Beste Sony a6500 lenzen in 2023

Je las de review van de Sony a6500 en pakte er zelf eentje… en nu is het tijd om je kit compleet te maken met een selectie lenzen! Er zijn zoveel opties op verschillende prijspunten dat het moeilijk kan zijn om te kiezen.

Daarom heb ik het werk voor je gedaan en hieronder mijn topkeuzes opgesomd.

Sony-24mm-f1.8

Sony E 24mm f/1.8

Geweldige prestaties bij weinig licht, vederlicht, stevige bouwkwaliteit en uitzonderlijke autofocus maken dit een must-have lens voor de Sony a6500.

Controleer de huidige prijs

Het eerste waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van lenzen is wat voor soort onderwerpen je graag fotografeert. Portretfotografen hebben de neiging om iets op het medium tot telebereik te willen hebben om maak mooie bokeh.

Landschapsfotografen hebben meestal de neiging om iets groothoeks te willen leg grote scènes vast.

Als je net als ik bent, fotografeer je verschillende onderwerpen en wil je verschillende cameralenzen om een breed scala aan brandpuntsafstanden. Bovendien wilt u dat een alles-in-één lens het grootste deel van de tijd op uw camera blijft om verschillende scènes te documenteren.

Als je voor de Sony a6500 hebt gekozen, waardeer je hoogstwaarschijnlijk een kleine vormfactor. Hij past in je broekzak, dus je wilt er geen grote lens aan bevestigen en de camera minder compact maken.

Verschillende van de onderstaande opties passen goed bij de kleine behuizing. Bekijk mijn toplenzen voor de Sony a6500 in onderstaande tabel en lees verder voor alle details.

Inhoudsopgave

Beste Sony a6500 lenzen in 2023

Beeld Product Functies
shk2-table__image Sony 24mm f/1.8ONZE #1 KEUZE
 • Geweldig bij weinig licht
 • Vlijmscherp
 • Snelle autofocus
 • Geweldige bouwkwaliteit
Bekijk prijs →
shk2-table__image Sony 16-70mm f/4BESTE ALLROUND ZOOM
 • Extreem veelzijdig
 • Vloeiende bokeh
 • Compact &Licht
 • Geweldige waarde
Bekijk prijs →
shk2-table__image Sony 20mm f/2.8HET BESTE VOOR REIZEN
 • Vederlicht &Tiny
 • Veelzijdige brandpuntsafstand
 • Geweldige autofocus
 • Betaalbaar
Bekijk prijs →
shk2-table__image Sony 10-18mm f/4BESTE GROOTHOEK
 • Dramatisch perspectief
 • Vlijmscherp
 • Goede bouwkwaliteit
 • Geweldige beeldstabilisatie
Bekijk prijs →
shk2-table__image Sony 35mm f/1.8BESTE WAARDE ALLROUNDER
 • Handige brandpuntsafstand
 • Geweldige Bokeh
 • Lichtgewicht &Compact
 • Geweldige waarde
Bekijk prijs →
shk2-table__image Sony 50mm f/1.8HET BESTE VOOR PORTRETTEN
 • Verbazingwekkende Bokeh
 • Compact &Licht
 • Geweldig voor portretten
 • Geweldige beeldstabilisatie
Bekijk prijs →

Welk type lenzen werken met de Sony a6500?

Sony A6500

Sony a6500 met Sony 16-70mm f/4

Er zijn twee hoofdtypen lenzen voor Sony ‘E-mount’ camera’s: ‘FE’ en ‘E’ lenzen. De ‘E-vatting’ zelf verwijst simpelweg naar de vatting op de camerabody zelf, waar de lens aan vastzit. (Er is ook een minder bekende A-vatting, gemaakt voor camerabody’s van het Sony Translucent Mirror-type, maar dat zal hier niet in het spel komen.)

Het verschil tussen ‘E’ en ‘FE’ lenzen is simpel: E lenzen zijn gemaakt voor Sony’s crop sensor APS-C camera’s (d.w.z. de Sony alpha a6500 en andere a6xxx camera’s). FE-lenzen zijn gemaakt voor sony’s full-frame line-ups (zoals de A7-serie).

Sony FE-objectieven kunnen worden gebruikt op alle Sony spiegelloze camera’s, al dan niet full frame, maar presteren met een 1,5* brandpuntsafstand vermenigvuldiging op APS-C camera’s.

De enige reden om FE-lenzen voor je a6500 te kopen, is als je van plan bent om in de toekomst te upgraden naar een full-frame spiegelloze Sony of als je er al een hebt en lenzen wilt delenween de twee. Anders is het het beste om vast te houden aan de lenzen die voor uw systeem zijn ontworpen.

De E lenzen zijn over het algemeen kleiner en aansteker dan hun full-frame (FE) tegenhangers. Ze zijn ook veel betaalbaarder.

Sony a6500 Lens Beoordelingen

Voor deze review ga ik me concentreren op native Sony-lenzen gemaakt voor Sony-camera’s. Natuurlijk zijn er tal van uitstekende opties van derden die er zijn, maar ik geloof dat ‘native’ lenzen de neiging hebben om beter te presteren dan opties van derden.

1. Sony E 24mm f/1.8

Beste lenzen voor Sony a6500 - Sony 24mm f1.4

Bekijk meer beoordelingen

Brandpuntsafstand: 24mm (equivalent aan 36mm)
Gewicht:
225g (7,9 oz.)
Grootte (Diameter x Lengte): 63 x 66 mm (2,5 x 2,6 inch)
Filter Diameter: 49 mm
Minimale scherpstelafstand: 0.16m (6.3in)

Controleer de huidige prijs

Deze lens maakte meteen indruk op mij met zijn stevige bouwkwaliteit. Wanneer je het vasthoudt, kun je de kwaliteit voelen en weten dat het lang meegaat!

De kwaliteit voelt vergelijkbaar met andere full frame E-mount lenzen die ik bezit, ondanks het feit dat dit een crop sensor lens is die is ontworpen voor de a6500-serie.

Met de volledig metalen loop voelt het solide aan, maar het moet wat plastic in het ontwerp hebben omdat het verrassend licht. Ik zou het qua gevoel vergelijken met de Sony FE 55mm f/1.8.

Dit objectief is een van de grotere APS-C E-mount lenzen, waarschijnlijk vanwege de snel diafragma.

Bij f / 1.8 laat het veel licht binnen, mooi in combinatie met de fotografieprestaties bij weinig licht van de Sony a6500. Samen vormen ze een geweldige combo voor donkere opnameomgevingen.

De scherpstelring op de Sony 24mm f/1.8 voelt soepel aan en heeft een fijne grip. Nogmaals, het metalen ontwerp is een leuke touch. De autofocus is ook snel en effectief.

Bovendien is dit een indrukwekkend scherpe lens. Als prime verwacht ik dat het scherp zal zijn, maar de kwaliteit overtrof mijn verwachtingen.

Zelfs bij het grootste diafragma was het beeld zeer bruikbaar over het hele frame. De scherpte verbetert bij f/2.8 en de maximale scherpte wordt bereikt bij f/4.

Beste lenzen voor Sony a6500 - Sony 24mm f1.4

Sony A6500 + Sony 24mm f/1.8 | 1/800 f/4 ISO 200

De enige nadelen van dit objectief zijn dat het iets zwaarder is en niet zo compact als sommige andere. Dit komt waarschijnlijk door de verbeterde bouwkwaliteit en scherpere optiek.

Ik neem in bijna elk scenario een hogere kwaliteit en scherper dan lichtgewicht. Als u op zoek bent naar een alleskunner, hoogwaardige prime lens voor je Sony a6500 is de Sony 24mm f/1.8 het.

Ik koos dit als mijn favoriet vanwege de brandpuntsafstand. In de afgelopen 8 jaar heb ik met veel lenzen gefotografeerd, maar heb ik me verdiept in de 35mm brandpuntsafstand.

Met een equivalente brandpuntsafstand van 36mm is dit objectief een perfecte partner naar de a6500.

Het is geweldig voor het maken van portretten, landschappen, familie en reizen. Het werkt gewoon zo goed voor zoveel onderwerpen!

Praat met de meeste fotojournalisten en ze zullen de flexibiliteit en het nut van de 35 mm brandpuntsafstand aanprijzen.

Veel mensen zeggen dat je eerste lens “nifty fifty” moet zijn, maar ik denk dat een 35mm een veel betere keuze is!

2. Sony E 16-70mm f/4

Beste lenzen voor Sony a6500 - Sony 16-70mm f4

Bekijk meer beoordelingen

Brandpuntsafstand: 16-70mm (equivalent aan 24-105mm)
Gewicht:
308g (10.9 ounce.)
Grootte (Diameter x Lengte): 67 x 75 mm (2,6 x 3 inch)
Filter Diameter: 55 mm
Minimale scherpstelafstand: 0.35m (13.8in)

Controleer de huidige prijs

Iedereen houdt van een mid-range zoom. Het is de lens die de hele tijd op je camera kan blijven en klaar is om fotografeer elk onderwerp.

Persoonlijk ben ik een fan van prime lenzen, maar als je naar een zoom kijkt, is de Sony 16-70mm f/4 degene die je moet krijgen voor je Sony a6500. Het bestrijkt een breed scala aan brandpuntsafstanden en heeft een constant f/4 diafragma.

Aan de brede kant is deze lens geweldig voor het fotograferen van landschappen. Aan het einde van de tele doet het geweldig werk bij het maken van vloeiende bokeh voor een strak, scherp portret.

Een ander kenmerk is de compact ontwerp. Het tucks mooiy in een zak of jas, waardoor het de enige lens is die je mee kunt nemen om verschillende scènes op te nemen. Gemonteerd op de compacte body van de Sony a6500, is dit een uitstekende reiscombo.

Als je op zoek bent naar een extreem compacte opstelling, zou ik aanraden om met een prime-lens te gaan, maar als je een breed bereik zoom wilt, is de 16-70mm een goede keuze.

Daarnaast was ik zeer tevreden over de scherpte van dit objectief. Het biedt uitzonderlijke kwaliteit voor het brede scala aan brandpuntsafstanden.

Beste lenzen voor Sony a6500 - Sony 16-70mm f4

Sony A6500 + Sony 16-70mm f/4 | 1/4000 f/4 ISO 200

Net als de bovenstaande lens ben ik een grote fan van het metaal-gevoel ontwerp. Het is de zwaarste lens in deze test, maar de kwaliteit/flexibiliteit zijn het waard.

De autofocus van dit objectief is geweldig voor buitenscenario’s, maar binnenshuis iets vertraagd vanwege het maximale diafragma van f / 4.

De snellere prime lenzen in deze test zijn iets effectiever in donkere situaties.

Hoewel het gewicht een nadeel is, weegt de Sony 16-70mm f/2.8 nog steeds 150g (5 oz) minder dan de a6500 camerabody.

Dit zorgt voor een mooie balans terwijl resterende veel lichter dan gelijkwaardige opstellingen van andere camerafabrikanten.

Vanwege de APS-C cropfactor moet het objectief een bredere brandpuntsafstand hebben om het equivalent van een full frame camera te bereiken. Hierdoor heeft het objectief meer vervorming bij de bredere brandpuntsafstanden.

De vervorming is acceptabel – het creëert gewoon een iets andere look dan je zou zien van het full frame equivalent. Het stoort me niet al te veel, maar is de moeite waard om over te weten.

Over het algemeen is de Sony 16-70mm f/2.8 de meest veelzijdige zoomlens en een geweldige keuze voor iemand die voor alles één lens wil gebruiken.

3. Sony E 20mm f/2.8

Beste lenzen voor Sony a6500 - Sony 20mm f2.8

Bekijk meer beoordelingen

Brandpuntsafstand: 20mm (equivalent aan 30mm)
Gewicht:
69g (2,4 oz.)
Grootte (Diameter x Lengte): 63 x 20 mm (2,5 x 0,8 inch)
Filter Diameter: 49 mm
Minimale scherpstelafstand: 0,2 m (7,8 inch)

Controleer de huidige prijs

Van alle lenzen in deze test, merk ik dat ik me aangetrokken voel tot deze vanwege het verbazingwekkend compacte ontwerp.

Gemonteerd op de Sony a6500, voelt het meer als een point-and-shoot camera dan een hoge kwaliteit spiegelloze opstelling.

Het pannenkoekontwerp is geweldig voor het maken van afbeeldingen in een incognitosituatie.

Als je op zoek bent naar een camera-instelling die de kleinste camera tussen jou en je onderwerp plaatst, is de Sony 20mm f/2.8 het!

Net als de hierboven genoemde Sony 24mm f/1.8 heeft dit objectief echt een mooie brandpuntsafstand. Hoewel ik de voorkeur geef aan 35mm, dit 30mm equivalent lens is een goede tweede.

De Sony 20mm f/2.8 ligt op de grens tussen een 50mm “normale” lens en groothoek, waardoor je het beste van twee werelden hebt.

Het is perfect voor reizen, familie, portretten en landschappen – het is een alles-doen lens voor een breed scala aan onderwerpen.

Beste lenzen voor Sony a6500 - Sony 20mm f2.8

Sony A6500 + Sony 20mm f/2.8 | 1/800 f/4 ISO 200

De build op de Sony 20mm f/2.8 is zo robuust als ik zou willen. Dit is waarschijnlijk te wijten aan zijn compact, superlicht ontwerp.

Als voelt alsof het meestal van plastic is gemaakt. Toch kan het feit dat het zo licht is, het helpen een val te overleven.

De groothoekvervorming is duidelijk maar niet overweldigend. Ik vind het draaglijk, vooral voor het fotograferen van landschappen en close-up actiesporten.

De autofocus van dit objectief is snel en effectief, iets dat me verbaast gezien hoe betaalbaar deze lens is.

Bij f/2.8 was het matig snelle diafragma handig, waardoor ik in donkere scenario’s kon fotograferen – als je veel fotografeert bij weinig licht, wil je misschien de Sony 20mm f/1.8 (test) overwegen, die nog een stop van licht biedt.

Een extra bonus is de zonnekap, die een extra mate van bescherming toevoegt aan het frontelement van de Sony 20mm f/2.8. Als je ooit je lensdop vergeet, maakt deze kap een wereld van verschil in het beschermen van je lens. Het beschermt het ook een beetje tegen regen en sneeuw bij het fotograferen bij slecht weer.

Eindoordeel? Een zeer effectieve lens in een ultralicht pakket!

4. Sony E 10-18mm f/4 OSS

Beste lenzen voor Sony a6500 - Sony 10-18mm f4

Bekijk meer beoordelingen

Brandpuntsafstand: 10-18mm (equivalent aan 15-27mm)
Gewicht:
225g (7,9 oz.)
Grootte (Diameter x Lengte): 70 x 63 mm (2,8 x 2,5 inch)
Filter Diameter: 62 mm
Minimale scherpstelafstand: 0.25m (9.8in)

Controleer de huidige prijs

Als fan van groothoeklenzen was dit de eerste lens die ik bezat voor mijn Sony a6500.

Hiermee kunt u creëren dramatische landschapsbeelden met een gelijkwaardige brandpuntsafstand vergelijkbaar met de 16-35mm full frame lens (mijn favoriete Sony zoomlens).

De Sony 10-18mm f/4 is voor het maken van Instagram-waardige foto’s met een persoon die wordt overschaduwd door een enorm landschap.

Dit brede tot superbrede zoombereik zal dompel de kijker onder in het frame, het vastleggen van weidse vergezichten met gemak.

Het andere voordeel van dit objectief ten opzichte van andere groothoeken is de compact formaat. Ik breng veel tijd door met skiën met het rits in mijn jas of klimmen met het hangend aan mijn harnas.

Beste lenzen voor Sony a6500 - Sony 10-18mm f4

Sony A6500 + Sony 10-18mm f/4 | 1/2000 f/6.3 ISO 400

De bouwkwaliteit van dit objectief is redelijk behoorlijk. Ik zou liever meer metaal in het ontwerp hebben. Toch heb ik deze lens veel doorgenomen en wordt hij door alles heen omhoog gehouden.

Ik gebruik het veel tijdens het kamperen / wandelen en het had geen problemen.

De allround scherpte van de Sony 10-18mm f/4 is uitstekend voor de prijs.

De autofocus werkt zoals verwacht en maakt gebruik van de algehele sterke punten van het uitstekende a6500 AF-systeem.  Zelfs aan de groothoekkant van de brandpuntsafstand had ik zelden problemen met jagen of zoeken. Mijn onderwerpen kwamen altijd scherp naar voren.

Voor een groothoekzoom voor deze prijs is de Sony 10-18mm f/4 verrassend scherp over het hele frame, zeker als je scherpstelt op of buiten het hyperfocusbereik van 1,5 meter (5 ft).

Met zijn constante f/4 diafragma heeft de Sony 10-18mm f/4 wat last van situaties met weinig licht.

Als je op zoek bent naar een astrofotografielens, zou ik zoiets als de Rokinon 12mm f/2 aanraden. Het heeft een handmatige scherpstelling, maar presteert verbazingwekkend bij het fotograferen van de nachtelijke hemel.

Toch is de Sony 10-18mm f/4 in alle opzichten een fantastische zoom voor een meer dan eerlijke prijs. Zijn veelzijdigheid en geweldig perspectief maak het een dode ringer voor elke a6500 kit.

5. Sony E 35mm f/1.8 OSS

Beste lenzen voor Sony a6500 - Sony 35mm f1.8

Bekijk meer beoordelingen

Brandpuntsafstand: 35 mm (gelijk aan 52,5 mm)
Gewicht:
154g (5,5 oz.)
Grootte (Diameter x Lengte): 63 x 45 mm (2-1/2 x 1-13/16in.)
Filter Diameter: 49 mm
Minimale scherpstelafstand: 0,3 m (0,99 ft)

Controleer de huidige prijs

Lees bijna elke fotografie-handleiding en het zal suggereren dat beginners leren met een standaard 50mm-lens.

De Sony 35mm f/1.8 is een prima optie voor wie op zoek is naar een 50mm equivalent op hun a6500.

Dit handige vijftig-equivalent moedigt je aan om met je voeten in te zoomen en onderwerpen met meer doel in te kaderen.

Het past bij de rekening voor een goedkope, snelle prime lens, en moet zeker op het boodschappenlijstje van alle Sony a6500-eigenaren staan.

Beste lenzen voor Sony a6500 - Sony 35mm f1.8

Sony A6500 + Sony 35mm f/1.8 | 1/640 f/4 ISO 200

De Sony 35mm f/1.8 heeft een mooie compact ontwerp dat past goed bij de a6500. Dankzij het diafragma van f/1.8 kun je fotograferen bij weinig licht en donkere scènes vastleggen.

De brandpuntsafstand van 50 mm is een geweldige mix van een portretlens en een alledaagse lens die bij beide relatief goed presteert.

De bokeh is soepel en consistent met enige scherpte naar het midden van het frame.

Mijn belangrijkste klacht is dat dit objectief niet de scherpste is. Hij lijdt het meest onder de grotere diafragma’s en krijgt niet veel scherpte totdat je veel diafragmeert. Voor een prime lens is dit nogal frustrerend.

Wat het mist aan scherpte, maakt het goed in hoe betaalbaar deze lens is, en zijn lichtgewicht en compact ontwerpen.

De bouwkwaliteit op de Sony 35mm f/1.8 is redelijk goed, alhoewel het voelt wel aan als een grotendeels plastic ontwerp. Toch ben ik een paar keer min gevallen en het gaat nog steeds goed!

De autofocus komt ruimschoots overeen met de uitzonderlijke prestaties van de Sony a6500. Het vindt zijn doel snel en snel. Geen klachten daar!

Definitief een oordeel? De Sony 35mm f/1.8 is een fantastische optie voor wie op zoek is naar de klassieke “nifty fifty” voor hun Sony a6500!

6. Sony E 50mm f/1.8 OSS

Beste lenzen voor Sony a6500 - Sony 50mm f1.8

Bekijk meer beoordelingen

Brandpuntsafstand: 50mm (equivalent aan 75mm)
Gewicht:
202g (7.1 ounce.)
Grootte (Diameter x Lengte): 62x 62 mm (2,4 x 2,4 inch)
Filter Diameter: 49 mm
Minimale scherpstelafstand: 0,39 m (15,3 inch)

Controleer de huidige prijs

Deze lens verraste me. In het begin wist ik niet zeker of ik het leuk zou vinden, maar het trok al snel mijn aandacht.

Het is meestal geen favoriete brandpuntsafstand voor een prime-lens, maar ik merkte dat ik het verschillende keren oppikte. Het equivalent van 75 mm comprimeert een scène en richt het oog van de kijker.

Lenscompressie helpt echt om achtergronden dichter bij de kijker te brengen. Het algehele effect zorgt ervoor dat het lijkt alsof een achtergrond dichterbij is dan het in werkelijkheid is.

Bovendien kun je met het f / 1.8-diafragma op de Sony 50mm f / 1.8 dromerige bokeh die je onderwerp isoleert van de achtergrond.

De andere lenzen in dit bericht komen niet in de buurt van het creëren van dat klassieke portretlook.

Ook zal de tele brandpuntsafstand van de Sony 50mm f/1.8 aangename beelden creëren die juiste verhoudingen van gezichten in portretten.

Deze lens is een geweldige keuze voor het fotograferen van mensen, of je nu voornamelijk headshots of portretten van het hele lichaam maakt.

Beste lenzen voor Sony a6500 - Sony 50mm f1.8

Sony A6500 + Sony 50mm f/1.8 | 1/800 f/4 ISO 200

Door zijn snelheid en brandpuntsafstand is dit objectief verrassend compact. In feite is het aanzienlijk lichter dan andere vergelijkbare lenzen.

Gezien het lage prijs, de scherpte van dit objectief is echt vrij bijzonder. Voor mij presteerde het veel beter dan verwacht.

De bouwkwaliteit is vrij gelijkaardig aan de Sony 35mm f/1.8 – licht en vooral plastic. Toch is dit, gezien het kleine formaat van de Sony a6500, geen slechte zaak, omdat het goed balanceert op de camerabody,

Eindoordeel? Als u op zoek bent naar een lens die prachtige portretten hoewel hij de bank niet breekt, is de Sony 50mm f/1.8 jouw man.

Sterker nog, als je nog geen lenzen voor je Sony a6500 hebt gekocht, is dit waarschijnlijk een van de eerste lenzen die je moet krijgen.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste lens voor Sony a6500?

Welke lens voor jou het beste werkt, hangt echt af van wat je fotografeert. Als je een beetje van alles doet, is de Sony 24mm f/1.8 onze topkeuze. Het is een veelzijdige brandpuntsafstand, had een uitstekende bouwkwaliteit en beelden komen mooi scherp uit.

Welke Sony-lens is het beste voor portretten?

Onze favoriete portretlens voor de Sony a6500 is de Sony 50mm f/1.8. Het levert die klassieke portretlook op, met mooie, romige bokeh die onderwerpen mooi scheidt van de achtergrond.

Kan ik full frame lens gebruiken op Sony a6500?

Ja, alle Sony FE (full frame) objectieven zijn te gebruiken met de Sony a6500. Houd er rekening mee dat de brandpuntsafstanden niet helemaal overeenkomen – je moet een 1,5 * brandpuntsafstandvermenigvuldiging toepassen.

Wat is de scherpste Sony lens?

Als je op zoek bent naar een haarscherpe prime lens, raden we de Sony 24mm f/1.8 aan. Aan de zoomkant van de dingen is de groothoek Sony 10-18mm f / 4 onze favoriete zoom.

Beste Sony a6500 lenzen | Laatste woorden

Sony_a6500_lens beoordelingen

De Sony a6500 met Sony 16-70mm f/4

Er zijn zoveel lensopties voor de Sony a6500, het kan moeilijk zijn om ze allemaal te doorgronden. Ik hoop dat ik het veld voor je een beetje heb verkleind met mijn lijst van de 6 beste lenskeuzes beschikbaar.

Om de beste lens voor u te kiezen, moet u overwegen waarvoor u deze gaat gebruiken en dat vervolgens afwegen tegen de functies, prijs, grootte / gewicht en over alle prestaties.

Een leuk ding over investeren in cameralenzen, is dat ze de neiging hebben om hun waarde behouden. Dat betekent dat je het vaak vrij gemakkelijk kunt verkopen als je merkt dat het niet voor jou werkt.

Ken je een geweldige Sony A6500 die niet op deze lijst staan? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Sony-24mm-f1.8

Sony E 24mm f/1.8

Geweldige prestaties bij weinig licht, vederlicht, stevige bouwkwaliteit en uitzonderlijke autofocus maken dit een must-have lens voor de Sony a6500.

Controleer de huidige prijs