menuclose

4 x Wat je nog niet wist over mij

Melanie Caitlin van Happy Photographer

Dat ik fotograaf ben, weet je natuurlijk. Hoe ik mijn werk doe en waarom ook. Maar deze vier dingen? Die heb ik nog niet eerder gedeeld! Vier onzinnige weetjes, gewoon omdat ze zo lekker veel over mij zeggen.
 

1. Ik ben gék op kerst

Ja, echt. Gék. De lichtjes, de kaarsjes, de versieringen, de dennengeur, de warmte van de open haard, de crisp in the air, de liedjes, de liefde. Ik kan een boek schrijven over alles wat ik fijn vind aan kerst. En dat is eigenlijk nooit anders geweest. Al van kinds af aan werd bij ons thuis uitgebreid kerst gevierd. Met cadeautjes en de familie bij elkaar, een kerstdorp onder de boom en elk jaar weer die zoektocht naar de mooiste outfit. De liefde voor kerst is bij mij alleen maar groter geworden. Ik ben op mijn gelukkigst als ik die wintersfeer kan voelen, luister daarom het hele jaar door kerstliedjes, bezoek al in oktober de eerste kerstshows, zet het liefst in november al de boom neer, versier ons hele huis zoals je dat ook in Amerika ziet, heb een uit de hand gelopen groot Lemax kerstdorp en ga uit mijn dak met cadeautjes. Oh, enne, heb ik al gezegd dat kerst ook het thema van onze bruiloft is? ;-)
 

2. Ik heb een diepe band met Ierland

Al van kleins af aan kom ik in dit prachtige land. En niet zomaar: mijn tante woont er samen met mijn neefje en nichtje. Elk jaar gingen we minstens één keer een aantal weken bij ze langs om samen tijd door te brengen. Onze band is daardoor nu nog enorm sterk. Het is zo leuk om buitenlandse familie te hebben! De andere cultuur die je meekrijgt, een land ver weg dat toch als thuis gaat voelen, de dingen die je leert. Ik dank mijn tweetaligheid eraan en ook mijn intense liefde voor alles wat we hier niet hebben: Eddie Rocket’s, Yankee Candle (hele winkels vol!), Penneys (de originele Primark), Smyth’s en Home Store and More bijvoorbeeld. Maar ook de Ierse sfeer die ik niet eens onder woorden kan brengen, de ruimte die het land nog heeft, de mooie buitenwijken en werkelijk práchtige natuur. Ierland zal voor altijd als thuis voelen en ik zie mezelf ook met mijn gezin weer honderd tripjes maken om die liefde vooral door te geven aan de volgende generatie.
 

3. Mijn hele jeugd bestond uit Paramore

Paramore? Ja, die poprock band uit Amerika van liedjes als Misery Business en The Only Exception. Ik kwam ze op mijn veertiende per ongeluk tegen op Myspace en was meteen verliefd. Een bandje zonder label, amper ouder dan ik. We kwamen in contact (ieee, ja echt!) en ik heb letterlijk jaren gewacht voordat ik ze eindelijk in het echt kon zien. Jaren waarin ze een label vonden, groot werden, heel de wereld rond toerden en toen eindelijk ook Nederland aandeden. Mar dat was niet genoeg. Ik ben ook Engeland doorgereisd om ze te zien spelen, heb ze op mijn zestiende (echt nog steeds de coolste ervaring ooit!) mogen interviewen en zat letterlijk in de kern van de fanbase. Geen discotheken voor mij, maar wel mijn favoriete bandje volgen. Wat een heerlijke pubertijd was dat! <3
 

4. Ik wil wel op Hogwarts of in Stars Hollow wonen

Fotografie is mijn hobby en ook mijn werk, maar van lezen en series kijken houd ik minstens net zoveel. En dan het liefst de verhalen waarbij ik lekker kan wegdromen. Ik verslind alles wat met Harry Potter te maken heeft, drink het liefst butterbeer (oh my, echt, probéér het) en zou prima kunnen vertoeven op Hogwarts. Diezelfde liefde heb ik trouwens ook voor Gilmore Girls. De kneuterigheid en warmte van small town America waar iedereen elkaar kent en de leukste tradities gevierd worden. Liefst met een gazebo, buren die alles van je weten en een diner waar iedereen samen komt. I love it and I want it!

let's connect on instagram