Anne-Sophie Rosenvinge

FacebookPinterestDelen

Ik ben een reis- en lifestylefotograaf gevestigd in Kopenhagen, Denemarken. Ik leg momenten van heinde en verre vast, met een lichtopstelling die ik in een rugzak met me mee kan dragen.

Mijn spullencollectie is klein, maar gewoon perfect voor mij. Ik ben nooit bezig geweest met het kweken van een uitgebreide uitrustingscollectie – ik werk met mijn motieven, de kadrering en het licht. De lenzen die ik heb zijn slechts bemiddelaars van wat mijn ogen zien.

Ik vertel mijn visuele verhalen vanuit verschillende invalshoeken, met een stijl die beïnvloed is door mijn achtergrond in landschapsarchitectuur en grafisch ontwerp. Tijdens mijn studie was fotografie heel erg een communicatiemiddel, wat zich nu nog steeds vertaalt in mijn fotografie, zowel door het kleurgebruik als door de compositie van elk frame.

Ik gebruik liever prime lenzen, zoomen met mijn voeten, in dialoog met de omgeving van waar ik ben en het licht dat op dat moment aanwezig is. Mijn camera ligt altijd in mijn handen, wat betekent dat ik het statief alleen gebruik voor interieur- en stillevens. Fotograferen heeft me aangemoedigd om meer te verkennen, en het uitbreiden van mijn uitrusting van een telefoon naar een full-frame heeft me zoveel geleerd en blijft dat nog steeds doen.

Sony A7ii

Ik heb een upgrade uitgevoerd van een Sony Alpha 6000 een paar jaar geleden, en dit is veruit een van de beste investeringen die ik heb gedaan. Hij is compact, licht en spiegelloos. Ik heb zoveel geleerd van het gebruik van deze camera en ga zelden ergens heen zonder. Ik kocht het tweedehands bij een fotowinkel en gaf het geld dat ik bespaarde uit aan lenzen.

Sigma 50mm f/1.4

Dit is mijn absolute favoriete lens. Als het niet op de camera staat, mis ik het. Ik ben overweldigd door hoe goed de kleuren zich vertalen en de scherpte van mijn foto’s. De prijs was ook ongelooflijk, vergeleken met mijn andere lenzen. Hoewel het groot en zwaar is, weerhoudt het me er niet van om het mee te nemen op mijn reizen.

Sony 16-35mm f/2.8

Ik kwam erachter dat ik de groothoek nodig had tijdens een reis naar Schotland, waarbij ik het Glenfinnan Viaduct fotografeerde. Sindsdien gebruik ik dit voor weids landschap, stadsarchitectuur en interieur.

Sony 85mm f/1.4

Ik ben dol op deze lens, maar ik merk dat ik hem niet zo vaak gebruik als ik zou willen. De uitdaging dit jaar zal zijn om het meer in het spel te krijgen.

Manfrotto Befree Gevorderden

Licht en hoog. Veelzijdig voor allerlei schietsituaties.

www.asrosenvinge.com | @asrosenvinge

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer