Hoe een foto gratis in een cirkel bij te snijden (6 apps en software)

FacebookPinterestDelen

Deze handleiding laat u zien hoe u een afbeelding gratis in een cirkel kunt bijsnijden met behulp van verschillende populaire apps en software.

Als u Lightroom bezit, is bijsnijden relatief eenvoudig, maar het is niet mogelijk om een afbeelding in een perfecte cirkel bij te snijden.

Daarom hebben we deze gids samengesteld.

Zodra u uw afbeelding in een perfecte cirkel hebt bijgesneden, kunt u deze gebruiken in uw ontwerpen, feeds op sociale media, profielfoto’s, visitekaartjes en meer.

Persoonlijk gebruik ik graag een bijgesneden cirkelafbeelding in mijn e-mailhandtekening, maar laat ons weten hoe u van plan bent uw bijgesneden afbeelding te gebruiken in de onderstaande opmerkingen.

Inhoudsopgave

Een afbeelding bijsnijden in een cirkelvorm (app-aanbeveling)

Adobe Express-bijsnijdgereedschap

Adobe Express is een gratis online tool waarmee u uw foto in slechts een paar klikken in een perfecte cirkel kunt bijsnijden. Hoewel het gratis is, hebt u wel een Adobe-account nodig om Adobe Express te gebruiken.

Ga hier naar de Adobe Express-pagina en klik op “Uw foto’s nu omcirkelen”. Het wordt geopend op een nieuw project (als dit niet het geval is, kunt u een nieuw project starten door naar Projecten te gaan en op het plusteken te klikken).

Ga vervolgens naar Foto’s en uploaden. U kunt de foto ook uit Lightroom, Dropbox, enz. halen door op de drie punten naast de uploadknop te klikken en de opslagservice te kiezen die u nodig hebt.

Zodra de foto is geüpload, wordt deze op het canvas weergegeven. Klik erop om het te selecteren.

Nu ziet u de opties aan de rechterkant van het scherm. Klik op Bijsnijden &Vorm. Scrol omlaag in het nieuwe menu en na de standaard en verhoudingen vindt u de bijsnijding Shapes.

Klik vervolgens op uw afbeelding en sleep deze om het gezicht in het midden van de cirkel te centreren – of welke compositie u ook verkiest. Zodra u het leuk vindt hoe het eruit ziet, klikt u op het pictogram Controleren in de rechterbovenhoek.

Met Adobe Express kunt u ook de achtergrond verwijderen of wijzigen in een andere kleur, uw nu cirkelvormige foto toevoegen aan een ontwerp of een sjabloon, enzovoort.

U kunt uw project downloaden als PNG, JPG of PDF wanneer u klaar bent. U kunt de knop Delen ook gebruiken om in Google Drive op te slaan als sjabloon, een QR-code te publiceren of te genereren om op mobiel te openen.

Een afbeelding bijsnijden in een cirkel in Word

graancirkel-woord

Hoewel Microsoft Word geen foto-editor is, kunt u enkele basisbewerkingen op afbeeldingen uitvoeren. Een daarvan is dat u foto’s kunt bijsnijden tot een specifieke vorm. Hier is hoe het te doen.

Het eerste dat u moet doen, is de foto in het document importeren. U doet dit door naar > afbeelding invoegen te gaan. Selecteer vervolgens de afbeelding door erop te klikken.

Wanneer u dit doet, ziet u een nieuwe functie in de bovenste menubalk met de naam Hulpmiddelen voor afbeeldingen. Hieronder ziet u de optie Formaat – klik erop.

Hierdoor worden de opties op het lint gewijzigd. Hier moet je de crop-functie vinden en het menu openen door op de pijl-omlaag eronder te klikken. Kies nu Bijsnijden naar vorm en zoek naar het cirkelpictogram – klik erop om toe te passen.

Een afbeelding bijsnijden in een cirkel in Powerpoint

Powerpoint heeft geen gereedschap voor het bijsnijden van cirkels. U kunt een afbeelding echter nog steeds in een cirkel bijsnijden – het is gewoon een beetje een langer proces. Om dit te doen, begint u met het importeren van de gewenste afbeelding in de dia.

Klik er vervolgens op om het te selecteren. Hiermee wordt het tabblad Afbeeldingsindeling op het lint ingeschakeld. Zoek het bijsnijdpictogram en open het menu door op de pijl-omlaag te klikken eronder. Kies in het menu Bijsnijden naar vorm om de vormgalerie te openen. Helaas vindt u geen cirkel – dus selecteer de ovale vorm.

U moet de beeldverhouding wijzigen om van het ovaal een perfecte cirkel te maken. Ga hiervoor terug naar het gereedschap Bijsnijden en open het menu opnieuw. Zoek naar Beeldverhouding en kies 1:1 in het vervolgkeuzemenu.

Nu u uw afbeelding in een cirkel hebt veranderd, kunt u de grootte en positie wijzigen.

