menuclose

Een spontane fotoshoot? Zo doe ik het!

Spontane familie fotoshoot door fotograaf Happy Photographer
Wil je ongedwongen familie foto’s en vooral: een relaxte & spontane fotoshoot? Zodat je mooie beelden van jullie gezin aan de muur kunt hangen? Maar vraag je je af hoe zo’n fotoshoot eigenlijk gaat en hoe zoiets ‘ongemakkelijks’ als op de foto gaan, een beetje relaxt wordt? ;-)

Elke geslaagde fotosessie bestaat voor mij uit drie ingrediënten: vertrouwen, liefde en lol.

1. Een spontane fotoshoot? Vertrouwen is belangrijk!

Vertrouwen – by far het meest belangrijke ingredient van een geslaagde fotosessie. Geef mij als fotograaf voor dat ene uurtje de regie. Voor sommigen vanzelfsprekend en voor anderen wat lastiger. Ik vraag je om te vertrouwen dat ik maar één ding wil: jou de allermooiste foto’s leveren. En dat ik, na jarenlange ervaring en honderden fotoshoots, precies weet hoe ik dat moet doen.

Ongedwongen foto van drie kinderen bij 't Wed vlakbij Haarlem

2. Ouderwets lol hebben

Tijdens mijn fotoshoots werk ik veel met opdrachtjes. Om het makkelijker te maken en vooral ook om te zorgen dat je super veel plezier hebt. Want het zijn precies díe opdrachtjes die ervoor zorgen dat we van staatsieportret naar authentiek portret gaan. En dat is rennen, springen, lachen en spelletjes spelen. Kinderen kunnen dat van nature: ze gaan makkelijker mee en geven zich sneller over aan de sfeer van een fotosessie. Voor volwassenen is dat soms even inkomen. Maar ook met volwassenen wil ik terug naar de kern, terug naar waar het in het leven en in jouw wereld om draait: de mensen om je heen.

Spontane fotoshoot van een gezin bij 't Wed in de Kennemerduinen

3. Spontane foto’s & heel veel liefde

In mijn foto’s leg ik de focus op die ongedwongen momenten en ook zeker op jullie onderlinge band. Want precies die liefde, waardering, de reden dat jullie samen kwamen… dát maakt jullie verhaal zo mooi uniek. En dat zijn snelle blikken, een kleine aanraking of een zoen. Ik probeer tijdens een familie fotoshoot heel goed op te letten en altijd een combinatie te maken van die ongedwongen, vrolijke familie foto’s en de details waaruit voor mij de liefde spreken. Ik vind dat die twee dingen samen de fotoshoot compleet maken!

Liefdevolle foto van een moeder met haar dochter tijdens een familie fotoshoot in Heemstede

Benieuwd naar voorbeelden van spontane familie fotoshoots?
Spontane familie fotoshoot bij de Langevelderslag
Herfstige familie fotoshoot in hartje Haarlem
Familie fotoshoot in de Sluftervallei op Texel
De Gezinsfotografie Workshop bij ’t Wed

let's connect on instagram