bracht ik veel tijd alleen door en met niets anders dan mijn gedachten en daardoor werd ik steeds ontevredener over de manier waarop ik mijn leven leidde. Ik wilde mentaal meer positiviteit en had eindelijk mijn ogen geopend voor alle dingen die ik fysiek niet nodig had.

Op dit moment besloot ik mijn baan op te zeggen en het wilde idee na te jagen om een fulltime trouwfotograaf te zijn, terwijl ik ook alles uit mijn leven overboord gooide dat niet langer doel of positiviteit bracht. Het was in deze tijd dat ik minimalisme vond en door verschillende boegbeelden te volgen, heb ik mijn eigen pad uitgestippeld naar het soort leven dat ik wilde leven.

Deze grote verandering in mijn leven heeft zich een weg gebaand in alles wat ik doe en heeft me nog meer beïnvloed, wat het nog steeds doet. Dus zoals je je kunt voorstellen ben ik niet echt een versnellingsverzamelaar en push ik actief om minder constant te gebruiken. Alles wat ik qua uitrusting en uitrusting heb, bestaat rond hetzelfde principe – voegt het constante waarde toe en trouwt het aan mijn moraal over het feit dat ik heel hands-on ben met mijn paren?

Deze passie om minder te gebruiken en met minder te verschijnen, heeft mijn stijl helpen ontwikkelen en stelt me in staat om zoveel dichter bij mijn koppels en hun gasten te komen. Een man verkleed als bruiloftsgast met zijn cameraharnas verborgen onder zijn jas en een camera, een kleine lens en geen flitser te zien is zoveel gemakkelijker te accepteren dan iemand die eruitziet alsof ze zijn uitgerust voor oorlog. Ik gebruik dit altijd om te helpen verkopen hoe goed ik mijn paar dagen inga en het werkt een traktatie.

Dit streven naar minder is ook doorgedrongen in mijn persoonlijke collectie waar ik meestal direct fotografeer. Mijn bijna 20 Polaroid camera collectie is nu verkleind tot slechts een prachtige witte SX-70 en een 636 Talking een omdat het me doet denken aan de Talkboy van Home Alone. Ik heb ook een Instax Mini 90 Neo die elke cent en tonnen meer waard is.

Harnas en opslag

Holdfast | Tan Water Buffalo Leather Money Maker Camera Harness – Ik kan niet liegen, ik heb het meegenomen omdat het cool was. Ik leerde al snel dat het in elkaar slaan van mijn camera’s of de intense pijn die je krijgt als je huid vast komt te zitten in de gespen waardoor je schreeuwt als een meisje helemaal niet cool is. Dit gezegd hebbende, ik ben er dol op en zou geen bruiloft fotograferen zonder het.

Zittend onder een slimme jas zitten de camera’s net iets onder de jasrand en zijn ze beschikbaar om in een oogwenk te pakken. Het heeft zijn nadelen in vergelijking met andere merken, maar heeft ook zijn enorme sterke punten. Ik denk eigenlijk niet dat er een perfect cameraharnas is, maar dit zal voor nu wel lukken.

Holdfast | Olive Sightseer Medium Wide Lens Pouch – Duur, maar dit toevoegen aan de Money Maker betekent dat ik niet langer een rugzak draag op bruiloften. Twee lenzen en een paar batterijen aan de onderkant hiervan zijn ideaal. Koppel het aan de twee camera’s op de Money Maker en een flitser in mijn achterzak en ik kan een hele dag zonder tas.

Manfrotto | Pro Light RedBee-110 Rugzak – Net als bij mijn harnas heeft deze tas zeker zijn gebreken, maar de zoektocht naar de beste tas / camerariem is een zinloze die nooit zal eindigen. Dit is een geweldige tas en zit het gewicht comfortabel over mijn hele wervelkolom, terwijl mijn oude Lowerpro Reporter schoudertas me van jongs af aan bijna kreupel maakte.

Zoals ik al zei, tenzij ik tussen locaties ben, zit deze tas meestal in de buurt in een hoek of onder een tafel terwijl alles wat ik nodig heb op mij is.

Pelikaan | 0915 SD Memory Card Case – Bevat 12 kaarten en is constant aangelijnd aan mijn broek, zodat het niet kan worden neergezet. Aan het einde van de dag gaan hier alle kaarten in dus als ik mijn auto moet verlaten dan kan ik er met dit op mij uitspringen en zijn alle foto’s veilig.

In kannen en kruiken

In de tijd dat dit artikel is geschreven ben ik eigenlijk overgestapt van gespiegeld naar een spiegelloos systeem dus heb ik mijn vergelijkbare verwisselde body en lens hieronder naast elkaar weergegeven. Ik ben geen technisch of statistisch persoon en ken meer hoe een lens of camera me laat voelen of hoe het past in de manier waarop ik werk.

Nikon | Z6 II Body x3 heeft Nikon | vervangen D750 Lichaam x3 – Omdat ik van de D750s hield, wilde ik iets sneller, technisch gemakkelijker te gebruiken en de Z6 II’s waren gewoon het ticket.

Nikon lijkt alle lelijke wijzerplaten en graphics te hebben verwijderd en stripte het ontwerp terug naar de kern waar ik van hou. Ook al is het ontwerp gestript terug deze camera’s zijn een doos van Pandora met trucs en hoe meer ik ze gebruik, hoe meer ik van hou de functies.

De overgang van Mirrored naar Mirrorless is niet de soepelste rit geweest, omdat Ik schakel over van iets dat deels organisch en deels digitaal was naar iets dat volledig digitaal maar ik heb het gevoel dat ik nu over de wenkbrauw van de heuvel ben en graag met hen fotografeer.

Nikon | Z 85mm f/1.8 S verving Nikon | 85mm f/1.4 – Toen ik afstapte van zooms ben ik meteen naar de oude 85/35 combo gegaan en heb ik het geweldig gevonden. Ik merk nu dat ik meer richting de 50/24-zone beweeg terwijl ik mijn werk oh zo veel dichter bij de actie blijf brengen.

Ik zal de 85mm nog steeds bij me houden voor die lange gangpaden, klassieke portretten en familieportretten als ik ruimte heb. De vlakheid en de scherpte van rand tot rand van het uiteindelijke beeld schreeuwen gewoon klassieke fotografie naar me toe.

Nikon | Z 35mm f/1.8 S verving Nikon | A35mm f/1.4 – Ik merk dat ik elke dag meer verliefd word op de 35mm. Het is een ongelooflijke lens geweest en ik heb het geweldig gevonden om het te gebruiken, maar het is echt moeilijk om je werk er anders uit te laten zien, omdat het te veel wordt gebruikt in de industrie. Dus ondanks dat het kick ass is en een mooie scherpe afwerking waar ik het ook richt, heb ik het gevoel dat het dit jaar meer tijd in mijn tas zal doorbrengen dan op mijn camera’s.

Nikon | Z 50mm f/1.8 S verving Nikon | 50mm f/1.4 – Mijn eerste lens liefde zeker. Ik herinner me dat ik de 1.8 kreeg voor ongeveer £ 99 terug in de dag en liet vallen op mijn D90 en gewoon werd weggeblazen. Zonder dit had ik waarschijnlijk nooit de overstap gemaakt naar exclusief prime gebruik.

Nikon | Z 24mm f/1.8 S vervangen Nikon | 24mm f/1.4 – Ik kom uit een skateboardachtergrond en ben geobsedeerd door breed gaan. Beginnend met een echte fisheye op bruiloften en vervolgens een 12-24 heb ik nu nog verder ingekort en hou ik van deze brandpuntsafstand en merk ik dat ik er steeds meer naar neig vanuit mijn vertrouwde 35mm.

Nikon | SB-910 Speedlight – Ik merkte dat ik vroeger zoveel flits gebruikte, maar zodra ik ontdekte hoe ik natuurlijk licht kon benutten, krijgen deze jongens hun run niet meer, maar ik denk dat ze altijd hun plaats op mijn dansvloeren zullen hebben.

Nikon | SB-5000 Speedlight Unit – Als ik een derde 910 had kunnen hebben die niet tweedehands was, dan zou ik gewoon mijn OCD sussen.

Nikon | SC-29 Sync Cable – Met een flitser en mijn enorme arm spanwijdte is dit de ideale combo voor elke dansvloer.

Aputure | Amaran AL-MX Compact LED Light x2 – Als ik kunstmatig moet belichten zonder flits, wat zeldzaam is, voornamelijk sterretjes of een creatief portret in de avond, dan zal ik deze eruit halen. Gebouwd uit een aantal moeilijke dingen zijn ze meerdere keren op de grond gecrasht en werken ze nog steeds perfect. Ik gebruik ze alleen om een lichte kick te geven en vertrouw nog steeds vooral op het beschikbare / gebrek aan omgevingslicht terwijl ik die ISO recht omhoog stoot.

Nieuwere | Smartphone Hotshot Mount – Dit is mijn nieuwste aankoop. Ik heb het meegenomen om mijn telefoon te monteren om video op te nemen, zodat ik wat Instagram-inhoud kon maken terwijl ik aan het werk was, maar ik raak gewoon zo ingepakt dat ik het vaak vergeet.

Alpine | MusicSafe-oordopjes – Ik heb last van mijn gehoor en doe dat al zo lang, dus als ik me herinner dat ik deze in mijn oren stop voor de dansvloer, eindig ik zo vaak voor de luidsprekers zodat ik mijn koppels kan fotograferen tegen de achtergrond van hun vrienden.

Manfrotto | Nanopole Light Stand x2 – Ik heb er twee in een klein zijvak in mijn auto gezeten en ik zou zeggen dat ik ze misschien 50-70% van de tijd gebruik. Ze zijn er echter altijd met twee PocketWizard PlusXs bevestigd en klaar om te gaan voor wat off-camera dansvloerflitser.

PocketWizard | PlusX x4 – Ik wilde gewoon iets dat werkte en had geen gedoe nodig. Deze hebben me goed gediend en falen nooit. Ik heb er twee in mijn tas en twee bevestigd aan de lichtstandaards klaar om te gaan.

Mini Bungees – Deze zijn gewoon geweldig om mijn lichtstandaards aan andere, meer stabiele objecten te binden om te voorkomen dat ze worden omver geschopt.

Neewer | Heavy Duty Reflector Clamps x2 – Ik gebruik deze met mijn Nanopoles om rookbommen weg te houden van mijn koppels en omhoog van gras. Ik heb tot op heden nog nooit een rookbomincident gehad *touch wood*.

Hardware

Beetje een Apple-fanboy zou je kunnen zeggen, maar het gemak om alle apparaten zo gemakkelijk te synchroniseren is gewoon te mooi om van weg te gaan.

iPhone X – Ik heb een iPhone sinds de eerste uitkwam en ik ben er gewoon dol op. Ik upgrade mijn iPhone niet elk jaar, maar in plaats daarvan koop ik de nieuwste direct zodra de stroom zijn tijd heeft gedaan. Ik verafschuw maandelijkse abonnementskosten en geloof dat ze onze financiële vrijheid om veel te doen verminderen, vandaar dat ik het ronduit koop.

iMac | Retina 5k | 27″ | 4-GHz Quad-Core Intel Core i7 | 32 GB geheugen – Ik ben dol op mijn iMac en ben momenteel in die vreemde ruimte waar hij het einde van zijn levensduur bereikt en ik een nieuwe moet kopen, maar wil wachten op de iMac M1, hopelijk zal de combinatie van dit en mijn iPad me er doorheen helpen.

iPad Pro | 12,9″ | 2e generatie – Ik doe hier al mijn ruiming en bewerkingen en hoewel het niet perfect is, biedt het een mooi alternatief voor dagenlang voor mijn iMac zitten. In plaats daarvan kan ik dit in een kleine rugzak schuiven en mijn zussen in Wales wekenlang bezoeken terwijl ik nog steeds werk wanneer ik een tweede krijg.

Apple Pencil | 1e generatie – Laadt alsof het gaat uitvallen, maar ideaal voor die gedetailleerde Lightroom-aanpassingspenseelbewerkingen.

Elgato | Key Light – Zodra de lockdown begon en we constant Zoom-gesprekken voerden, wist ik dat het tijd was om te investeren in een fatsoenlijke verlichtingsopstelling voor mijn oproepen. Dit licht is uitstekend en de grote investering waard. Ik heb het sindsdien op vrijwel al mijn YouTube-inhoud gebruikt.

Elgato | Master Mount L – Ik heb een andere standaard meegenomen die hetzelfde is als de Key Light om mijn DSLR op te monteren, zodat ik hem als webcam kon gebruiken. Het is zo stabiel als een rots!

DIWUER | Capture Card – Gewoon de goedkope versie van de Elgato Cam Link. Een ideale aanvulling op het koppelen van dat lieve DSLR-beeld aan je webcam voor Zoom-gesprekken en snelle YouTube-inhoud.

Sandisk 2TB SSD – Ik heb LaCie HDD’s in serie geschakeld die verder niet het vermelden waard zijn, maar dit is gewoon zo snel en zo draagbaar dat iedereen er een zou moeten hebben.

Software

LrC – Blijf bij wat je weet ay? 14 jaar in de praktijk tot nu toe.

LrMobile – Ik bewerk elke mobiele foto die ik maak en gebruik de app op de iPad om al mijn professionele werk te bewerken.

Ps – Zelden gebruikt, maar van onschatbare waarde wanneer het nodig is.

DaVinci Resolve – Met al mijn YouTube-inhoud ben ik dol op DaVinci en voor een gratis stuk software moet het daar zijn met de beste.

GSuite – Ik heb geen CRM omdat ik veel persoonlijker ben, maar hou ervan om enkele kleine ingeblikte reacties in GSuite te bewaren.

PicTime – Ik ben een recente Pic-Time-bekeerling en ben er tot nu toe dol op. Na het overschakelen van ShootProof realiseer ik me de verschillen en dingen die ik zou willen dat PicTime kan doen, het kan helaas niet, maar de visuals en dingen die het kan doen enorm over schreeuwen ShootProof in mijn ervaring.

SmartAlbums – Ik gebruik SmartAlbums nu ongeveer twee jaar en het maakt alles zo eenvoudig als het gaat om albumontwerp. Ik kan soms in 30 minuten een ontwerp weggooien. Het gaat zo snel.

Ik denk dat ik alles heb gezegd… anders dan het beste aan de uitrusting is het besef dat je er het beste stuk van bent. Goh, dat was cheesy.

www.adamlowndes.co.uk | @adamlowndesphotography

trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer