Catalin Biedron

Mijn naam is Catalin Biedron, ik woon in Duitsland en ik ben trouwfotograaf. Maar mijn hart klopt steeds meer voor mensen die mij hun verhalen vertellen en mij de diversiteit van hun cultuur en hun tradities laten zien. Om hun glimlach, kennis en het dagelijks leven vast te leggen, hebben me een ander persoon gemaakt.

Mijn beeldtaal richt zich op het karakter en de waardigheid van mens en natuur. Ik herinner me elk moment in hun wereld en ik mag deel uitmaken van hun verhaal. Ik wil niet alleen een waarnemer zijn, maar een luisteraar en tijdvanger.

Iemand die de stemming van een alledaags moment kan omzetten in een waardevolle herinnering. Fotografie is voor mij een emotionele reis. Een reis die mij inspireert en die ik zonder mijn camera niet zou meemaken.

Camera

Wat de technische uitrusting betreft, begon het allemaal met de Canon 50D. In het begin werden alleen vrienden gefotografeerd. Voor bruiloften gebruik ik de 5D Mark II, terwijl de 5D Mark III mijn reisgenoot werd. Ik realiseerde me echter na een maand backpacken dat de camera te groot was voor mijn soort fotografie. Ik wilde heel graag een klein model hebben, om niet op te vallen.

Ik heb onderzoek gedaan op het internet en toen besloten om voor de Sony a7III te gaan. De Sony a7III ligt veel beter in mijn hand en het belangrijkste is dat hij klein is, waardoor ik als persoon meer aandacht krijg dan mijn camera. Met de Sony a7 III kun je ook heel goed filmen, maar je hebt wel hele vaste handen nodig.

Aangezien ik geen zin heb in een gimbal, was ik op zoek naar een camera die beide heel goed kan. Met de Fujifilm vond ik de X-T4, het is nu mijn metgezel. Ik hou van de retro look, ook de huidtinten en het filmen zorgen ervoor dat ik me veel leuker voel dan bij de Sony. Ook zonder gimbal krijg je prachtige opnames.

Lenzen

– Sigma 35mm f/1.4
– Sony 85mm f/1.8
– Fujifilm 16-55mm f/2.8

Met de Sigma 35mm f/1.4 en de Fujifilm 16-55mm f/2.8 maak ik foto’s op liefste, dus ik kom heel dicht bij de mensen en kan ook van ver komen fotograferen. Ik hou van de scherptediepte en de manier waarop lenzen het licht opvangen. Ze zijn perfect voor de meeste situaties.

Verlichting/Triggers

Ik ben meer een fotograaf met natuurlijk licht, maar als ik moet flitsen, dan met Godox V1-S. Deze flitser maakt alles veel gemakkelijker, u hoeft geen batterijen te vervangen of te zoeken naar volledige batterijen.

Tassen/Riemen

Ik heb onlangs de Peter Mckinnon rugzak van Nomatic gekocht en ben zo blij dat ik nu alles op één plek kan bewaren. Vroeger zat alles in een paar verschillende kleine draagtassen, die op reis gebruikt kunnen worden, een nachtmerrie. Keer op keer moest ik in een zak op de grond rondsnuffelen om iets te vinden. Ik vind het ook geweldig dat deze rugzak er niet uitziet als een normale cameratas!

Ik heb de SmallRig dubbele camerariem en ik ben zeer tevreden. Het ligt goed is comfortabel en veilig. Maar het wordt alleen gebruikt voor bruiloften – met twee camera’s tijdens het reizen wordt het na een tijdje echt vervelend.

Statieven

Ik heb twee statieven die ik zeer zelden gebruik – de Cullmann Nanomax 490 en de Hama Traveller 117 bal. Als ik een statief nodig heb, gebruik ik het laatste, omdat het erg licht en klein is.

Hardware en software

Ik werk graag met Lightroom en Photoshop op mijn iMac 27 inch.

MISC.

Ik pak mijn fotorugzak in en neem die mee. In mijn rugzak wordt de Fujifilm X-T4 geleverd met het 16-55mm 2.8 objectief en vier SanDisk 64 GB geheugenkaarten en drie batterijen NP-W235 van Fujifilm. Meer heb ik niet nodig.

Laatste woorden

Vanaf het allereerste begin was mijn grootste motivatie om vast te leggen wat ik zag, dat speciale moment dat al voorbij is in de volgende seconde. Alleen door authenticiteit en een boodschap kan een momentopname een kunstwerk worden. Als fotograaf probeer ik precies deze claim foto voor foto te realiseren.

www.lifeisamoment.de | @catalin_biedron

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer