Beste fotografietijdschriften

We hebben allemaal van tijd tot tijd een vonk van inspiratie nodig, vooral nu er moeilijke tijden in het verschiet liggen voor creatieven.

Om deze vonk een beetje meer helderheid te geven, heb ik een lijst samengesteld met de beste fotografietijdschriften die er zijn om te verkennen als je moe bent van het kijken naar fotografiefilms op Netflix!

In de onderstaande collectie kun je voor elk wat wils vinden – van degenen onder jullie die van natuur- en buitenfotografie houden tot professionele fotografen in de huwelijks- of portretruimte.

Ze bestrijken ook verschillende stijlen. Er is meer dan één tijdschrift hieronder waarvan het middelpunt de rauwe documentaire stijl is, of als je de kunst van gepolijste modefotografie verkiest, heeft deze lijst je ook gedekt.

Dus laten we erin springen en (in willekeurige volgorde) de beste fotografietijdschriften van over de hele wereld bekijken.

Inhoudsopgave

15 Beste fotografietijdschriften

1. Capture Magazine

Capture is een van de populairste fotografietijdschriften van Australië.

Capture is een van de populairste fotografietijdschriften van Australië voor gevorderde studenten en mensen die zichzelf als serieuze hobbyisten beschouwen.

Het zit boordevol nuttige informatie over gear-gerelateerde onderwerpen, evenementen, aankomende workshops en fotowedstrijden.

Een van de secties die ik persoonlijk heel nuttig vind, heet “Advies” – hier kunt u door een aantal artikelen van hoge kwaliteit bladeren die u zullen helpen uw kennisbank aanzienlijk te upgraden.

Het magazine biedt zowel gedrukte als digitale abonnementen, met prijzen afhankelijk van uw locatie. Kijk op hun website voor meer details.

2. Outdoor Fotograaf Magazine

een van de beste tijdschriften voor outdoor fotografie artikelen en afbeeldingen

Outdoor Photographer is een populair Amerikaans natuurfotografiemagazine dat 11 keer per jaar verschijnt (ze combineren het januari- en februarinummer samen).

Dit tijdschrift is een eersteklas optie als je een kind van de natuur bent en je houdt ervan om je camera mee te nemen voor avonturen.

Het richt zich op fotografiegenres die direct verband houden met het buitenleven, zoals: Landschap, Wildlife, Sport en zelfs Macrofotografie.

Wat ik persoonlijk erg handig vind aan dit specifieke tijdschrift, is dat ze een sectie hebben met de naam “Op locatie”. Hier vindt u aanbevolen plaatsen met een betoverend charisma en perfect voor het vastleggen van een adembenemende landschapsfoto.

Net als Rotor Drone biedt Outdoor Photographer Magazine zijn lezers ook zowel digitale als gedrukte edities. Je hebt nogal wat opties als het gaat om abonnementen, afhankelijk van in welk deel van de wereld je je momenteel bevindt (bekijk ze op hun website).

3. British Journal of Photography

Een van de beste fotografietijdschriften voor fotoprofs en serieuze fotografen

British Journal of Photography heeft zijn wortels diep in de geschiedenis: het werd opgericht in 1854 en het functioneert nog steeds.

In feite staat het tijdschrift bekend als “’s werelds oudste en meest invloedrijke fotografietitel” en het is de thuisbasis van enkele van de meest prestigieuze prijzen in de branche.

Als je dol bent op de documentaire en de kunstgenres, zul je geïntrigeerd zijn om een kijkje te nemen in deze hub voor hedendaagse fotografie.

Het gedrukte tijdschrift zelf is een prachtige, advertentievrije, tweemaandelijkse publicatie, waarbij elk nummer aan een ander thema is gewijd. Je kunt er zeker van zijn dat elk thema meeslepend, actueel en zeer relevant is voor de wereld waarin we leven.

Tegenwoordig valt het tijdschrift onder de paraplu van digitaal bedrijf. 1854, dus als u zich abonneert op het tijdschrift, kunt u ook toegang krijgen tot alle unieke digitale inhoud van 1854. Er is een reeks verschillende plannen beschikbaar, van een gratis abonnement tot volledigeccess voor slechts £ 10.42 per maand.

De volledige toegangsplannen geven u ook gratis toegang tot alle prijzen van het tijdschrift en prioriteitsaanvragen voor 1854 Commissies. Het is zeker de moeite waard om te bekijken.

4. Beter fotografie magazine

Better Photography Magazine is een van de beste fotografietijdschriften voor artikelen over digitale fotografie

Deze is een Australisch fotografietijdschrift dat interessant kan zijn voor professionele fotografen en voor beginners. Better Photography legt de nadruk op educatie, workshops, capture en post-productie.

Als u toegang wilt krijgen tot het volledige online abonnement, inclusief een snel toegangsticket voor alle nummers die sinds de herfst van 2009 zijn gepubliceerd, is de prijs AU $ 49,80 per jaar en AU $ 79,80 als u zich buiten Australië bevindt.

Je kunt ook profiteren van een paar cursussen en masterclasses die op hun website worden vermeld. Een van hen die heel intrigerend lijkt, is Peter Eastway’s Landscape Master Class – als je van dit soort fotografie houdt, is het iets om te bekijken.

5. Amateur Fotograaf Magazine

Beste fotografietijdschriften: Amateurfotograaf

Amateurfotografie is een Brits tijdschrift dat een van de weinige is die eens per week wordt gepubliceerd.

Het is een beetje moeilijk te geloven dat dit tijdschrift meer dan 130 jaar oud is! Een van de oprichters was Alfred Stieglitz, een van de meest gerenommeerde fotografen van zijn tijd.

De naam suggereert dat het gericht is op amateurfotografen, maar in werkelijkheid kunnen meer gevorderde leerlingen ook aanzienlijk profiteren van de inhoud.

Sommige van de reguliere functies van het tijdschrift zijn heel interessant om te lezen – zoals de Reader Spotlight, waar lezers tot 10 afbeeldingen kunnen indienen (ze kunnen op film of digitaal zijn). Een selectie van de beste wordt gemaakt door de redactie en elke week gepubliceerd, wat een geweldige exposure is voor de auteurs. Ook krijgt de “keuze van de redacteur” £ 50 betaald.

Amateurfotografie biedt jaarabonnementen op hun printnummers, of je kunt kiezen voor een digitale optie. Prijzen verschillen afhankelijk van waar je bent in de wereld, dus bekijk hun website voor alle details.

6. Exit Magazine

Beste tijdschriften voor kunstfotografie: EXIT magazine.

Exit is een tijdschrift dat twintig jaar geleden werd opgericht door art director Mark Jubber en de redacteur/fotograaf Stephen Toner. De belangrijkste doelstellingen zijn fotografie, mode en kunst.

Exit is een tweejaarlijks tijdschrift dat zeer inspirerend en uniek gepositioneerd is. Door het te volgen, kun je vertrouwd raken met ’s werelds meest getalenteerde fotografen, en je zult zeker namen kunnen vinden waar je nog nooit van hebt gehoord, maar die de moeite waard zijn om aandacht aan te besteden.

Van creatieve fotomontages tot verbluffende documentaire portretten, u kunt verschillende fotografiegenres zien tussen de gedrukte en digitale pagina’s.

Elk fysiek nummer heeft een hardback-cover en een verzamelwaarde – de nieuwe kan nu met korting worden gekocht, voor £ 20.

7. Zwart+Wit Fotografie Magazine

Beste fotografietijdschriften: Zwart-wit

Als je je aangetrokken voelt tot de monochrome esthetiek en je houdt van zwart-witfotografie, dan vind je dit tijdschrift misschien de perfecte match voor jou. Het bestrijkt een breed scala aan genres, waaronder stillevens, portretten, documentaires, straat en landschap.

B+W bevat ook interviews met invloedrijke figuren in de wereld van de hedendaagse fotografie. In deze sectie vindt u zowel toonaangevende namen als opkomende artiesten.

Het tijdschrift werd in 2001 gelanceerd om een constante bron van inspiratie te zijn voor fotografen die creativiteit waarderen en het volgt bijna 20 jaar later nog steeds zijn doelstellingen.

Het staat ook bekend om het ontwikkelen van sterke communities op Instagram en Twitter, dus je kunt ook een kijkje nemen op die platforms als je Black + White wilt volgen.

Het kopen van een nummer kost £ 26,95 voor een papieren versie en u kunt ook profiteren van het bestellen van een digitale versie via Pocketmags (die op elk digitaal apparaat kan worden gelezen).

8. Diafragma Magazine

Apterture Magazine heeft artikelen en shoots voor het inspireren van uw gedrukte of digitale fotografie vaardigheden

Deze is een ware legende onder fotografietijdschriften over de hele wereld. Het eerste nummer werd gepubliceerd in 1952 en enkele van de betrokken namen waren de beroemde Ansel Adams en Dorothea Lange.

Aperture wordt nu vier keer per jaar gepubliceerd en bevat afbeeldingen van gevestigde kunstenaars en door opkomende fotografen.

Zoals de meeste fotografietijdschriften tegenwoordig biedt deze ook een optie voor een digitale kopie – het is in principe inbegrepen in alle abonnementsmodellen die ze offer.

De eerste optie die je hebt is Print + Archive + Digital Edition (plus onbeperkte toegang tot het online archief van Aperture) voor US $ 110 per jaar. De tweede is Print + Digital Edition voor US $ 75 per jaar en de derde is Archive + Digital Edition voor US $ 59.95 per jaar (de laatste optie is ook maandelijks beschikbaar voor US $ 9.99).

9. Digitaal fotomagazine

Digital Photo Magazine is een geweldig tijdschrift voor fotografen om zich op te abonneren

Dit tijdschrift is een van de beste die er zijn, gericht op nieuwkomers en amateurfotografen. Het heeft een volledig arsenaal aan artikelen die zich richten op tutorials, versnellingsrecensies en “how-to” -handleidingen.

Digital Photo Magazine is eigendom van en wordt gerund door dezelfde mensen die achter de publicatie van Outdoor Photographer zitten (die we hierboven noemden).

Als je hun officiële website bekijkt, zie je een sectie genaamd “Wedstrijden” – in deze kun je informatie vinden over een paar verschillende fotografiewedstrijden om aan deel te nemen als je het wilt proberen!

Als u zich wilt abonneren op Digital Photo, krijgt u ook het tijdschrift Outdoor Photographer. Ze bieden jaarlijkse abonnementsmodellen die beginnen bij ongeveer US $ 15 per jaar.

10. Shutter Magazine

beste fotografie tijdschriften voor mode

Shutter is een fotografiemagazine opgericht in 2011 dat zich voornamelijk richt op het geven van fotografie-educatie.

Ze zijn gericht op trouw- en portretfotografen in het algemeen, dus als je een van hen bent, vind je het misschien een heel interessant boek.

Shutter is gemaakt door fotografen voor fotografen en onder de verzameling artikelen kun je juweeltjes vinden zoals “klantconcepten tot leven brengen” of “aan de slag gaan met bestemmingsfotografie”.

Het is echt meer gericht op professionals dan op amateurfotografie, dus houd hier rekening mee bij het beoordelen of het geschikt voor je is.

Hun online versie is gratis – een grote bron van kennis voor veel fotografen. De papieren versie kan worden gekocht als een jaarabonnement voor US $ 49.

11. Praktisch fotografiemagazine

Practical Photography magazine bevat artikelen en shoots om de digitale fotograaf te inspireren

Praktische fotografie is een goede optie als je het gevoel hebt dat je meer binnen de beginnersgroep van fotografen past.

Hier vindt u veel uitrustingsbeoordeling om u te helpen bepalen wat het beste apparaat is dat u nodig hebt.

Zoals de naam van het tijdschrift zelf al doet vermoeden, concentreert het zich op het praktische aspect van fotografie dat nauw verwant is aan uitrusting – camerabody’s, lenzen, computers en accessoires zijn slechts enkele van de categorieën die u kunt bekijken.

Practical Photography biedt gedrukte en digitale kopieën. De gedrukte versie kost £ 55,20 voor een jaarabonnement, met elke maand een nieuw nummer.

Als u het digitale exemplaar wilt kopen, is de prijs £ 27,80 per jaar. Je hebt toevallig ook een derde optie die de vorige twee combineert – voor print en digitaal samen moet je elk jaar £ 65,20 betalen.

12. Professioneel fotograaf magazine

Tijdschriften het beste voor professionele fotografen: Professional Photographer Magazine.

Professional Photographer is een Amerikaans fotografietijdschrift dat zijn creatieve energie richt op het bereiken van een publiek dat geen complete beginners zijn. Het bestaat al heel lang en het is zeker een bron van nuttige informatie als het gaat om de zakelijke kant van dingen.

Op dit moment hebben ze nogal wat interessante artikelen die de huidige situatie volgen en ideeën aanbieden aan degenen onder ons die beperkt zijn en het grootste deel van hun tijd thuis moeten doorbrengen.

Naast zakelijke tips en trucs kunt u geweldige afbeeldingen ter inspiratie vinden in het gedeelte “Galerijen”. Er is geen limiet aan de fotografiegenres – je kunt alles vinden, van tienerportretten tot natuurfotografie tot trouwfotoshoots.

Professional Photographer heeft zowel digitale als papieren edities en ze bieden abonnementsmodellen voor de VS, Canada en de rest van de wereld.

De prijzen beginnen vanaf US $ 19,95 voor 12 nummers (gedrukt of digitaal). Voor mensen die niet in de VS of Canada wonen, bieden ze alleen een digitale versie van het tijdschrift voor dezelfde prijs.

13. Het blootgestelde tijdschrift

het tijdschrift voor kunstfotografie

Dit tijdschrift is gemaakt in Kopenhagen en het is een echt juweeltje voor mensen die fotografie meer als een kunstvorm zien dan iets anders.

The Exposed gaat verder dan de gedrukte pagina, zoals de oprichters beweren. Het bestaat alleen in een gedrukte versie, maar er is ook extra multimedia-inhoud aan gekoppeld.

Hoe cen vind je deze extra content? Er is een app die u kunt downloaden die deze extra ervaring voor u ontgrendelt.

Het is absoluut een eigentijdse aanpak en het trekt meteen de aandacht van de lezer. De app heeft precies dezelfde naam als het fotografietijdschrift zelf, dus het is heel gemakkelijk om het te vinden, te downloaden en te proberen.

Dit is een interessant project dat zich nog volledig moet ontvouwen. Als je ook een voorstander bent van de onconventionele manieren waarop media zich tegenwoordig kunnen ontwikkelen, is dit magazine misschien de perfecte match voor jou!

14. Pylot Magazine

Beste fotografietijdschriften: Pylot

Dit is een van de tijdschriften voor fotografen die een rebelse vonk hebben en graag normen en gevestigde normen in twijfel trekken.

Het werd opgericht in Londen en draait om het genre modefotografie.

De oprichters van Pylot Magazine zijn fel gekant tegen beauty retoucheren als het gaat om modefotografie. Ze geven de voorkeur aan de meer natuurlijke aanpak die nabewerking uitsluit wanneer het als suikercoating wordt gedaan.

In dit op kunstfotografie georiënteerde magazine vind je beelden die volledig analoog zijn.

Zoals de oprichter Max Barnett in een van zijn interviews stelt, is Pylot gemaakt om invloed uit te oefenen en een stempel te drukken; het was nooit bedoeld om alle lezers te plezieren.

Pylot magazine heeft zowel een gedrukte editie als een website met een mooie minimalistische vormgeving. Het is geweldig voor mensen die een pauze willen nemen van digitale fotografie en iets anders willen zien.

15. Rotor Drone Pro Magazine

Beste fotografietijdschriften: Rotor Drone Pro

Drones worden tegenwoordig steeds populairder en de vraag naar luchtfoto’s groeit voortdurend. Als je van dit fotografiegenre houdt, moet je zeker Rotor Drone Pro Magazine bekijken.

Dit is het eerste magazine in zijn soort en richt zich op een breed scala aan onderwerpen: van gear reviews tot inspirerende interviews met mensen die vliegtuigmeesters zijn.

Het is ook geschikt voor beginners omdat het nuttige informatie biedt om aan de slag te gaan. Budgetvriendelijke machines die u kunt gebruiken om bijvoorbeeld de basisprincipes en tips over de levensduur van de batterij te leren, zijn onderwerpen die u zult vinden.

Rotor Drone Pro heeft zowel digitale als gedrukte versies om uit te kiezen. U kunt er ook voor kiezen om ze allebei te hebben – een gedrukt exemplaar voor uw collectie en een digitale kopie voor het gebruiksgemak.

Er zijn 3 belangrijke abonnementsmodellen: 1 jaar print en digitaal voor US $ 34,95 (u bespaart 27%), 1 jaar digitaal abonnement voor precies dezelfde prijs en 2 jaar print en digitaal voor US $ 59,95 (u bespaart 37%).

Laatste woorden

Hoewel er een schat aan informatie en inspiratie is voor fotografen die rondzweven op het web, kan het overweldigend zijn.

Fotografiemagazines zijn een geweldige optie omdat ze u een zorgvuldig samengestelde selectie van inhoud bieden waarvan u weet dat deze bij uw specifieke stijl of niche past. Of anders gezegd – soms is minder meer!

Hopelijk heb je iets op deze lijst gevonden dat je aanspreekt. Als je nog andere favoriete fotografietijdschriften hebt om toe te voegen, deel ze dan in de reacties hieronder!

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer