menuclose

De realisatie dat er geen zwaard boven mijn hoofd hangt


Altijd maar beter willen, constant dromen en filosoferen, nieuwe ideeën bedenken en uitvoeren: ik ben ondernemer en ik sta altijd aan. Tot ik me realiseerde dat er geen zwaard boven mijn hoofd hangt.

Sinds het begin van mijn bedrijf, precies vijf jaar geleden, lig ik geregeld middenin de nacht wakker omdat ik dat ene mailtje maar niet uit mijn hoofd kan zetten, moet ik in het weekend op de bank tijdens een film tóch nog even kijken wat er binnen is gekomen en dan gefrustreerd raken omdat ik er tijdens die film – natuurlijk – niets mee kan. Van mijn omgeving hoor ik ‘hey joh, nu is het weekend’ of ‘mensen rennen echt niet weg als jij een dag je mail niet beantwoord hoor’ en dan leg ik uit dat het anders is als je een eigen bedrijf hebt. Dat ik de deur aan het eind van de dag, klokslag vijf, niet achter mij dicht trek maar dat het dromen en filosoferen en werken verder gaat. In ieder geval in mijn hoofd. Omdat ik met mijn hart werk. Omdat alles persoonlijk is. Omdat ik constant de allerbeste wil zijn voor de mensen die de stap zetten om mij te boeken. Het is pure motivatie, eigenlijk.

Maar, is het eigenlijk wel zo anders voor ons als ondernemers? Is het echt gezond om constant de beste te willen zijn? Stiekem gaat het vaak ook een beetje ten koste van mezelf. Mijn behoefte aan rust wordt alleen maar groter: aan met een dekentje op de bank Gilmore Girls kijken, samen met de hele familie midget golfen of lekker even met Dennis door het bos wandelen. Even bezig zijn met mijn leven, in plaats van Happy Photographer ín mijn leven. Omdat ik geloof dat ik vooral het allerbeste kan zijn als mijn hoofd leeg is. Dat ik met volle focus kan werken juist omdat ik tijd vrij neem en kan genieten van alles naast mijn bedrijf. Werk ik om te leven of leef ik om te werken?

Ik besloot dit jaar mijn mail & social media apps helemaal van mijn telefoon te verwijderen. Nu moet ik een webbrowser openen, een adres intypen en handmatig inloggen en dat duurt écht veel te lang voor een tijd waarin we gewend zijn dat alles vooral snel gaat – ik neem er vaak de moeite niet voor. Gevolg? Ik ben alleen nog maar met werk bezig als ik ook écht aan het werk ben. En toen ineens kwam de realisatie: er hangt geen zwaard boven mijn hoofd. Het is MIJN bedrijf. Als ik liever geen mails in het weekend bekijk omdat ik die tijd graag bij mijn eigen gezin ben, dan doe ik dat gewoon niet. Zo simpel kan het zijn. Want, is dat ten slotte niet het grote pluspunt aan het hebben van een eigen bedrijf: dat je het in kunt vullen zoals je zelf wilt? Ik ben de enige die mij daarin tegenhoudt, ik creëer mijn eigen valkuilen. Dát zou Oprah nou een ‘Aha moment’ noemen. En dat moment kon ik je natuurlijk niet onthouden. ;-)

Bruidsfotograaf Melanie Caitlin op de foto in Haarlem

Op zoek naar een bruidsfotograaf?

"Ik ben Melanie, bruidsfotograaf en eigenaresse van Happy Photographer. Ik heb een voorliefde voor relaxte bruiloften met de focus op lekker eten, sfeer en samenzijn. Of het nu een classy feest in Amsterdam is, een hippe strandtent of een kas middenin een weiland: ik leg als bruidsfotograaf voor jullie ongezien de ongedwongen, echte momenten vast. Met extra focus op emoties & sfeer."

 

Happy Photographer is bruidsfotograaf in Haarlem e.o. Ben jij op zoek naar een bruidsfotograaf en wil je graag kennismaken? Neem dan contact op via de button hieronder.

x Melanie

let's connect on instagram