Canon’s nieuwe camerabeeldpatenten zijn coole ideeën

FacebookPinterestDelen

Canon is een beetje een nieuwkomer in de wereld van spiegelloze camera’s, maar het is een oude pro in camera-ontwerp in het algemeen. Dit is misschien de reden waarom het bedrijf geen gebrek heeft aan innovativiteit bij unieke bouwconcepten, zoals het idee van opvouwbare schermen van smartphones nemen en toepassen op een camera.

Canon’s nieuwe concept is een achterscherm voor zijn spiegelloze camera’s dat toevallig ook openvouwbaar is tot een groter, deels flexibel scherm, net zoals die op opvouwbare telefoonschermen dat doen. Er zijn twee versies van het ontwerp die Canon heeft ingediend bij het Amerikaanse octrooibureau.

De ene toont een scherm met twee opvouwbare scharnieren die vanuit een midden naar buiten openen, net als raamluiken, maar naar één kant zijn gedraaid, terwijl het tweede ontwerp is van een enkel opvouwbaar scharnier dat uitkomt voor een landschapsgericht groter scherm, een beetje zoals een boek dat aan één kant is gedraaid.

Volgens het eerste patent, opgemerkt door de website Canon Watch, “omvat een weergave van een elektronisch apparaat eerste tot derde weergavegedeelten die ten minste gedeeltelijk flexibel zijn en integraal zijn geconfigureerd,”

Het patentdocument – genummerd 0269152 – vermeldt ook: “Het display heeft een eerste buiggedeelte op een grens tussen het eerste weergavegedeelte en het tweede weergavegedeelte en heeft een tweede buiggedeelte op een grens tussen het tweede weergavegedeelte en het derde weergavegedeelte.”

Voor het tweede patentontwerp – genummerd 0272266 – merkt Canon op dat “in een elektronisch apparaat een scherm ten minste gedeeltelijk flexibiliteit heeft, een veelvoud aan weergavegedeelten omvat en een buiggedeelte bevat aan elk van de grenzen van de weergavegedeelten,”

Canon stelt ook: “Een elektronisch apparaat bevat, in de buurt van elk buiggedeelte, een scharniergedeelte dat relatief roterend twee weergavegedeelten koppelt en is geconfigureerd om bij elk buiggedeelte te buigen als startpunt als reactie op rotatie van elk scharniergedeelte.”

Het is de moeite waard om te benadrukken dat beide ontwerpen slechts inzendingen van canon zijn. Ze bestaan nog niet in bekende, aankomende of geruchten productreleases van de fabrikant. Canon kan inderdaad een camera uitbrengen met uitdijende opvouwbare displaytechnologie, maar het kan gewoon zijn dat het ontwerp in het nauw wordt gedreven met een officiële aanvraag voor het geval anderen het niet als eerste kunnen nemen. Dit betekent niet dat Canon het zal gebruiken.

Als Canon daadwerkelijk een camera met een opvouwbaar scherm zou uitbrengen, zou het verdomd cool zijn. Nu dit bestaat in telefoonschermen en andere apparaten, is het een logische progressie voor digitale cameratechnologie en zoals elke fotograaf kan bevestigen, zou het geweldig zijn om meer visuele ruimte te hebben voor een grotere preview van wat er wordt vastgelegd.

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer