menuclose

Happy Photographer Gaat Trouwen: de eerste stappen

Happy Photographer Gaat Trouwen: de eerste stappen. Van het bedenken van een thema en kleur tot het kiezen van een locatie en fotograaf.
Het besef van de verloving is ingedaald, de bruidstijdschriften zijn gekocht en het plannen is begonnen. We kijken naar locaties en fotografen, bedenken een thema en een kleurschema. Happy Photographer Gaat Trouwen: de eerste stappen!

Ik werk natuurlijk alweer bijna vijf jaar fulltime als bruidsfotograaf, dus je zou denken dat ik dan alles weet, maar jéétje wat komt er een hoop op je af als je gaat trouwen! Het is denk ik ook meer gewoon het besef dat ik ga trouwen en dat ik eindelijk los mag na jaren verzamelen op Pinterest, hints droppen en wegdromen bij foto’s van anderen. Dat Dennis en ik het feest van ons leven mogen geven met alle mensen die we lief hebben, mogen vieren dat we van elkaar houden – ik heb er zoveel zin in!!

1. Thema & Kleurschema

Een thema en kleurschema bedenken is een handige stap 1. Welke sfeer vind je fijn en wil je graag neerzetten op je dag? Als je een favoriete plek kon bedenken, een favoriete tijd van het jaar, een mooiste kleur – waar kom je dan op uit? Voor ons is het kerst: er gaat niets boven de warmte en gezelligheid van december met lichtjes en kaarsjes en versieringen en holiday cheer! Kerst wordt het dus. De volgende stap is om dat ook in kleuren uit te drukken. Ik ben zelf niet zo van de felle kleuren, dus dé kerstkleuren groen en rood zullen het niet gaan worden. Wat dan wel? We’re working on it…

Zo in het begin is ook de ideale tijd om een globaal budget vast te stellen. Er staan miljoenen lijstjes online. Even googlen op ‘Wat kost een bruiloft?’ en je komt al een heel eind. Kijk ook vooral even bij de leveranciers die je nu al aanspreken. Komt dat een beetje overeen met al die lijstjes op internet? Het is maar globaal, maar wel een goed begin.

2. Trouwlocatie uitzoeken

Nadat je de sfeer van je dag bepaald hebt, kun je ook gaan kijken naar trouwlocaties die daarbij passen. Wij wisten twee dingen al voor de verloving zeker: kerst en de trouwlocatie. We houden ‘m nog even geheim omdat we nog niet weten of we er ook terecht kunnen, maar de afspraak staat voor morgenochtend. Omdat we twee jaar vooruit plannen en we nog geen vaste dag hebben (een vrijdag in december), hebben we – denk ik – een goede kans. De meeste trouwlocaties zijn ruim een jaar van tevoren toch wel volgeboekt, dus vergeet niet om hier vroeg mee te beginnen!

3. Bruidsfotograaf zoeken

Iets met de bomen en het bos. Kies je voor hele toffe momenten, voor een bepaalde bewerkingsstijl, of voor iemand bij wie je je relaxt voelt op de dag? Het liefst natuurlijk allemaal. Ik heb een shortlist en dat scheelt. Heb je dat nog niet? Check dan vooral even websites als The Perfect Wedding of Onze TrouwFotograaf. Het zijn verzamelwebsites waar je op locatie of trouwdatum kunt zoeken naar fotografen (ik sta er ook bij!). Kwestie van foto’s kijken en klikken op alles wat je meteen aanspreekt. Dan ga je kijken naar prijzen en wat fotografen daarvoor leveren. Ook handig: googlen op fotograaf + woonplaats of bruidsreportage + trouwlocatie.

Zet het allemaal lekker in een schema als je twijfelt tussen fotografen. Wát leveren ze en hoe snel, betaal je nog extra voor diensten of is alles inclusief, krijg je er een album bij of niet? Belangrijke zaken natuurlijk, maar niets is zo belangrijk als je gevoel. Vergeet dat niet. Vaak vóel je het al bij een fotograaf: dit is het, dit zijn de beelden waar ik verliefd op ben, dit wil ik van mijn eigen dag ook, met deze fotograaf wil ik afspreken voor een bruidsgesprek. Beelden blijven over, ook na twintig jaar nog. Kies voor iemand voor wie je echt dat eeuwige enthousiasme voelt en laat niet alleen de prijs leiden. Bruidsfotografie is een investering in jullie samen, in het bewaren van jullie herinneringen. Elk klein momentje: voor nu, maar zeker ook voor later.

Zover zijn wij nog niet helemaal, maar mijn verloofde heeft mijn shortlist inmiddels in zijn mailbox dus dat duurt vast niet lang meer. ;-) Keep you posted!

Bruidsfotograaf Melanie Caitlin op de foto in Haarlem

Op zoek naar een bruidsfotograaf?

"Ik ben Melanie, bruidsfotograaf en eigenaresse van Happy Photographer. Ik heb een voorliefde voor relaxte bruiloften met de focus op lekker eten, sfeer en samenzijn. Of het nu een classy feest in Amsterdam is, een hippe strandtent of een kas middenin een weiland: ik leg als bruidsfotograaf voor jullie ongezien de ongedwongen, echte momenten vast. Met extra focus op emoties & sfeer."

 

Happy Photographer is bruidsfotograaf in Haarlem e.o. Ben jij op zoek naar een bruidsfotograaf en wil je graag kennismaken? Neem dan contact op via de button hieronder.

x Melanie

let's connect on instagram