Chris Denner

FacebookPinterestDelen

Ik ben Chris Denner, gevestigd in Birmingham UK. Ik ben al 22 jaar fotograaf en ben vele jaren geleden afgestudeerd aan de universiteit met een verscheidenheid aan fotografievaardigheden, waarvan de meeste nu volledig verouderd zijn.

Maar het gaf me een geweldige technische basis, ik gebruik nog steeds veel ‘inverse vierkante wet’ omdat ik graag off-camera flitser gebruik.

Het was dus niet helemaal tijdverspilling, maar omg had ik een hekel aan school. Het leek allemaal zo zinloos voor de jonge ik. Ik wist al op mijn 13e dat ik geen normale baan zou hebben. Ter verdediging van mijn leraar deden ze hun best, maar ik was echt een slechte leerling.

Ik ben ook een songwriter, vandaar mijn favoriete gitaar op de kitfoto. Ik heb altijd in bands gespeeld, met enig succes, maar fotografie is mijn belangrijkste ding.

Dit is dus mijn leven – gitaren en camera’s. En rode wijn.

Camera

Sony A7 III – Ik was een Canon / Pentax shooter voor het grootste deel van mijn carrière, maar wisselde naar Sony vorig jaar als ik had gehoord zulke verbazingwekkende dingen over de eye focus functie en besloten om mijn fotografie te mixen. Ik stopte letterlijk op een maandag, nam de levering op een dinsdag, schoot een bruiloft op donderdag en gooide mezelf als eerste in de voeten!

Ik hou van hun grootte, gewicht, alles. Heb er letterlijk geen slecht woord over te zeggen. Ik heb gefotografeerd op een Pentax 645 met PhaseOne Digi terug voor vele jaren, dus deze Sony camera’s zijn een droom. Je had de Pentax als wapen kunnen gebruiken dat het zo zwaar was.

Lenzen

Sony 28-70mm f/2.8
Sony 35mm f/1.8
Canon EOS 50mm f/1.4L (met metabones adapter)
Sony 85mm f/1.8
Sony 75-300mm f/4

Ik ben dol op prime lenzen, ze vormen 98% van mijn werk. Mijn gebruikelijke loadout is de 35mm / 85mm, maar gebruik de 50mm voor het merendeel van mijn portretsessies. Het is de enige lens uit mijn Canon-tijd die ik niet kon loslaten. Ik hou er zo van, ik moest de meta bones-adapter krijgen, dus het werkt met mijn Sony.

Ik gebruik mijn 35mm meestal, hou ervan om dicht bij mijn koppels te komen, het geeft een geweldig intiem gevoel, maar het is enigszins invasief voor mijn koppels.

Verlichting/Triggers

Godox! Hou van mijn Godox, ik ben ook profoto gaan gebruiken, ze zijn geweldig, maar ik hou wel van mijn Godox. Ik gebruik OCF veel, het is een groot deel van mijn uiterlijk, dus Godox is mijn dagelijkse eenheid. Godox triggers, ik gebruik een Godox Ad200 en twee Godox V860-C, en ik zal binnenkort ook investeren in de nieuwe V1-flitser met de afgeronde kop. Godox als je dit leest, sla me op!

Magmod helemaal voor lichtvorming. Duur, maar de moeite waard. Ik gebruik de Magmod Magbeam, Magmod Magbox, verschillende gels en roosters, maar ook veel zelfgemaakte dingen, afhankelijk van wat voor soort look ik zoek. Magmod rots!

Ik maak zelf ook veel maskers, filters en allerlei lichtvormers met de hand. Het is leuk. Ik zou het aanraden. En het geeft je looks die niemand anders heeft.

Tassen/Riemen

Ik gebruik een cameraharnas dat ik ongeveer vijf jaar geleden heb gekocht bij Way Up North in Stockholm, ik heb het een paar keer gebroken, maar ik laat het steeds repareren. Het is cool. Ik heb er lensdoeken en regenhoezen aan hangen, Spuds spullen en Thinktank. Het is gemakkelijker als je met twee camera’s fotografeert.

Manfrotto tassen. Geweldige tassen. De mijne zijn na jaren van gebruik in de prullenbak gegooid. Ik heb medelijden met ze.

Statieven

Ik gebruik nova monopods voor mijn flashguns, ik gebruik ze graag als handheld booms, om ze achter klanten te krijgen voor achtergrondverlichting of haarverlichting. Ze hebben echt geweldige poten en zijn allemaal van koolstofvezel.

Hardware en software

Adobe Creative Cloud is mijn beste investering ooit. Ik gebruik Dell computers, een laptop op locatie, toren in de studio. Ik gebruik ook Wacom-tablets, ze geven je geweldige controle tijdens het bewerken. Ik gebruik JpegMini ook en hou van Shootproof om galerijen aan klanten te leveren. Ik gebruik Lightroom CC en Photoshop meestal. Grote fan van hen.

Presets die ik gebruik zijn Dvlop, ik ben er een grote fan van. Met name de Gabe McClintock degenen. Ik gebruik deze als mijn basis en heb mijn eigen gemaakt met worden toegepast op import in LR. Ik geef de voorkeur aan warmere en modderige tonen, dus ik pas de WB meestal aan op bewolkt.

MISC.

Zonnebrandcrème, deodorant, snoep, cola, mijn tassen zitten zo vol met afval en rare stukjes en beetjes dat ik eruitzie als een dakloze.

Het enige dat ik niet genoeg kan benadrukken, is een A4-taakblad en een digitale versie op je telefoon, en dat je je voorbereiding laat doen en de weersvoorspelling hebt gecontroleerd. Op de trouwdag wil ik locaties, timings, contactnummers allemaal op één plek, zodat ik me gewoon kan concentreren op fotografie.

Raad? O, God. Probeer het waarschijnlijk leuk te maken.

Om te slagen zul je een vreselijke hoeveelheid werk doen – hard, ondankbaar werk, dus je kunt net zo goed wat plezier hebben. Die dagen van 14 uur, eindeloze e-mails, de wapenwedloop die het kopen van apparatuur is, zal een beetje gemakkelijker zijn als je probeert de vreugde te vinden waar je kunt.

En onthoud altijd – je zou gaten kunnen graven voor de kost. Dus maak het leuk.

Grappig verhaal? Niet grappig op zich, maar ik was een elopement aan het fotograferen in IJsland met een stel uit Spanje. Letterlijk eerste shot van de dag, we waren op een strand, de bruid gleed uit en draaide haar enkel en scheurde de jurk aan één kant tot boven de knie! Mijn hart stopte.

Ze stond op, schudde het van zich af, zei “Ach F*** het” en we gingen gewoon door met dingen en ze stopte nooit met glimlachen. Die jurk was aan het einde van de shoot in stukjes, ze was onverschrokken.

www.artisanxphotography.co.uk | @artisan.fotografie

FacebookPinterestDelen
trouwen
11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer