Evan Weegschaal

Hallo! Ik ben Evan Scales, een commerciële en redactionele fotograaf gevestigd in Boston, Massachusetts.

Ik heb foto’s en video’s gemaakt sinds ik op de lagere school zat – ik herinner me dat ik spaarde voor de Flip Ultra-videocamera (toen Flips een rage waren). Ik fotografeer nog steeds zowel foto’s als video’s, maar ik zal me hier concentreren op foto’s.

Ik heb mijn genres nooit tot één woord verengd, zoals ‘commercieel’. Veel mensen hebben me geadviseerd om dit voor zakelijke doeleinden te doen, maar het voelde nooit goed. Dus vandaag fotografeer ik een brede mix van dingen (en vind het geweldig), van zakelijke headshots tot boten in Florida, tot hockey in Fenway. Ik zal me echter concentreren op mijn commerciële werk voor dit artikel.

Ik ben een enorme versnellingsnerd (altijd al geweest). Ik ben een Canon-man. Mijn eerste DSLR was de Canon T3i, die ik nog steeds bezit (en gebruikt om mijn gear lay-out te fotograferen). Ik hou van die camera. Eén keer heb ik hem een maand lang vastgebonden aan het dak van een ijsbaan, vastgebonden via USB/ethernet. Het werkte feilloos.

Dat is wat ik het leukste vind aan de spullen die ik gebruik: de betrouwbaarheid. Het is iets dat je niet echt kunt weten van een specificatieblad. Canon heeft hem vandaag met mijn trots en vreugde uit het park geslagen, de 1DX Mark II.

Ik heb geprobeerd om alleen de versnelling die ik regelmatig gebruik op te nemen in deze versnellingsafbraak. Afgezien van de uitrusting, doe ik al mijn post op een iMac met Lightroom (en Photoshop voor gedetailleerde tweaks). Ik gebruik Capture One voor tethering en een Synology 10GB server/netwerk voor opslag.

Camera

Canon 1DX Mark II: Kan hier niet fout mee gaan. Het is als een stel canon’s beste camera’s bij elkaar. Het heeft betere AF dan de 7DII, die om te beginnen waanzinnig snel en nauwkeurig is.

Canon 6D: De tweede DSLR die ik ooit heb gekregen. Killer imago tegen een fatsoenlijke prijs. Het is mijn back-up op vrijwel elke shoot.

Canon 7DII |: Ik gebruik dit als tweede camera voor sport. Ik gebruik het ook in mijn Aquatech-behuizing voor opnamen in het water.

Sony A6000: Super klein. De lederen grip maakt het 20 keer beter (zou aanraden om te kopen).

Fujifilm X100T: Mijn vakantiecamera. Ik ben eerlijk gezegd geen grote fan (de besturing is raar ontworpen). Maar ik fotografeer ook niet veel als ik op vakantie ben.

Lenzen

Canon 300mm f/2.8L IS II
Canon 400mm f/5.6L
Canon 70-200 f/2.8L IS II
Canon 24-70mm f/2.8L II
Canon 16-35mm f/2.8L II
Canon 24mm f/1.4L II
Sigma 50mm f/1.4
Sigma 85mm f/1.4
Sony 10-18mm f/4
Sigma 10-20mm f/4-5.6

Verlichting

Canon 600EX-RT (2)
Canon 430EX-RT
Canon ST-E3-RT Zender

Canon’s radiosysteem in geselecteerde Speedlites is killer. Ik gebruik het de hele tijd voor headshots, bruiloften, evenementen, etc. De Speedlites zelf zijn erg snel in gebruik en eenvoudig te monteren.

Profoto D1: Ik ben een enorme Profoto fan. Deze lampen zijn super duurzaam.
PocketWizard PlusX
PocketWizard Plus III
Westcott 26″ Rapid Box voor Speedlites

Ander

Aquatech BASE behuizing voor 7DII
Mavic Pro Drone
Bolt flash pakket
Canon WFT-E8A draadloze bestandszender voor 1DXII
Mefoto Globetrotter
Freehands fotohandschoenen
Storm Jacket cover voor 1DXii met 300mm lens
Tether Tools tethering kabel en verlengstuk
UE-luidspreker
Icom UHF-radio voor landgebruik (ik lease 4 frequenties in de hele Verenigde Staten)
Icom VHF-radio voor gebruik op zee

www.evanscales.com | @evan_scales

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer