Hoe spontane foto’s ontstaan

Fotograaf Haarlem Happy Photographer
Een Happy Photographer fotosessie boek je als je écht spontane foto’s wilt. De ongedwongen momenten, foto’s vól liefde, precies zoals je bent. Hoe zit het met jouw verwachting als klant en hoe komen die spontane foto’s eigenlijk tot stand?

Elke geslaagde fotosessie heeft drie ingrediënten: vertrouwen, liefde en lol.

1. Vertrouwen

Vertrouwen – by far het meest belangrijke ingredient van een geslaagde fotosessie. Geef mij als fotograaf voor dat ene uurtje de regie. Voor sommigen vanzelfsprekend en voor anderen wat lastiger. Ik vraag je om diep en intens te geloven dat ik maar één ding wil: jou de allermooiste foto’s leveren. En dat ik, na jarenlange ervaring en honderden fotoshoots, precies weet hoe ik dat moet doen. Dat ik, hoe gek het soms ook voelt, altijd bewust bezig ben met alles wat er tijdens de fotosessie gebeurt. (Ja, zelfs als ik je kinderen even laat uitrazen!)

Loveshoot Haarlem door fotograaf Happy Photographer

2. Lol

Tijdens onze fotosessie werk ik veel met opdrachtjes. Om je te helpen loslaten, om het makkelijker te maken en vooral ook om te zorgen dat je super veel plezier hebt. Want het zijn precies díe opdrachtjes die ervoor zorgen dat we van staatsieportret naar authentiek portret gaan. En dat is rennen, springen, lachen, en spelletjes spelen. Kinderen kunnen dat van nature: ze gaan makkelijker mee en geven zich sneller over aan de sfeer van een fotosessie. Voor volwassenen is dat soms even inkomen. Maar ook met jou wil ik terug naar de kern, terug naar waar het in het leven en in jouw wereld om draait. Liefde en lol.

Fotograaf Haarlem | Happy Photographer Jaaroverzicht 2014

3. Liefde

Op de foto’s ligt de focus op jullie onderlinge band. Want precies die liefde, waardering, de reden dat jullie samen kwamen… dát maakt jullie verhaal zo mooi uniek. En dat hoeft helemaal niet perfect te zijn. Voor mama’s en papa’s met (kleine) kids is dat af en toe best lastig. Je wilt toch graag die vrolijke familie foto en dan zul je nét zien dat je kinderen hun dag niet hebben. Geeft niet! Ook hier is ‘loslaten’ de sleutel. Geef je kinderen de ruimte of zichzelf te zijn: om te spelen, te rennen en te vliegen. Ze komen vanzelf weer terug en dan is het als fotograaf mijn taak om te zorgen dat ze het leuk hebben en dat ik die lol kan vastleggen!

Familie fotoshoot bij de Amsterdamse Golf Club door Happy Photographer

Nog meer tips en informatie:
Wacht niet met foto’s maken tot je perfect bent
4x Tips: Maak van jouw fotosessie de allerbeste

no comments
Reactie

Je e-mailadres wordt nooit gedeeld of openbaar gemaakt. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Menu Menu