James Slim

Mijn naam is James Smart en ik ben een reis- en landschapsfotograaf. Ik pakte mijn eerste camera in 2012, in Italië toen ik mijn ouders ontmoette.  Vader had onlangs een Canon 5D Mark II gekocht.  De eerste keer dat ik ooit een camera vasthield… en de passie is daar alleen maar vandaan gegroeid en heb niet achterom gekeken.

De eindeloze reis van camera-uitrusting …  Ik begon met de basis zoals jij dat doet. Eén camera, één lens en een onbetrouwbaar statief. Na meer te hebben geleerd over polarisatoren, filters, externe rolluiken, begon de versnellingslijst toe te nemen.

Altijd Canon geweest, gewoon omdat dat is waar ik eerst mee fotografeerde, plus het is veel gemakkelijker met lenzen en je went aan de menusystemen.

Ik ben ook voor het eerst ingestapt met het Lee Filter systeem, dit is een van mijn favoriete aankopen tot nu toe. De CPL-, ND- en GND-filters zijn fantastisch en hebben mijn fotografie veranderd, waardoor deze is uitgebreid van uw standaard landschapsfoto’s naar het kunnen verwijderen van verblinding, superlange belichtingen en zelfs belichting.

Camera

Canon 5DS R: Produceert prachtige beelden, met de 50 megapixels kan ik mijn foto’s gemakkelijk vergroten. De 5DS R is extreem duurzaam en geweldig in alle weersomstandigheden.

Canon EOS R: Ik wilde echt de spiegelloze markt betreden en ik wilde niet van merk veranderen, dus de EOS R was mijn keuze. Ik ben dol op deze camera, de EVF is geweldig en met handmatige scherpstelling pieken maakt dit vrijwel mijn go-to camera op dit moment.

In staat zijn om scherp te stellen en de pieken te zien op momenten van de dag dat het moeilijk is om scherp te stellen is fantastisch, ook in de Bulb-modus, kun je door je ND-filter (gids) kijken, waardoor je je opname kunt uitlijnen zonder je filter uit te schakelen!

Osmo Action: Onlangs verworven, maar dol op het hebben van een actiecamera voor snelle time-lapses terwijl ik fotografeer op mijn hoofdcamera’s, geweldig voor een andere hoek voor video onderweg.

DJI Mavic 2 Pro: Het is geweldig om verschillende perspectieven te krijgen als je een landschaps- / reisfotograaf bent, en geen betere manier dan in de lucht. De Mavic 2 Pro geeft een heel mooi beeld, vooral met de mogelijkheid om het in mijn rugzak te hebben en er toegang toe te krijgen wanneer ik het nodig heb.

Lenzen

Canon 24-105mm f/4: Geweldige lens voor landschappen. Ik merk dat ik dit gebruik voor het grootste deel van mijn fotografie. 24mm is redelijk breed, maar als ik breder nodig heb, zal ik panorama’s maken en ze in post naaien.

Canon 8-15mm f/4: Ik heb dit objectief opgepikt voor mijn onderwaterfotografie. Ik wilde graag onder water fotograferen en de over / under-opnamen maken, en met een fisheye is het perfect, plus je kunt heel dicht bij je onderwerpen komen, wat je ook een geweldige ervaring met dieren in het wild geeft.

Sigma 14mm f/1.8 DG HSM: Ik was op zoek naar een lens die breed was en veel licht binnenliet zodat ik mooie astrofoto’s kan maken en ook breed genoeg voor stormjacht en ander natuurverschijnsel (noorderlicht).

Toen bracht sigma deze lens uit die naar f / 1.8 gaat en het is scherp en verbazingwekkende bouwkwaliteit tegen een redelijke prijs.

Tamron 150-600mm f/5-6.3: Ik ga dus in maart naar Zuid-Afrika, en ik heb nog nooit een telelens gehad, dus besloot ik de Tamron op te halen.  Het geeft je ook een nieuw perspectief bij het fotograferen van landschappen, wat echt cool is, in plaats van meestal alleen maar breed te fotograferen.

Verlichting/Triggers

Miops Smart Trigger: Ik had problemen met een ander merk dat een draadloze trigger was, had er drie meegemaakt en ze bleven maar fouten maken, dus ik vond een Kickstarter-merk genaamd Miops en dacht dat ik ze een kans zou geven.

U kunt het gebruiken vanaf het apparaat zelf of via de app op uw telefoon / tablet. Het is zeer veelzijdig en geeft je opties voor bijna alles, van bliksem tot timelapse met lange belichting.

Lumecube: Ik gebruik zelden lampen, maar als ik een voorgrondobject moet oplichten voor astrofotografie gebruik ik de kleine Lumecube. Compacte en zeer solide bouwkwaliteit.

Tassen/Riemen

Wandrd Duffel: Ik hield van de uitstraling en ruimte die deze tassen hebben.  Ik vind het ook erg leuk om Kickstarter-jongens mijn bedrijf te geven, omdat ze over het algemeen worden ontworpen door fotografen voor fotografen, vooral degenen die veel reizen.

Ik stop wel veel spullen in mijn tas, weegt meestal rond de 15kg, maar zelfs met dat alles is het erg comfortabel.

Statieven

Manfrotto Go 190 (Carbon Fibre): Licht en compact, in staat om mijn uitrusting zeer goed vast te houden en altijd goede bouwkwaliteit van de jongens van Manfrotto.

Hardware en software

Photoshop CC

Topaz Labs

MISC.

Lee Filters: Ik gebruik de Lee Filters voor het grootste deel van mijn landschapsfotografie.

De Circular Polariser, soft &hard Graduated ND’s en de Big Stopper die allemaal passen om te werken met mijn Canon 24-105mm.

Nisi Filters: Ik sprong naar Nisi alleen voor de Sigma 14mm omdat zij de enigen waren die op dat moment een filterhouder hadden die op deze groothoeklens zou passen. Dus ik loop met de 15 stop ND en de HD Polariser (totdat ik het filter kraakte…)

Asus Zenbook 14: Perfect voor op reis, het is licht, komt binnen met 1 kg en heeft goed genoeg specificaties om onderweg te bewerken wanneer hij in het veld is.

Meikon onderwaterbehuizing (niet in mijn tas): Met behulp van deze behuizing met mijn Canon 5DS R en Canon 8-15mm f/ 4 lens, is dit geweldig om te gebruiken voor “Split of over / under” afbeeldingen van schildpadden, walvissen enzovoort. Op zoek naar een upgrade naar Aquatech in het komende jaar.

Het beste ding over reizen / landschapsfotografie, het neemt je mee naar plaatsen waar je niet aan zou denken om naartoe te gaan, of het nu zonsondergang is op de top van een berg in Australië of zwemmen met haaien in Hawaï.

Wanneer je creatief begint te zijn, inspireert het je om deze beelden die je in je hoofd hebt na te jagen, zelfs als je niet vastlegt wat je wilde, je hebt tenminste deze avonturen meegemaakt.

www.jamessmart.com.au | @jamessmartphotography

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer