Beste superzoom camera

Als u op zoek bent naar een superzoom camera, bent u bij ons aan het juiste adres! Bij Camera Labs schrijf ik diepgaande beoordelingen van camera’s, maar begrijp dat je drukke mensen bent die soms gewoon aanbevelingen willen van de meest opvallende producten. Dus hier zal ik de achtervolging inzetten en de beste superzoomcamera’s op dit moment opsommen. Merk op dat ze net als mijn andere gidsen ook worden vermeld op beoordelingsdatum, niet in volgorde van voorkeur.

Check prijzen bij Amazon, B&H, Adorama, eBay of Wex. U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek, een officieel Cameralabs-T-shirt of mok kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!

Beste superzoom camera

Panasonic Lumix TZ95 ZS80 test

Met een 30x gestabiliseerde zoom, 3 inch LCD scherm, 2,3 miljoen dot zoeker, 4k video, Wifi en Bluetooth is de Panasonic Lumix TZ95 / ZS80 de pocket travel zoom die anderen proberen na te bootsen. Nikon is binnen een snorretje gekomen met de COOLPIX A1000 die, afgezien van een minder gedetailleerde zoeker, nauw aansluit bij de hardwarespecificaties van de TZ95 / ZS80 en erin slaagt om een iets langere 35x zoom in te persen. Desondanks voelt de TZ95 / ZS80 rondom aan als een meer geavanceerde camera. Maar met alleen de verbeterde zoeker en Bluetooth die het scheiden van de oudere TZ90 / ZS70, lijkt dat nu een echt koopje te zijn, dus houd de prijzen goed in de gaten. Als je echter op zoek bent naar het beste van de huidige oogst van pocket superzooms, is de Lumix TZ95 / ZS80 degene die je moet verslaan.

Bekijk de prijzen van de Lumix TZ95 / ZS80 bij Amazon, B&H, Adorama of Wex. U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!

Canon SX70 HS test

De Canon PowerShot SX70 HS is een superzoom camera met DSLR-styling, 20 Megapixel resolutie en een 65x optisch zoombereik gelijk aan 21-1365mm. Opvolger van de vier jaar oude SX60 HS, de nieuwe SX70 HS erft het zoombereik, het zijwaarts scharnierende aanraakscherm en vrijwel dezelfde behuizing als zijn voorganger (hoewel hij de hotshoe verliest, wat frustrerend is als je een externe flitser of microfoon wilt monteren), maar upgradet de 1 / 2,3 inch type sensor van 16 naar 20 Megapixels, koppelt het aan de nieuwste DIGIC 8-processor om 10 fps te schieten en bijgesneden 4k-video te krijgen, en verbetert de zoekergrootte en resolutie. In termen van het lensbereik kan de SX70 HS-lens nu worden overtroffen door de 125x zoom op de Nikon P1000, maar 65x dekt nog steeds vrijwel elke situatie en cruciaal Canon gooit het op bijna de helft van de prijs, wat het met de updates een zeer verleidelijke optie maakt. Ik kan het niet meer dan vier sterren toekennen, omdat de toename van de sensorresolutie gepaard gaat met een vermindering van de prestaties bij weinig licht bij hoge ISO’s. Dat terzijde, het is nog steeds de beste kleine sensor / groot bereik superzoom die er is voor deze prijs en wordt sterk aanbevolen.

Bekijk de prijzen van de Canon SX70 HS bij B&H, Amazon, Adorama of Wex. U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!

Nikon COOLPIX B600 test

De Nikon COOLPIX B600 is een DSLR-achtige ‘bridge’ superzoom camera die het 40x bereik van de eerdere B500 upgradet met een langere 60x 24-1440mm zoomlens – dezelfde als op de COOLPIX B700. De oude AA batterijen zijn vervangen door een Lithium ion EN-EL12 die via USB in de camera kan worden opgeladen. Naast winsten zijn er echter verliezen en is het uitklapbare scherm van de B500 verdwenen, vervangen door een vast 3 inch paneel met dezelfde 920k dot resolutie. De meeste andere dingen blijven hetzelfde, waaronder volledig automatische point-and-shoot-bediening, 1080p-video, onopvallende continu-opnamen en de ongeëvenaarde Snapbridge voor naadloze beeldoverdracht naar je telefoon terwijl je fotografeert. Andere superzooms, zoals de Canon PowerShot SX70 HS, bieden betere prestaties en meer verfijning – maar met een hoger prijskaartje. De B600 vult een niche voor beginnende shooters die stonking superzoom-mogelijkheden willen in combinatie met eenvoudige probleemloze bediening en geweldige connectiviteit tegen een redelijke prijs. Aanbevolen.

Bekijk de prijzen van de Nikon COOLPIX B600 bij Amazon, B&H, Adorama of Wex. U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!

Sony RX100 VII test

De Sony RX100 VII is een high-end compact ontworpen voor reizen, actie, video en vloggen. Opvolger van de RX100 VI, het deelt dezelfde 24-200mm f2.8-4.5 zoom en in wezen dezelfde body met een aanraakscherm dat schuin omhoog kan kijken naar je toe en een kleine maar gedetailleerde zoeker die opduikt en weer naar beneden duwt in een handige enkele actie. Nieuw in de RX100 VII is een snellere sensor, waardoor hij lange bursts tot 20 fps kan opnemen zonder black-out, in combinatie met Sony’s nieuwste autofocus en oogdetectietracking voor zowel mensen als dieren, dus terwijl het technica islly een beetje langzamer dan de 24 fps topsnelheid van de Mark VI, het is bruikbaarder en ideaal voor het vastleggen van sport, evenals actieve kinderen en huisdieren. Als je echter behoefte hebt aan meer snelheid, vuurt een nieuwe single burst-modus zeven frames af met maximaal 90 fps, maar bij afwezigheid van pre-buffering moet je timing perfect zijn. De beste kwaliteit filmmodi blijven in 4k op 24, 25 of 30p, maar worden nu verbeterd door oogdetectie, effectievere stabilisatie en de aanwezigheid van een 3,5 mm microfooningang – een zeldzaamheid in dit type camera, hoewel je zonder accessoireschoen idealiter een beugel of een lav-microfoon nodig hebt. Net als voorheen heeft het te maken met zware concurrentie van Canon’s G5X II en G7X III, die beide 4k-video, helderdere lenzen met ND-filters en flip-schermen hebben, terwijl ze het ook op prijs onderbieden; de G5X II heeft ook een zoeker, terwijl de G7X III een microfooningang heeft. Maar de Sony zoomt veel langer, beschikt over fasedetectie-AF die zelfverzekerder is, of je nu foto’s of video’s maakt, om nog maar te zwijgen van veel snellere bursts en hogere framesnelheden voor superslowmotion. Dat gezegd hebbende, veel van wat de Mark VII aantrekkelijk maakt, is beschikbaar in de oudere RX100 VI als je de microfooningang, verbeterde 4k-stabilisatie of de nieuwste AF-modi niet nodig hebt, dus houd de prijzen in de gaten, terwijl toegewijde vloggers misschien nog steeds de voorkeur geven aan de eerdere RX100 VA met een kortere maar helderdere lens met een ND-filter, zij het zonder microfooningang. Maar uiteindelijk als je op zoek bent naar een doe-het-allemaal pocket reiscamera die ook geweldig is voor video en actie, is de RX100 VII moeilijk te verslaan. Het is niet goedkoop, maar er is niets anders dat dit allemaal biedt en nog steeds in je zak past.

Bekijk de prijzen van de Sony RX100 VII bij B&H of WEX. U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!

Nikon COOLPIX P1000 test

De Nikon COOLPIX P1000 is ontegenzeggelijk de koning van de superzooms. Het geweldige bereik van 125x, dat zich uitstrekt van een groothoek van 24 mm tot een oogverblindende 3000 mm, is ongeëvenaard en verdient een geheel eigen megazoomclassificatie. Naast de zoom heeft het meer te bieden, waaronder een grote heldere zoeker, een groot scharnierscherm, Raw-opnamen, 4K-filmen, een externe microfoonaansluiting, opladen van de batterij in de camera en Wifi met Bluetooth. De continue opnameprestaties zijn een beetje flauw, dus voor sport- en actiefotografie is het niet de beste keuze. En wanneer ingezoomd op 3000mm betekent het maximale diafragma van f8 dat je met hogere ISO’s fotografeert, tenzij de zon schijnt. Zelfs dan heb je ofwel zeer vaste handen of een andere ondersteuning nodig, zoals een monopod, om de camera te stabiliseren en je onderwerp gecentreerd in het frame te houden. Ondanks deze bedenkingen is de COOLPIX P1000 erg leuk. Hiermee kunt u opnamen maken die letterlijk buiten het bereik van elke andere spiegelreflexachtige superzoom op de markt zouden liggen. Als je van dieren in het wild of sport houdt, of als je gewoon graag foto’s maakt van verre, ontoegankelijke onderwerpen, is er echt niets dat de COOLPIX P1000 kan verslaan. Maar als je blij bent met een iets korter, beter beheersbaar zoombereik, hebben de COOLPIX P900, Canon PowerShot SX70 HS en Panasonic Lumix FZ80 / FZ82 allemaal genoeg te bieden voor een fractie van de prijs.

Bekijk de prijzen van de Nikon COOLPIX P1000 bij Amazon, B&H, Adorama of Wex. U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!

Canon SX740 HS test

De Canon Powershot SX740 HS is een pocket superzoom met een 20 Megapixel sensor en een enorm 40X zoombereik van 24 – 960mm. Als het de langste zoom is in een pocketable compact die je zoekt, zul je niet teleurgesteld zijn. De SX740 HS biedt PASM-belichtingsmodi, snelle 10 fps continu-opnamen, 4k-video en heeft een opklapbaar scherm dat geweldig is voor selfie-opnamen. Aan de andere kant omvat de 4k-video een strakke uitsnede die het effectieve telebereik nog langer kan maken, maar het korte einde veel minder breed maakt dan bij het filmen in 1080p. Om eerlijk te zijn geldt dezelfde beperking voor de Lumix TZ90 / ZS70 en over het algemeen biedt de SX40 HS een goede balans tussen eenvoud en verfijning voor degenen die van een beetje controle houden, maar even graag vertrouwen op Auto. Aanbevolen, maar overweeg ook zijn belangrijkste rivaal de Lumix TZ90 / ZS70 die mogelijk een iets korter bereik heeft, maar biedt meer fysieke bediening, een aanraakscherm, RAW-ondersteuning en een ingebouwde zoeker, allemaal voor een ongeveer vergelijkbare prijs dankzij het feit dat het een ouder model is. Het is ook de moeite waard om te onthouden dat als je geen 4k-video of de 10fps-bursts nodig hebt, Canon’s vorige SX730 HS vrijwel dezelfde functies biedt tegen een iets lagere prijs zolang de voorraad strekt.

Bekijk de prijzen van de Canon SX740 HS bij Amazon, B&H, Adorama of Wex. U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!

Panasonic Lumix TZ200 ZS200 test

Lumix TZ van Panasonic200 / ZS200 is het nieuwe topmodel in zijn enorm populaire travel-zoom serie. Opvolger van de TZ100 / ZS100, het erft de 1in / 20 Megapixel sensor, ingebouwde zoeker, niet-kantelbaar touchscreen, 4k video en Wifi, maar verhoogt het eerdere 10x zoombereik tot 15x, verhoogt het zoekerdetail, voegt 1080 video toe op 120p voor slow motion en bevat nu Bluetooth voor naadloze connectiviteit en locatie-tagging. Het letterlijk grote nieuws blijft echter dat nieuwe 15x zoombereik, gelijk aan 24-360 mm en gemakkelijk overtreft niet alleen zijn voorganger, maar alle rivaliserende 1in compacts met pocketbody’s. Het enige compromis is een diafragma dat bij f3.3-6.4 nog dimmer is geworden ten opzichte van de f2.8-5.9 van zijn voorganger, die op zijn beurt al een stuk dimmer was dan de f1.8-2.8 van rivalen met kortere zooms. Maar dat is het compromis dat je moet afwegen. Wil je een 1 inch sensor met een grote zoom die ook lichtsterk is, dan heb je een veel grotere body nodig zoals de Sony RX10 of Lumix FZ2000. Uiteindelijk is voor veel fotografen de combinatie van een grote zoom en een fatsoenlijke sensor in een pocketbody van de TZ200 / ZS200 alles wat ze moeten weten: het lensbereik en de functieset zijn onverslaanbaar in zijn klasse en net als zijn voorganger wordt het ten zeerste aanbevolen.

Bekijk prijzen bij Amazon, B&H, Adorama of Wex. U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!

Sony RX10 Mark IV test

De RX10 IV werkt Sony’s high-end Bridge Super-zoom bij met behoud van de 24-600 mm / 25x zoom, weerbestendige behuizing en OLED EVF van zijn voorganger, maar erft de sensor van de RX100 V voor fasedetectie AF, 24 fps bursts en 4k zonder te binnen. Het feit dat de RX10-serie de nieuwste RX100-sensor en beeldpijplijn erft, is geen verrassing, maar het hebben van fasedetectie-AF met het langere bereik van 24-600 mm is zoveel aantrekkelijker. In combinatie met de geweldige kwaliteit video, touchscreen en Bluetooth-locatietagging, zou de RX10 Mark IV de ultieme allrounder kunnen worden; bekijk mijn hands-on review-so-far!

Bekijk de prijzen van de Sony RX10 Mark IV bij Amazon, B&H, Adorama of Wex. U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!

Panasonic Lumix FZ80 / FZ82 test

De Panasonic Lumix FZ80 / FZ82 is een bridge superzoom met een 60x optisch bereik. Het werkt de Lumix FZ70 / FZ72 bij, met behoud van de 20-1200 mm lens van het oudere model, maar met een nieuwe 18 Megapixel sensor, een verbeterde 3 inch 1040k dot vast aanraakscherm en een meer gedetailleerde 0,2 inch 1,7 miljoen dot EVF. Ook nieuw zijn 4K-video en 4K-fotomodi, uitstekende Wifi voor draadloze opnamen en beeldoverdracht, snellere continu-opnamen, verbeterde AF met Panasonic’s Depth from Defocus-technologie en opladen via USB. Het heeft zowat alles wat je je maar kunt wensen in een bridgecamera voor deze prijsbalk een scharnierscherm, dus wordt ten zeerste aanbevolen.

Bekijk prijzen bij Amazon, B&H, Adorama of Wex. U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!

Panasonic Lumix FZ2000 / FZ2500 test

Panasonic’s FZ2000 / FZ2500 is de beste bridge superzoom camera van het bedrijf tot nu toe. Iedereen profiteert van het zoombereik van 20x / 24-480 mm, grotere zoeker en scharnierend touchscreen, maar filmschieters zullen dol zijn op onbeperkte 4k-opname, 10-bits HDMI-uitvoer, vloeiend intern zoomen en een ingebouwd ND-filter dat instelbaar is met 2, 4 of 6 stops. Met zoveel verbeteringen en verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger, is het moeilijk om niet enthousiast te zijn over de Lumix FZ2000 / FZ2500, die een enorm scala aan functies bevat tegen een zeer concurrerende prijs. Als high-end camera zou ik willen dat het weerbestendige afdichting had, maar het weerhoudt het er niet van om een aanbevolen prijs te verdienen. Vergelijk goed met de Sony RX10-serie.

[ControleerprijzenbijAmazonB&HWexUkuntookeenexemplaarvanmijnInCamera-boekkopenofmetrakterenopeenkopjekoffie!Bedankt![CheckpricesatAmazonB&HWexAlternativelygetyourselfacopyofmyInCamerabookortreatmetoacoffee!Thanks!