Een afbeelding bijsnijden in een cirkel in Google Presentaties

Gereedschap Bijsnijden van dia's

Google Presentaties is een online tool om presentaties te maken. Als u een afbeelding in een van de dia’s wilt opnemen, kunt u deze aanpassen en verkleinenop het als een cirkel recht in het programma.

Begin met het importeren van een afbeelding door naar > afbeelding invoegen te gaan. U kunt de foto uploaden vanaf uw computer of importeren vanuit Google Drive of Google Foto’s.

Wanneer de afbeelding is geselecteerd, zoekt u in de bovenste menubalk naar het bijsnijdpictogram. Open het vervolgkeuzemenu door op de pijl ernaast te klikken en op Shapes te klikken. Klik daar op het cirkelpictogram.

U zult waarschijnlijk merken dat het ovaal is in plaats van een volledige cirkel – dit gebeurt als de afbeelding een rechthoekig formaat heeft. Om het vorm te geven, moet je erop dubbelklikken. Nu heb je de randen van de foto en de randen van het masker actief.

Zorg ervoor dat u op het masker klikt en sleep de randen totdat het het gewenste gebied bedekt. Houd er rekening mee dat wanneer u het uit de hoeken sleept, u alleen de grootte wijzigt; om de beeldverhouding te wijzigen en het ovaal in een cirkel te veranderen, moet u de rand slepen.

Zodra u tevreden bent, drukt u op enter of klikt u ergens anders op de dia. U kunt ook op de afbeelding klikken en deze slepen om de positie aan te passen.

Hoe een afbeelding bij te snijden in een cirkel in Canva

Canva foto's app hoe bij te snijden

U kunt Canva gebruiken om allerlei soorten ontwerpen te maken , dus het kan zijn dat u een afbeelding in een cirkel moet bijsnijden. Gelukkig is dit heel gemakkelijk te doen.

Ga naar het tabblad Elementen in het menu van de linkerbalk. Scrol omlaag naar de sectie Frames en voeg een kader toe in de vorm van een cirkel. U kunt het formaat wijzigen of verplaatsen zoals u wilt.

Ga vervolgens naar Uploads > Afbeeldingen. U kunt de afbeelding die u wilt bijsnijden importeren door op de knop Media uploaden te klikken. Je kunt er ook een uit je bibliotheek pakken als je deze al van tevoren hebt geüpload of als je een van de voorinstellingen van Canva gebruikt.

Sleep vervolgens de afbeelding om deze in het cirkelframe te plaatsen.

Hoe snijd ik een afbeelding bij in een cirkel in Google Documenten?

De bijsnijdknop gebruiken in google docs

De bijsnijdtool van Google Documenten heeft niet veel aanpasbare opties. Als u op bijsnijden klikt, krijgt u de optie om een gedeelte van de afbeelding bij te snijden met behoud van dezelfde vorm. U kunt de hoogte-breedteverhouding hooguit wijzigen om een vierkant uit de rechthoek te knippen, maar geen cirkel.

Toch is er een manier om het te doen. Open het menu Invoegen en in plaats van Afbeelding te kiezen zoals u normaal gesproken zou doen, selecteert u Tekenen > Nieuw.

Klik in het pop-upvenster op het pictogram Afbeelding en upload de afbeelding met de browser of sleep deze naar het canvasgebied.

Terwijl de afbeelding nog steeds is geselecteerd, opent u het menu Bijsnijden door op de pijl naast de bijsnijdknop te klikken. Kies hier Vorm en zoek naar de cirkel.

Net als in Google Presentaties is de cirkel een ovaal als je afbeelding rechthoekig is. Dubbelklik er dus op om de maskerranden bovenop de afbeeldingsranden in te schakelen. Klik op een van de randen van het masker en sleep het totdat u een cirkel maakt.

In het tekenvenster kunt u randen aan de foto toevoegen, Word Art gebruiken voor het toevoegen van tekst, enzovoort. Klik vervolgens op de knop Opslaan en sluiten om het bijsnijden toe te passen en terug te keren naar het document.

Als u terug wilt gaan en het wilt bewerken, dubbelklikt u eenvoudig op de foto om het gereedschap Tekenen opnieuw te openen.

Helaas is deze optie niet mogelijk in de mobiele versie. Dus als u een afbeelding in een cirkel wilt bijsnijden wanneer u Google Documenten op uw telefoon gebruikt, moet u dit doen met een app van derden. U kunt Canva gebruiken en de instructies in dit artikel volgen. Anders bieden sommige fotobewerkingsapps deze mogelijkheid ook.

Heb je een perfecte cirkel gemaakt met een bijgesneden afbeelding? Laatste woorden

Het bijsnijden van foto’s in een cirkel is een vrij gebruikelijke bewerking, maar niet alle crop image-tools in software en apps hebben deze optie. Gelukkig is er meestal een tijdelijke oplossing.

Nu weet u hoe u een afbeelding in een cirkel kunt bijsnijden in sommige populaire programma’s. Laat ons in het opmerkingengedeelte weten hoe je bent gegaan en als je vragen hebt, en bekijk onze gids over het gebruik van bijsnijden om je foto’s te verbeteren.

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer