Bondgenoot Stuart

Hallo, ik ben Ally Stuart, een documentaire trouwfotograaf die in Schotland woont en werkt en ik ben dol op mijn werk!  Ik ben al mijn hele leven fotograaf, ik fotografeer bruiloften sinds 2004 en heb nooit een “echte” baan gehad. Ik ben altijd mijn eigen baas geweest en ik hou ervan.

Ik ben dol op de uitdaging om geweldige composities te vinden en de gelukkige, verdrietige, emotionele en grappige momenten op een bruiloft te documenteren. Ik denk dat er op elke bruiloft ongelooflijke foto’s te maken zijn.

Ik moet ze gewoon vinden. Ik kan niet begrijpen waarom iemand tijd zou willen doorbrengen op hun bruiloft om te poseren voor foto’s. Echte momenten zijn waar het voor mij allemaal om draait.

Ik begon met Canon-apparatuur. Ik had alles!! Elke brandpuntsafstand, zooms, priemgetallen, macro’s, noem maar op, en ik had het. De Canon EF 135mm f/2L was een geweldig objectief, maar ik kan me niet voorstellen dat ik nu zo lang iets zou gebruiken

Daarna heb ik mijn kit teruggebracht tot slechts een paar lenzen en twee Nikon D800’s. Ze waren geweldig maar zwaar, dus ik schakelde over naar Fuji toen spiegelloos op het punt kwam dat ze goed waren bij weinig licht.

Met de Fuji X-serie hou ik van het zeer lichte gewicht van de camera’s, de bijna stille sluiter, het klapscherm dat me in veel betere hoeken brengt en me het volledige verhaal van de dag op een fantasierijke reportage-manier laat vertellen.

Ik waardeer het ook dat het fotograferen van Fuji je deel van de Fuji-familie betekent. Het is nog steeds een klein bedrijf dat voor zijn klanten zorgt.

Ik fotografeer nu met 3 camera’s op de dag. Een Fuji X-T2, een Fujifilm X-T3 en een Fujifilm X100F. (Het is zo rustig en geweldig in de kerk en drankjes receptie. De meeste mensen denken gewoon dat ik te gast ben).

Ik heb meestal een Fuji 18mm of een Fuji 14mm op de ene body en een Fujifilm 56mm f/1.2 op de andere. De Fujifilm X100F heeft een 23mm vast objectief. Dat is alles wat ik nodig heb om een bruiloft te fotograferen.

Af en toe gebruik ik een Fujifilm 90mm f/2 voor sommige van de paar opnames. Ik heb een Fujifilm 35mm f/1.4 die in de auto blijft tenzij ik echt het gevoel heb dat ik hem nodig heb en een Fujifilm 23mm f/1.4 die eigenlijk gewoon een back-up is voor de Fujifilm X100F, hoewel ik hem soms op de dansvloer gebruik.

Ik heb een paar reservebatterijen op zak en SD-kaarten in een Think Tank Pocket Rocket.

Ik draag geen tas op bruiloften, maar ik heb wel een klein zakje (het is eigenlijk een heel goedkoop krijtzakje voor klimmers… nee ik ben geen klimmer) aan mijn riem en een heuptas. Alles wat reservekit is of flashkit is voor de dansen, wordt in een Billingham Hadley Small en een Lower Roller-koffer gestopt.

Dit is wat ik op de dag draag, ik gebruik geen tas:

Fujifilm X-T2
Fujifilm X-T3
Fujifilm X100F
Fujifilm 14mm f/2.8
Fujifilm 18mm f/2
Fujifilm 56mm f/1.2

Bewaard in de kofferbak van de auto die meestal in de buurt is:

Fujifilm 23mm f/1.4 – Test hier
Fujifilm 35mm f/1.4
Fujifilm 90mm f/2

Voor de dansvloer:

Phot-R lichtstandaards (x2)
Selens MN-BK 2 in 1 Universele Honingraat Grid
Godox AD200 (x2)
Alpine PartyPlug oordoppen
Panasonic Eneloop Pro AA 2500mAh Eneloop NiMH (x16)
Godox Xpro-F
Rogue Gels – Universele Verlichting Filter Kit
Godox TT350F
Godox V860II-F
Manfrotto MTPIXI-B, PIXI Mini Statief
Manfrotto LED Light met Lumimuse, 8

Andere dingen die ik gebruik zijn:

Optech spiegelloze camerariem
Manfrotto MMELEA5BK, Element Aluminium Monopod (ik zet er soms mijn Godox TT350F op)
SD-kaarten zijn Sandisk Extreme Pro 128GB
Ik heb ook een Fujifilm 18-55mm f/2.8-4
Naked Bars zijn er voor het geval ik niet gevoed word… Salted Caramel is mijn favoriet.

www.allystuartphotography.co.uk | @mabelandmoosenewborn

trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer