Hoe de selectie te deselecteren in Photoshop (5 snelle en eenvoudige methoden)

FacebookPinterestDelen

Selectietools zijn ieders beste vriend bij het bewerken, waardoor u aan een gekozen gebied kunt werken met behulp van een van de verschillende selectiegereedschappen, maar wat gebeurt er als u een gebied wilt deselecteren?

Gelukkig zijn er, net zoals er veel manieren zijn om een gebied in Photoshop te selecteren, ook verschillende manieren om een gekozen gebied te deselecteren.

Het deselecteren van het hele gebied is eenvoudig en snel, maar u kunt ook slechts een klein deel van een gebied deselecteren, zodat u meer controle hebt tijdens het bewerken.

Dit is vooral handig als u lange tijd zorgvuldig een selectiepad rond een object hebt gemaakt om vervolgens te ontdekken dat een segment ten onrechte is opgenomen.

Hieronder hebben we een zelfstudie die u laat zien hoe u de selectie in Photoshop kunt deselecteren met behulp van verschillende technieken om een actieve selectie geheel of slechts gedeeltelijk te verwijderen.

Photoshop

Adobe Photoshop downloaden

Download de nieuwste versie van Adobe Photoshop om te volgen, samen met deze eenvoudige zelfstudie.

Start vandaag nog een gratis proefperiode van 7 dagen

MEER INFORMATIE

Inhoudsopgave

De selectie opheffen in Photoshop (hele gebied)

Wanneer uw bewerkingstaak is voltooid en u een geselecteerd gebied niet langer nodig hebt, kunt u deze onmiddellijk met een eenvoudige klik deselecteren.

Hier zijn drie methoden om te gebruiken, maar zorg er eerst voor dat de geselecteerde laag die u wilt bewerken, is geselecteerd in de Lagen Paneel.

Methode 1 – Gebruik het menu bovenste balk

Klik in de bovenste menubalk op Selecteren en er verschijnt een vervolgkeuzemenu onder. Kies in het vervolgkeuzemenu de optie Schakel.

Wanneer u op de selectie klikt, verdwijnt het marsmieren die het selectiepad maken onmiddellijk.

how-to-deselct

  • Slimme objecten gebruiken in Photoshop

Methode 2 – Klik met een rechtercursor

Mogelijk is de snelste manier om objecten te deselecteren het gebruik van uw cursor.

Plaats de muisaanwijzer op het geselecteerde gebied, Klik met de rechtermuisknop en kies de Schakel optie. Hiermee wordt het geselecteerde gebied onmiddellijk verwijderd.

Methode 3 – Sneltoets

U kunt ook een sneltoets gebruiken door tegelijkertijd op Bevelen en D (voor Mac) of Ctrl en D (voor Windows).

Wanneer de toetsen worden ingedrukt, wordt het gebied met succes gedeselecteerd.

Nu heb je de snelste methoden geleerd om de selectie in Photoshop te deselecteren, maar als je een meer ingewikkelde gedetailleerde gerichte techniek nodig hebt, lees dan verder.

  • Wat zijn de beste Photoshop-plug-ins?

Een deel van een actieve selectie in Photoshop deselecteren

U kunt objecten of elk gebied van een actief selectiegebied deselecteren met het gereedschap Toverstaf.

Dit is handig als u ontdekt dat u een fout hebt gemaakt, mogelijk hebt u het lasso-gereedschap (of een ander selectiegereedschap) te enthousiast gebruikt en u ten onrechte ongewenste achtergrondgebieden hebt opgenomen.

Methode 1 – Deselecteer met de Magic Wand Tool

Selecteer op de werkbalk rechts van uw afbeeldingsvenster de knop Toverstaf werktuig. Wanneer deze optie is geselecteerd, navigeert u naar de bovenste menubalk en klikt u op het aftrekpictogram.

U kunt nu de Toverstaf tool om uw selectie te perfectioneren door erop te klikken om ongewenste gebieden van het selectiegebied af te trekken zonder het hele geselecteerde gebied te verliezen.

Phtoshop-how-to-deselecteren

  • Rasters en hulplijnen gebruiken in Photoshop

Methode 2 – Deselecteer met het gereedschap Snelle selectie

U kunt ook de Snelle selectie Werktuig. Maak een keuze op de werkbalk of druk op W.

Wanneer u het gereedschap hebt geselecteerd, houdt u Alt (Windows) of Optie (Mac) en sleep het gereedschap Snelle selectie over de gebieden die u wilt deselecteren.

Opmerking: Als u per ongeluk een gebied uitschakelt, hoeft u zich geen zorgen te maken dat u op Commando Z (voor Mac) of Ctrl Z (voor Windows) en uw laatste actie wordt teruggedraaid.

Laatste woorden

Nu weet u hoe u de selectie in Photoshop kunt deselecteren. Het deselecteren van een actieve selectie in Photoshop kan eenvoudig en bevredigend zijn, vooral nadat u urenlang zorgvuldig in een geselecteerd gebied hebt gewerkt.

Selectietools zijn de eerste kampioen van elke editor en ontwerper, maar we weten dat het deselecteren van tools als een goede runner-up binnenkomt.

(Vooral wanneer u slechts een klein ongewenst gebied hoeft te verwijderen dat per ongeluk is opgenomen in uw anders perfecte selectiepad.)

De volgende keer dat je een tijdrovend selectiepad hebt voltooid en je realiseert dat de marcherende mieren te ver zijn afgedwaald, weet je nu hoe je de selectie in Photoshop kunt deselecteren en kun je ze opnieuw uitlijnen zonder al te veel tijd te verliezen.

Hoe deselecteer je in Photoshop? Heb je tips of technieken die je wilt delen? En vergeet niet om ons eventuele vragen te sturen.

FacebookPinterestDelen