David Gewicht

FacebookPinterestDelen

Hallo, ik ben David. Ik ben een trouwfotograaf gevestigd in Surrey, in het Verenigd Koninkrijk.

Ik ben een van die fotografen wiens About Me-pagina beschrijft hoe ik een oude camera ontdekte die thuis rondslingerde en sindsdien nooit meer achterom heb gekeken.

Voor mij was het de oude Zeiss Icon-camera van mijn grootvader en ik was toen zestien. Ik begon meer te leren over fotografie als onderdeel van een GNVQ in Art &Design en ging verder met een graad in fotografie aan de University for the Creative Arts in Surrey.

In het begin van mijn carrière hield ik me bezig met mode- en redactionele fotografie en had ik het geluk om paris fashion week te verslaan. Het opnemen van een coververhaal voor een van de zondagsbijlagen in het Verenigd Koninkrijk.

In 2003-2004 kreeg ik een beurs om voor Benetton in Italië te werken in hun communicatieonderzoekscentrum Fabrica. Bij mijn terugkeer naar Engeland had ik de kans om een paar bruiloften voor familie en vrienden te fotograferen voordat ik uiteindelijk mijn bedrijf in 2007 lanceerde.

Ik voel me aangetrokken tot de griezelige en humoristische momenten van een trouwdag, en als iemand die zichzelf promoot als een documentaire trouwfotograaf, ben ik vooral geïnteresseerd in de manier waarop verschillende generaties samenkomen op de dag.

Ik vind het idee van documentaire huwelijksfotografie eigenlijk enigszins problematisch, en ik heb dit te danken aan de fototheoriecolleges die we op de universiteit hebben ontvangen en blootstelling aan de hedendaagse kunstfotografiescene.

Hoewel ik gepassioneerd ben door de documentaire aanpak (ik gebruik de term veel in mijn marketing), vind ik het feit dat de klant ook het hoofdonderwerp van onze foto’s is, nogal op gespannen voet staan met het creëren van een volledig eerlijke weergave van hun bruiloft.

Ik dwaal een beetje af, maar daarom doe ik van tijd tot tijd graag persoonlijke projecten die verschillende aspecten van bruiloften verkennen. Ik heb net een project afgerond waarin ik een moeder van de bruid en haar dochter heb gedocumenteerd die haar trouwjurk maken.

In de afgelopen jaren heb ik ook een reeks portretten voltooid van onlangs verloofde paren die een van de grote huwelijksbeurzen hier in het Verenigd Koninkrijk bijwonen en een reeks gemengde mediaportretten van het langst getrouwde paar op elke bruiloft die ik dat specifieke jaar bijwoonde.

Camera

Sony A9 x 2 – deze camera’s gaven mijn fotografie een nieuw leven toen ik overstapte van Nikon. Ik zal een prime lens kiezen om op één body te zetten waarvan ik denk dat het het meest nuttig zal zijn voor dat deel van de dag of als ik een bepaalde foto in gedachten heb. Aan de andere A9 is de zoomlens bevestigd.

Mijn belangrijkste Sony A9 is ingesteld met bounce flash, hetzij met Pixapro 350II, of ik zal dit gebruiken als een trigger om de krachtigere Pixapro Pika200 af te vuren, waarvan bekend is dat ik deze met de hand vasthoud op de dansvloer!

Dat klinkt misschien overdreven, maar met de MagSphere van Magmod eraan bevestigd, geeft het een kwaliteit van licht die heel mooi is, en de recycletijd is onmiddellijk.

Mijn tweede A9 wordt dan gebruikt als mijn omgevingslicht “walk around” camera.

Een deel van mijn filosofie over bruiloften is dat er overal en op elk moment belangrijke momenten kunnen plaatsvinden, dus ik wil mezelf niet beperken tot alleen het fotograferen van de dansvloer in de avond.

Sony A7c – mijn meest recente aankoop voornamelijk als reiscamera, maar voor bruiloften laat ik hem staan opgesteld met mijn Zeiss Batis 25mm f/2 en een Godox/Pixapro 350II op een flitskabel van Vello.

Dus tijdens de avond van de bruiloft zal ik drie camera’s laten opzetten.

Bij de A7c gebruik ik direct flash, zet het objectief stil op f/8 en stel handmatig scherp tot zo’n anderhalve meter. Deze combinatie werkt erg goed omdat het LCD-scherm duidelijk zichtbaar is in het donker. Geweldig op de dansvloer!

Lenzen

Sigma 28-70mm f/2.8 Hedendaags – Ik heb onlangs mijn Sony GM 24-70mm f/2.8 ingeruild voor deze veel kleinere en lichtere zoom.

Ik ben dol op hoe goed uitgebalanceerd het is op mijn Sony A9, en het is negentig procent van de tijd bevestigd aan mijn hoofdcamera.

Het is misschien wel de perfecte lens voor mijn stijl van fotografie!

Onnodig te zeggen dat ik een groot voorstander ben van het gebruik van een zoomlens op bruiloften.

Sony Zeiss Sonnar 55mm f/1.8 – een van de kleinste lenzen van Sony en een die ik waarschijnlijk nooit zal verkopen. Deze wordt vooral gebruikt op winterbruiloften.

Sony Zeiss Distagon 35mm f/1.4 – dit is mijn get-out-of-jail lens in situaties met weinig licht of wanneer ik echt de achtergrond wil vervagen.

Zeiss Batis 85mm f/1.8 – dit objectief heeft een brandpuntsafstand die me dichtbij genoeg brengt, maar me toch genoeg ruimte in beeld geeft om creatief te zijn met mijn compositie. Meestal voor de ceremonie en toespraken.

Zeiss Batis 25mm f/2 – mijn perfecte dansvloer lEns.

Sony Zeiss Sonnar 35mm f/2.8 – dit is een geweldige reislens en een goede back-up. Het was een van mijn eerste lenzen toen ik overstapte van Nikon naar Sony, omdat het het potentieel van het spiegelloze systeem op dat moment inkapselde.

Verlichting

Pixapro 350II x 3 – Ik vind het geweldig dat ze op lithium-ionbatterijen werken en het gebruik van een van hen als trigger is zeer betrouwbaar.

Pixapro Pika 200TTL – zo veelzijdig en zo krachtig. Het is alsof je een studioflitser in je tas hebt!

Iwata Genius Pro – dit LED-lampje heeft de grootte van een grote mobiele telefoon en is geweldig om te hebben in een noodgeval voor die zeldzame gelegenheid wanneer ik misschien de lichtniveaus moet verhogen of de autofocus een helpende hand moet bieden.

Ik gebruik een Lowepro Tahoe 150 Backpack, een eenvoudige rugzak die bijna alles draagt wat ik nodig heb. Voor een geweldige lichtgewicht stand die perfect is voor bestemmingsbruiloften, gebruik ik de Manfrotto Nanopole.

Sommige van de andere uitrusting die ik draag, is een Think Tank Lens Changer 25 V3.0, wat geweldig is voor het dragen van een extra lens, reserve SD-kaarten en een lensdoekje.

Niet te vergeten mijn Black Widow Spider Holster, die zo’n eenvoudig ontwerp is en toch perfect voor elke spiegelloze camera.

www.marriedtomycamera.com | @marriedtomycamera

FacebookPinterestDelen
trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer