menuclose

9 x Mooiste Trouwlocaties van Nederland

Foto van de ovale zaal in trouwlocatie het Teylers Museum in Haarlem, één van de mooiste trouwlocaties

De nooiste trouwlocaties

De mooiste trouwlocaties zijn voor mij een combinatie van een prachtige omgeving, mogelijkheden, goede service en goed eten. Als bruidsfotograaf kom ik jaarlijks nogal op wat plekken. Mijn persoonlijke favorieten vind je (in willekeurige volgorde) in deze blog! Van landgoederen met heel veel geschiedenis tot een restaurant met vermelding in de Michelin Gids en het oudste museum van Nederland.

Landgoed Groenendaal

Landgoed Groenendaal is een prachtig landhuis middenin het Groenendaalse Bos in Heemstede. De basis van deze trouwlocatie is het restaurant en met een vermelding in de Michelin gids mag je daar van alles van verwachten. Bovendien staat service hier ontzettend hoog in het vaandel – het team van Groenendaal doet er alles aan om jullie dag intiem en sfeervol te maken. Fotoplekjes genoeg in de omgeving: je kunt het bos in, het landgoed zelf als achtergrond gebruiken of binnen een kwartiertje rijden naar het mooie oude centrum van Haarlem.

Website: Landgoed Groenendaal

Trouwlocatie Landgoed Groenendaal

Teylers Museum

Het oudste museum van Nederland en dat in hartje Haarlem! Het museum werd al in 1778 gesticht als openbare gelegenheid voor kunst en wetenschap en is ook het enige museum ter wereld (!) met een authentiek gebouw en interieur uit de achttiende eeuw. Dat alleen al maakt dit UNESCO-monument een perfecte en spectaculaire plek om te trouwen. Met recht één van de mooiste trouwlocaties. Bonus: alleen als je in het Teylers Museum trouwt mag je hier je trouwreportage ook doen en dat is álles waard.

Website: Teylers Museum

Ceremonie bij het Teylers Museum

Buitenplaats Amerongen

In het midden van het land, in Amerongen in de provincie Utrecht, ligt Buitenplaats Amerongen. Een groot stuk land met daarop een Kasteel (dat dienst doet als museum), prachtige gebouwen die je kunt huren voor jullie bruiloft (het Koetshuis, Poortgebouw, een Oranjerie, het Zuidpaviljoen en de Stallen) en verschillende tuinen. Of je hier nu in de winter of de zomer trouwt: het is hier MOOI met hoofdletters.

Website: Eén van de mooiste trouwlocaties in Nederland: Buitenplaats Amerongen

Trouwlocatie Buitenplaats Amerongen

Amsterdam

Niet zozeer een trouwlocatie als wel een plek waar je helemaal uit je dak kunt. Het centrum van Amsterdam is een prachtig decor voor jullie bruiloft. Van de grachten (Waldorf Astoria, The Dylan) tot Het Scheepsvaartmuseum en Huize Frankendael: ik vind het allemaal even mooi.

Trouwlocatie Amsterdam

Villa Clementine

Villa Clementine ligt in Purmerend, net boven Amsterdam, en is recent helemaal gerenoveerd. De klassieke buitenkant is behouden en binnen is het super hip en licht, met een his & hers kleedkamer en een prachtige trouwzaal. In de tuin van de villa is alle ruimte om te borrelen en het witte prieeltje mag je absoluut niet overslaan tijdens je trouwreportage.

Website: Villa Clementine

Trouwlocatie Villa Clementine

Orangerie Elswout

Orangerie Elswout is een voormalige plantenkas uit 1879. Het maakt deel uit van het grotere landgoed Elswout en heeft een koninklijk tintje met moderne gemakken. En het wordt nog toffer als je je bedenkt dat hier eerder grootheden als Napoleon en keizerin Sissi te gast waren. In 1984 werd de Orangerie door Staatsbosbeheer gerestaureerd en tot Rijksmomument vernoemd. Tegenwoordig kun je er trouwen, borrelen, dineren en feesten in één van de twee zalen of buiten tussen de appelbomen.

Website: Orangerie Elswout

Trouwlocatie Orangerie Elswout

Het Oude Slot

Het Nederhuys, de Duivenpoort en de Theeschenkerij en dat allemaal op een vier hectare groot landgoed met boomgaard, water, weilanden en tuinen. Hoera! Het originele Slot is diverse malen verwoest. Het huidige gebouw stamt uit 1810 en is van alle moderne gemakken voorzien. Je kunt er binnen én buiten trouwen en ook binnen of buiten dineren. Extra voordeel voor mij als fotograaf: ik woon létterlijk om de hoek.

Website: Het Oude Slot

Trouwlocatie Het Oude Slot

Buitenplaats Beeckestijn

Je even op een Frans Chateau wanen? Met haar prachtige gebouwen, tuinen en bossen is Buitenplaats Beeckestijn Mooi met een hoofdletter M. Alles ademt hier allure, het is klassiek, het is verzorgd, het is adembenemend mooi. En de mensen van Brasserie Beeckestijn die de bruiloften hier regelen zijn zó fijn. Dikke aanrader!

Website: Brasserie Beeckestijn

Trouwlocatie Buitenplaats Beeckestijn

Kasteel de Hooge Vuursche

Ook weer in het midden van het land, maar dit keer bij Baarn: heb je het over een landgoed dan heb je het over Kasteel de Hooge Vuursche. Niets is indrukwekkender dan de oprijlaan oprijden en dan het grote kasteel zien opdoemen. De trouwzaal is binnen (dus nooit stress over het weer!) en práchtig, borrelen doe je binnen of buiten (bijvoorbeeld op het bordes) en voor de bruidsreportage maak je natúúrlijk gebruik van de tuin met haar prachtige fonteinen.

Website: Kasteel de Hooge Vuursche

Trouwlocatie Kasteel De Hooge Vuursche

Benieuwd naar voorbeelden van bruidsreportages op deze trouwlocaties?
De Bruiloft van J&J bij het Teylers Museum in Haarlem
De Bruiloft van Daphne & Jasper op Buitenplaats Beeckestijn
Classy expat bruiloft in het centrum van Amsterdam
De bruiloft van Jessica & Marthijn bij Kasteel de Hooge Vuursche in Baarn
Buiten trouwen bij Het Oude Slot in Heemstede
Sam & Alex trouwen bij Orangerie Elswout
Binnen trouwen bij Villa Clementine in Purmerend
De bruiloft van Donny & Nicole op Landgoed Groenendaal in Heemstede
Winter bruiloft op Buitenplaats Amerongen

let's connect on instagram